Steam mění způsob aktualizací a radí, jak nakládat s vytížením domácí internetové sítě
zdroj: Steam

Steam mění způsob aktualizací a radí, jak nakládat s vytížením domácí internetové sítě

31. 3. 2020 13:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Kvůli koronaviru spousta populárních online služeb a poskytovatelů internetu zjišťuje, že nemá dostatečné kapacity na masu lidí, která najednou tráví volné chvíle doma koukáním na videa a stahováním her. YouTube s Netflixem už podstupují kroky pro ulehčení datovým tokům, PlayStation Now také pomáhá s omezením stahování a svou troškou do mlýna přispívá i Steam.

Valve se zatím nerozhodlo omezit rychlost stahování, ale upravilo systém updatování nainstalovaných her a připomíná, jakým způsobem můžete upravit Steam, aby vás a vaši domácnost neovlivňoval ve chvíli, kdy se to opravdu nehodí (třeba v době home officu).

Dosud platilo, že se aktualizace her, které jste po nějakou dobu nehráli, stahovaly v období menšího vytížení ve vaší lokalitě, vždy ale zhruba do jednoho dne. Nyní se Valve snaží ulehčit internetovému připojení tím, že hry, které jste nehráli v posledních dnech, se aktualizují klidně i několik dní po vydání updatu. Zkrátka se pokusí rozprostřít veškeré aktualizace tak, aby se co nejméně zatěžovala síť.

Tuto automatiku můžete snadno obejít a hru nechat manuálně aktualizovat, případně k tomu dojde při snaze hru spustit. Hry, které jste hráli v posledních třech dnech, se nadále budou aktualizovat okamžitě.

Steam také připomíná, že si sami můžete nastavit časové okno, kdy se mají vaše hry aktualizovat, je zde možnost nastavení maximální rychlosti stahování a zajímavým tipem je přesunutí méně hraných her z SSD na HDD. Je to lepší, než hru odinstalovat a za pár dní ji zase stahovat, když se vám po ní zasteskne.

Jak jste na tom doma s internetem? Bojujete o něj, nebo jste nezaznamenali sebemenší změnu?

Nejnovější články