Streamovací služba Beam se stane součástí Windows 10 a Xbox One na začátku příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Streamovací služba Beam se stane součástí Windows 10 a Xbox One na začátku příštího roku

27. 10. 2016 17:55 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Když před dvěma měsíci koupila společnost Microsoft streamovací službu Beam, řada lidí tomu nevěnovala pozornost. Důvod? Přestože nabízí celou řadu zajímavých funkcí, vedle gigantů Youtube a Twitch se nezdála být dostatečně důležitá. Jenže, po včerejším oznámení Microsoftu ohledně budoucnosti služby Beam je možné, že se z ní vyvine třetí hlavní platforma pro streamování her. Microsoft ji totiž hodlá integrovat do Windows 10 a Xbox One.

Fakticky to znamená, že nebude pro streamování třeba používat externí program. Po stisku příslušné klávesy se okamžitě spustí streamování přes Beam. Jednou z výhod služby Beam oproti Twitch je třeba minimální zpoždění v rámci interakce vysílajícího a diváka. Zatímco Twitch má zpoždění kolem deseti vteřin mezi reálným hraním a obrazem ve streamu, Beam by měl údajně stlačit zpoždění pod jednu vteřinu. Minimální zpoždění obrazu samozřejmě umožňuje mnohem lepší komunikaci mezi hráčem a diváky, protože lze reagovat na různé podněty prakticky okamžitě.

Navíc Beam nabízí mnohem víc interaktivních prvků, které mohou streameři do svého vysílání zakomponovat. Skrze ně pak diváci mohou třeba hlasovat, jakou zbraň má hráč používat, případně dokonce vytvářet pro hráče úkoly nebo navigovat určitý prvek ve hře – vše záleží na tom, co vývojáři v SDK Beam naprogramují.

Beam se v rámci Creators Updatu stane součástí Windows 10 a Xbox One až začátkem příštího roku. Poněvadž bude služba plně integrovaná do systému, měla by být snadno použitelná, a Twitch či Youtube v mnohém překonává, je možné, že se opravdu stane třetím důležitým hráčem. Samozřejmě jen za předpokladu, že Microsoft dokáže Beam technologicky patřičně zaštítit.

Nejnovější články