Star Wars: Battlefront II obsahuje skryté menu s kosmetickými úpravami
zdroj: tisková zpráva

Star Wars: Battlefront II obsahuje skryté menu s kosmetickými úpravami

30. 11. 2017 18:00 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Star Wars: Battlefront II v herních luzích a hájích stále zůstává tématem číslo jedna, a to spíš z těch negativních důvodů. Nejnovější zprávy o téhle střílečce ovšem nejsou dobré ani špatné, jako spíš jednoduše… divné. Ředitel EA Blake Jorgensen nedávno řekl, že hra neobsahuje kosmetické úpravy postav, aby neporušila kánon. „Asi nechcete růžového Darth Vadera,“ prohlásil. Jenže podle jednoho z hráčů, který se prohrabal herními daty, ve skutečnosti taková možnost existuje – jen zkrátka není dostupná veřejnosti.

Talentovaný detektiv má na Redditu a YouTube přezdívku Uninspired Zebra a ve videu, které následuje po skončení odstavce, jasně uvidíte, co se mu podařilo vyhrabat. Může rozkliknout všechny postavy třídy Assault včetně jejich různých typů rozdělených podle frakcí, a pak na ně aplikovat nejrůznější skiny. Vojáci Galaktické republiky tak můžou nosit například barvy konkrétních divizí, zatímco Povstalecká aliance kromě lidí angažuje i jiné rasy.

Nic z toho se nezdá být spojené se systémem mikrotransakcí, což samozřejmě neznamená, že to tak v EA či DICE neplánovali nebo neplánují – ze současného, evidentně nedokončeného stavu se něco takového nedá usoudit. Je ale zajímavé, že autoři se v nějaké fázi vývoje porušení kánonu nebáli a na vizuálních úpravách postav aktivně pracovali. A je třeba říct, že tyhle vizuální úpravy by určitě žádného milovníka Hvězdných válek neurazily – žádné helmy ve tvaru Mickey Mouse nejsou v dohledu.

Nabízí se otázka, zda bude systém v budoucnu odemčen pro veřejné využití. Pokud ano, pak bude Jorgensen vypadat poněkud hloupě. Je tak klidně možné, že jde pouze o přežitek z nějaké části vývoje, se kterým se už nepočítá, což by ostatně nebyla žádná velká vzácnost – ve hrách se poměrně často objevují kousky obsahu, které se vývojáři nakonec rozhodli nepoužít, a u obrovského projektu, jakým Battlefront II je, by nešlo o žádné velké překvapení.

Ale přesto. Co kdyby se tvůrci rozhodli tenhle systém trochu vypilovat a namontovat mikrotransakce spíš na něj než na zbraně a schopnosti? Náznaky podobného přístupu už ve hře jsou, protože vám z loot boxů může padnout i vítězná póza nebo krátká hlasová promluva pro nějakou postavu, takže by dávalo docela smysl umožnit hráčům hledat v bedýnkách nové oblečky místo kartiček, a tím by se autoři vyhnuli obviněním z toho, že jejich hra je pay-to-win.

No, nechme se překvapit, co přesně se z téhle novinky vyklube, ale v mezidobí se možná vyplatí pečlivě sledovat uživatele Uninspired Zebra. Ten totiž kromě vizuálních úprav v datech vyhrabal například i ranou verzi kapitánky Phasmy z Epizody VII, o níž je extrémně pravděpodobné, že se objeví v některém z příštích updatů nebo DLC zdarma. Takže je klidně možné, že se brzo dočkáme i Quarrenů a Zabraků hájících barvy Povstalců.

Nejnovější články