Steampunkový The Order: 1886 představuje tři rytíře Řádu
zdroj: tisková zpráva

Steampunkový The Order: 1886 představuje tři rytíře Řádu

16. 10. 2013 13:36 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Game Informer pokračuje v dávkování informací o chystané steampunkové střílečce z pohledu třetí osoby The Order: 1886 a tentokrát představuje tři hrdiny ve vedlejších rolích. Naposledy vás o zápletce informoval Láďa Loukota a nyní se můžete podívat na vedlejší skladbu „moderních“ rytířů.

Zajímavé je, že proklamovaná a notoricky známá jména jako je sir Galahad jsou zjevně v tomto zasazení pouze pseudonymy či spíše jakési tituly, které berou bojovníci s jiným jménem. První z představených rytířů je Isabeau D’Argyll nesoucí alias Lady Igraine (což je trochu paradoxní, protože to byla Artušova matka). Isabeau D’Argyll byla žačkou hlavního hrdiny, sira Galahada, a zjevně k sobě chovají nějaké hlubší city.

Nicméně vzhledem k pravidlům Řádu, který Isabeau zbožně uctívá, je nějaké projevení hlubších citů nepřípustné. Vsadím se ale, že tuhle linku bude hra alespoň částečně prohlubovat. Isabeau D’Argyll se každopádně během staletí bojů stala stejně silnou a zkušenou bojovnicí jako Galahad a kromě jiného mezi nimi funguje zdravá rivalita.

Alias sir Percival nese Sebastian Malory. Jeho příjmení evokuje sira Thomase Maloryho, autora sbírky Artušova smrt. Herní Malory slouží v tradiční roli mentora pro sira Galahada. Jde o nejstaršího a nejzkušenějšího válečníka Galahadovy skupiny a oba pojí silné, staletími tmelené přátelství.

Naopak role nejmladšího člena připadla na markýze de Lafayette, reálnou historickou figuru, která proslula především tím, že se zapojila do americké války za nezávislost a Velké francouzské revoluce. V The Order: 1886 už má za sebou zmíněné konflikty a Řád si jej vybral právě pro zkušenosti z velkých bitevních polí. V kontextu dlouhověkých rytířů je ale de Lafayette stále nováčkem a nemá ještě své rytířské alias. V rámci pochmurných válečníků by měl působit jako ten, kdo dokáže vytáhnout ironický vtípek, který odlehčí situaci.

Nejnovější články