Srdceryvný příběh Senuy bude pokračovat v Senua‘s Saga: Hellblade II
zdroj: tisková zpráva

Srdceryvný příběh Senuy bude pokračovat v Senua‘s Saga: Hellblade II

13. 12. 2019 9:23 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Studio Ninja Theory nám před dvěma lety vytřelo zrak svou akční adventurou Hellblade: Senua’s Sacrifice, jejíž jednou z několika předností byl neuvěřitelný důraz na psychické poruchy. Mnozí z nás proto neměli radost, když se jejich dalším projektem stala barevná multiplayerová akce Bleeding Edge, která vyjde 24. března. Ale jak se ukázalo, ve studiu existuje dedikovaný tým, který dává dohromady plnohodnotné pokračování Senuina příběhu.

Hellblade: Senua’s Sacrifice rozhodně neměla raketový start, ale postupně přerostla v něco většího díky své dobré pověsti. Nakonec prodala přes milion kopií na počítačích a třech hlavních konzolích a časem se rozšířila i do virtuální reality. Studio Ninja Theory dokonce založilo výzkumnou organizaci zabývající se právě psychologickými problémy a jejich ztvárňováním ve hrách.

Takže se asi nemůžeme tolik divit, že se skutečně dělá na pokračování Senua’s Saga: Hellblade II. Postava Senuy, kterou ztvárnila herečka Melina Juergens, se vrací do temné severské mytologie. Senua si v prvním Hellblade prošla jistým vývojem a nabízí se proto otázka, v jakém stavu se nachází v Hellblade II.

zdroj: Archiv

O pokračování prakticky nic nevíme. Za jistých okolností by mohlo jít o přímého následovníka původního příběhu, ale také mu může předcházet. Senua je v působivém traileru poměrně odhodlaná a svým rytmickým kmenovým zpěvem dokáže vyvolat husinu. Asi si můžeme vsadit na pořádně temnou atmosféru a účast psychologie, ale třeba tentokrát půjde o něco úplně jiného než snahu rozeznat, co je skutečné, a co se děje jen ve vaší hlavě.

Senua’s Saga: Hellblade II nemá žádné datum vydání a je prozatím potvrzená jen pro novou konzoli od Microsoftu, na jejíž jméno si budeme zvykat ještě dlouho – Xbox Series X. Není to ale první hra oznámená pro nadcházející generaci. Už z dřívějška víme, že Halo Infinite rovněž vyjde na nový Xbox.

Nejnovější články