Steven Spielberg bude tvořit seriál ze světa Halo
zdroj: tisková zpráva

Steven Spielberg bude tvořit seriál ze světa Halo

23. 5. 2013 15:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Během ruchu po oznámení Xboxu One, který se bude muset před hráčskou částí své základny vykoupit na letošní E3, tak trochu zapadla informace o tom, že Microsoft bude ve spolupráci se Stevenem Spielbergem točit seriál ze světa Halo. Halo je vlajkovou sérií celého Xboxu a je dobře, že při konferenci na něj došlo alespoň v tomto kontextu.

Bonnie Ross z 343 Studios, kteří převzali otěže Halo po Bungie a uspěli (viz Halo 4), potvrdila, že studio bude se Spielbergem na tvorbě seriálu spolupracovat. Sám Spielberg nebude režírovat, jeho role je na místě výkonného producenta, který projekt samozřejmě zastřeší i svým jménem. Spielberg nicméně nemá být jen známým jménem, které má fungovat jako lákadlo na diváky.

Steven Spielberg je totiž herním fandou, sám říká, že od dob Pongu. Série Medal of Honor začala právě u něj, když ji v roce 1999 vykutal z jedniček a nul s Dreamworks Interactive - dva roky předtím, než uvedl na obrazovky tematicky blízké Bratrstvo neohrožených. Rok předtím si vysloužil poděkování v titulcích u Trespassera, byl jedním ze scenáristů vynikajícího kousku Dig a v roce 2005 se zhostil role designéra u Bloom Bloxu. Takže když mluví o tom, že má rád hry a na tvorbu Halo seriálu se těší, nemluví do větru.

Samotný seriál je dle slov 343 Studios ještě daleko. Byl sice ohlášen, ale prý si ještě nějakou dobu počkáme, protože jeho výroba je v raných fázích. Je možné, že zatím došlo jen na oznámení a nějaký ten základní koncept. I tak nás ale možná čeká jedno z nejvýraznějších otisknutí herního média do filmového, tím spíše, že televize nyní úspěšně přebírá část agendy velkých filmů.

Pro samotné Halo nebude televizní zpracování ničím novým. Nejprve zde byl animovaný snímek Halo Legends a loni přišel seriál Halo 4: Forward Unto Dawn, který byl následně sestříhán (no spíše natažen) do podoby snímku, jehož recenzi jsme vám přinesli. Povedený seriál, u kterého se nebude šetřit, by tedy mohl být zajímavý. Nicméně zůstává zde otázka, zda bude seriál hraný či animovaný, protože podoba Spartanů pořád nevypadá v hraném snímku přesvědčivě, byť Forward Unto Dawn tenhle problém vyřešil šalamounsky a elegantně.

Nejnovější články