Steam, Humble Bundle, GOG i Blizzard rozjíždí kolečko megaslev
zdroj: tisková zpráva

Steam, Humble Bundle, GOG i Blizzard rozjíždí kolečko megaslev

29. 11. 2013 11:00 | Téma | autor: Adam Homola |

A máme to tady znova. To krásné období, kdy je venku zima, pomalu začíná padat sníh, Vánoce se blíží a Steam spouští obří slevy. A nejenom Steam. V Americe se slaví Black Friday, který navazuje na Den díkůvzdání. V Evropě se nás samotný svátek zrovna moc netýká, ale může se nás výrazně dotknout finančně. Na Black Friday totiž všichni obchodníci šílí a nabízí obrovské slevové akce. Slevové mánii se samozřejmě nevyhýbá ani herní průmysl a pokud máte na kreditce ještě nějaké peníze, dejte si na ně pozor. Steam totiž není jediný digitální prodejce, který nabízí velké slevy, jak už bylo řečeno...

Začněme ale právě se Steamem. Každý den zde rotuje nové kolečko slev a do toho hází Valve ještě několikahodinové rychlovky. V aktuální rotaci najdete třeba povedený Dead Island za 5 euro, legendární Final Fantasy VII za 3,69 euro nebo třeba parádní XCOM: Enemy Unknown za 10 euro. Pokud jste četli včerejší Mickovu recenzi na Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, můžete si stejně vylepšenou edici dopřát i k prvnímu dílu - s šedesáti procentní slevou.

Pár hodin po “konci” hlavní akce ještě některé tituly zůstávají ve slevě několik hodin nebo dnů, byť možná za menší slevu. Ze včerejška tam pořád máme ještě extra levné Sleeping Dogs, Skyrim nebo Prison Architect.

Zajímavě se k Black Friday staví také GOG, jehož speciální výprodej běží na této stránce nabízí přes 60 titulů se slevou 70 %. Krom jiných si tak za pár šupů můžete pořídit Chronicles of Riddick: The Assault on Black Athena, Simon the Sorcerer, Rollercoaster Tycoon Deluxe, Tex Murphy: Under a Killing Moon, Alone in the Dark, Capitalism Plus a další zajímavé hry.

GoG vedle slevové smršti nabízí i několik nových titulů, za všechny jmenujme například Broken Sword 5: The Serpent`s Curse. U něj nejde ani tak víceméně klasickou předobjednávkovou 20% slevu, ale spíše o to, že hra už každou chvilkou vyjde. Přesněji řečeno příští týden, 4. prosince. Půjde ale pouze o první epizodu, jak jsem se dozvěděli z nedávného updatu na Kickstarteru. Po Broken Age se dočkal rozseknutí i Broken Sword, ale tady to nebude tak hrozné. Druhá epizoda má vyjít někdy v prvních měsících příštího roku, takže čekání nebude tak dlouhé.

Pochopitelně jedou slevy i na Humble Bundle Store, ale za zmínku stojí i hlavní ostatní aktivity Humble Bundle. Hlavní balíček je plný her pro Android: EPOCH, rymdkapsel, SpellTower a Swordigo jsou v základu za jakoukoliv cenu. Průměrná cena se pohybuje lehce nad pět dolarů a za tu dostanete Ridiculous Fishing, Kingdom Rush, Hundreds, Spider: The Secret of Bryce Manor a Desert Bus. K některých hrám jsou navrch ještě soundtracky.

Přiznám se, že z téhle Androidí skvadry jsem hrál jen Spider a Kingdom Rush. Zatímco Spider je příjemná logická “hopsačka” s pavoučkem, do jehož sítí musíte chytat různý hmyz, Kingdom Rush vám dá zabrat trochu jinak. Jde v podstatě o nijak originální, ale pořád dobře provedenou verzi na Tower Defense. Pokud vám už tenhle žánr hlavně na mobilech neleze krkem, tak to za hřích stojí. Je to povedené, je to chytlavé a v pozdějších úrovních i zatraceně těžké.

Ve Weekly Sale na Humble Bundle najdete po včerejším pinballu zase pár indie kousků. Pěkný shoot em up Jamestown, osobitý černobílý puzzle se skoro hororovou atmosférou Closure, S.P.A.Z nebo Shatter. No a pak je také nejnovější Humble přírůstek, jejich vlastní obchod. Tam je v hlavní slevě povedená strategie Crusader Kings II Collection, z běžných 80 dolarů je tam jen za dvacku. Za zmínku stojí taky třeba Mount and Blade: Warband, Gone Home, Molyneuxův Godus, Game Dev Tycoon a hromada dalších.

Stranou nezůstal ani Blizzard, který ve svém novém shopu nabízí extra levný World of WarCraft a cena šla dolů šli i u StarCraft II. Původní World of WarCraft si nyní můžete pořídit za pouhých 5 euro. Úroveň vašeho WoW účtu se tím navíc automaticky nastaví na Cataclysm, takže jediné, co vám zbude koupit, je zatím poslední datadisk Mists of Pandaria. A ten je tam za sympatických 10 euro. Za 15 euro tak můžete mít kompletní WoWko, což je solidní cena. Na předplatné žádná akce neprobíhá, takže to vás bude stát standardních 13 euro na měsíc.

Pokud jste tedy o World of WarCraft uvažovali, ale nějak jste se k tomu furt nemohli dokopat, máte teď skvělou příležitost. Stejně jako u StarCraft II. Toho si můžete dosyta zkoušet zcela zdarma skrze Starter Edition a díky Arcade vás může zabavit na stovky a stovky hodin. Kdyby se vám ale zachtělo kompletního SCII se vším všudy, tak Wings of Liberty vás vyjde na 20 euro, stejně jako letošní Heart of the Swarm. Diablo III se slevám bohužel vyhnulo a stojí pořád stejně.

Vyjmenovávat všechno by bylo na dlouho, ostatně zkuste se podívat na téměř libovolný web digitální distribuce a velmi pravděpodobně tam najdete hromadu slev. Vaše peněženka a herní rozpočet jsou opět v ohrožení.

Nebo se slevovému šílenství tentokrát spíš vyhnete a střádáte prachy na 13. prosince, kdy u nás bude k dostání PlayStation 4? Tak jak tak, i kdyby vám teď něco uteklo (většina aktuálních slev končí příští týden v úterý), můžete vsadit boty na to, že za pár týdnů budou na Steamu a dalších digitálních distribucích zase další obří slevy, tentokrát spojené s koncem roku a vánočními svátky.

Nejnovější články