Steam Music vám umožní pouštět si hudbu skrz Steam
zdroj: tisková zpráva

Steam Music vám umožní pouštět si hudbu skrz Steam

4. 2. 2014 16:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nový způsob, jak si pouštět hudbu během hraní (nebo prostě během práce a skrze Steam) by měla nabídnout chystaná služba Steam Music, která bude brzy spuštěna v betě pro SteamOS i BigPicture, a následně i pro klasickou verzi Steamu.

Skrze rozhraní určíte, odkud si má načíst seznam skladeb a následně je systém rozdělí do celkové kolekce, z níž si můžete vybírat hudbu dle libosti. Nejde tedy o nic přelomového, ale je to služba, která si může najít publikum a pro případné mašinky běžící na SteamOS jde o možná jednu z klíčových funkcí.

Primárně jde o to, že si hudbu k hraní můžete pouštět skrz Steam, což zamezí případné kolizi, kdybyste kromě Steamu a hry měli ještě spuštěný nějaký přehrávač. Případně kdybyste museli vyskakovat ze hry nebo ji minimalizovat jen proto, abyste přehrávání zastavili či změnili. Integrace do Steamu by případným pádům měla zabránit. Doufejme.

Navíc integrace do SteamOS naznačuje, že by mohlo jít o nativní přehrávač. Zde už má Steam Music mnohem větší význam, než jenom jako alternativa k přehrávači - podporuje totiž funkci Steamboxu jako mediálního centra.

Ocenil bych ještě nějakou integraci, která by třeba umožnila kupovat a poslouchat soundtracky z daných her z knihovny, ale to už je hodně velké snění. Momentálně se můžete přihlásit do komunitní skupiny Steam Music odkud budou vybíráni testeři pro betu.

Nejnovější články