Steam rozjíždí neobvyklou akci se zlevněnými deskovkami
Novinka zdroj: tisková zpráva

Steam rozjíždí neobvyklou akci se zlevněnými deskovkami

3. 8. 2018 14:15 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Když přijde řeč na zdigitalizované deskovky, tak nejde nezmínit studio Fantasy Flight Games, respektive její mateřskou společnost Asmodee a její divizi Asmodee Digital, která do tohoto průmyslu v poslední době pořádně šlape. Do slevy se dostaly klasiky jako rodinná vláčková hra Ticket to Ride, převahové fantasy Small World, nebo třeba jednoduché RPG Talisman. Ve všech případech se ceny pohybují v jednotkách eur, tedy absolutní zlomek ceny fyzické deskovky. A stejně na tom jsou i jejich rozšíření.

Od Asmodee ještě zmíním karetní verzi pen & paper RPG Pathfinder, lehce zlevněnou strategickou hru Scythe, která se nachází v early accessu (na její motivy vzniká realtimová strategie Iron Harvest) a bitvu dvou mocností Studená válka, která dlouhá léta platila za nejlepší stolní hru na světě, než ji vytlačil Pandemic Legacy, Gloomhaven a další…

Steam deskovky zdroj: tisková zpráva

Když se oprostíme od vydavatelského giganta, narazíme i na další zajímavé kousky. Z vlastní zkušenosti musím vypíchnout Sentinels of the Multiverse – kooperativní karetku, kde se každý hráč ujímá role parodického superhrdiny s unikátním balíčkem a společně se snažíte porazit superpadoucha. Můžete si dokonce vyzkoušet demo, než se do hry ponoříte.

Pokud vás baví tahové skirmishovky, pak se podívejte na BattleLore: Command, jejíž desková předloha je dlouhodobě mou nejoblíbenější strategickou hrou pro dva. A když už je řeč o strategiích a úplně si odmyslíme náhodu v kostkách, můžete si slušně zavařit hlavu u jedné z nejoblíbenějších her minulosti i současnosti – Terra Mystica.

Steam deskovky zdroj: tisková zpráva

Pokud vás před časem zaujala Alladjexova recenze hry ze světa D&D Lords of Waterdeep, nyní si ji můžete vyzkoušet za čtvrtinovou cenu. Milovníci opravdu kvalitních karetních her, ve kterých vám jedna karta nabízí mraky možných akcí, neudělají chybu s Race for the Galaxy (u nás kdysi vydávaná jako Dobyvatelé vesmíru).

A takhle by se dalo pokračovat ještě opravdu hodně dlouho. Pokud se vám digitální verze deskovek vyloženě nehnusí, zkuste si je. I kdybyste si na síti nenašli kamarády k hraní, může vás malá investice do digitální verze přesvědčit o koupi fyzické edice. Seznam všech zlevněných titulů naleznete zde a třeba se tam v nějaké partičce potkáme. Akce platí jen do 6. srpna.

Nejnovější články