Středověké RPG Mount & Blade II: Bannerlord vyjde i na konzole
zdroj: tisková zpráva

Středověké RPG Mount & Blade II: Bannerlord vyjde i na konzole

16. 3. 2015 10:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Stále čekáme! Stále! Ačkoliv už fanoušci série Mount & Blade během čekání na oznámení datum vydání druhého (no, vlastně třetího, když nepočítáte vedlejší tituly) dílu dílu s podtitulem Bannerlord vypálili několik vesnic a oloupili několik karavan, TaleWorlds mlčí. Zdá se, že konkrétní informace z nich musíte páčit jednotkou swádské jízdy a ani tak nemáte úspěch zaručen. Kolegům z tureckého Turuncu Levye se ale podařilo zjistit alespoň něco – Mount & Blade II: Bannerlord vyjde i na konzole.

V rozhovoru jim to sdělil Armagan Yavuz, šéf vývoje a jeden ze zakladatelů studia. Už ovšem nespecifikoval na jaké konzole, leč je vysoce pravděpodobné, že půjde o PS4 a Xbox One. I turečtí novináři se přiznali, že Yavuz nechtěl říct absolutně nic, přičemž se podle diskuse na turecké mutaci fóra měli novináři dozvědět nějakou velkou novinku – jíž zjevně neoficiální oznámení hry pro konzole není.

Je ale jasné, že vývoj probíhá zdárně, důkazem budiž devět vývojářských deníčků, které vyšly a věnují se jednotlivým částem tvorby hry poměrně zevrubně. Nový engine, hudba, vše vypadá a zní skvěle, ale pořád nevíme kdy. Alespoň se můžeme utěšovat tím, že ze studia unikly nové obrázky z aktuálního buildu. Většina z nich vypadá jako prostě výrazně hezčí verze původní hry, ale když se podíváte na bitvu níže, najednou si uvědomíte, jak moc nový engine udělá pro atmosféru z monumentálních střetů.

Po prohlédnutí obrázků se ale opět vracíme k čekání, ať už na oznámení data vydání, oficiální oznámení platforem, na něž hra vyjde a nebo další novinku, kterou zřejmě měli slyšet redaktoři Turuncu Levye (a neslyšeli).

Mount and Blade II: Bannerlord Uniklé obrázky z pre-alfa verze | zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články