Střílečka Superhot si hraje s časem a dělá z vás akčního hrdinu
zdroj: tisková zpráva

Střílečka Superhot si hraje s časem a dělá z vás akčního hrdinu

14. 5. 2014 16:12 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Petr před pár měsíci psal o skvělém konceptu střílečky Superhot, který původně vznikl pro soutěž 7DFPS. Princip je jednoduchý. Superhot funguje jako klasická střílečka, jenom s jedním rozdílem. Pokud se vaše postava nehýbe, čas ubíhá veeelmi pomalu. Takže si můžete rozmyslet, jak se vyhnete trajektorii projektilu a jakmile se dáte do pohybu, čas začne ubýhat normálně. Původně šli tvůrci s hrou na Steam Greenlight a nyní vyrazili na Kickstarter, aby na svůj originální titul vybrali 100 tisíc dolarů.

Jak tvůrci říkají v kickstarterovém videu, neschováváte se v Superhot za překážky a nesbíráte náboje. Rovnou sbíráte zbraně po padlých protivnících a vaším krytem je předvídavost a schopnost naplánovat si kroky v rámci celé přestřelky. Zahrajete si tedy za skutečného akčního hrdinu, který prosviští rojem kulek a odpravuje jednoho padoucha za druhým přesnými zásahy věrné pistole.

Nejen na pistole ale dojde. Tvůrci chtějí do Superhot dostat různé typy zbraní včetně brokovnic nebo i mečů, abyste mohli rozetnout letící projektil, jak je ostatně vidět na záběrech nového traileru.

Jelikož původní Superhot byl jen prototyp, plná hra nabídne příběhovou kampaň, lepší vizuální zpracování, ale třeba i slibně znějící podporu Oculus Rift. Pro realizaci tohoto záměru chce Piotr Iwanicki a jeho tým sto tisíc dolarů, přičemž úsměvná je poznámka, že v Polsku se žije levně, a tak by peníze měly týmu stačit na kompletní vývoj.

zdroj: Archiv

Původní prototyp si můžete vyzkoušet v prohlížeči tady. Případně pak zamiřte na stránky kickstarterového projektu a rozmyslete se, zda nechcete do Superhot investovat. Podle mě jde o skvělý nápad, který by mohl žánr stříleček z pohledu první osoby hezky oživit. A navíc hra připomíná scénu z Equilibria.

Nejnovější články