Taktické RPG Divinity: Fallen Heroes se odkládá, Lariani se soustředí na Baldur’s Gate 3
zdroj: tisková zpráva

Taktické RPG Divinity: Fallen Heroes se odkládá, Lariani se soustředí na Baldur’s Gate 3

15. 10. 2019 14:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Divinity: Original Sin 2 bylo nejlepším RPG roku 2017 a Fallen Heroes mají být jeho mírně taktičtějším pokračováním, při jehož vývoji belgické Larian Studios spojili síly s autory série Expeditions, dánskými Logic Artists. Pokračování Divinity mělo původně vyjít už letos v listopadu, oba týmy se ale momentálně soustředí na jiné projekty a dokončování se tedy odkládá na neurčito.

Zprávu o odkladu Divinity: Fallen Heroes oznámených letos v březnu zveřejnil Larian na svém oficiálním fóru. Není ale příliš překvapivá, vzhledem k tomu, že od jarního oznámení o projektu mlčeli a mezitím oznámili pokračování další významné RPG série. Fallen Heroes zkrátka budou potřebovat mnohem víc času a také vývojářů, než mají Lariani momentálně k dispozici.

zdroj: Archiv

Ti se teď budou soustředit na vývoj očekávaného Baldur’s Gate 3 (a slibují novinky v blízké době), Logic Artists zase dokončují třetí hru ze série Expeditions a pracují i na titulu pod zcela novou značkou. Oba týmy odsun Divinity: Fallen Heroes mrzí, protože je vzájemná spolupráce těšila, bohužel ale prý momentálně nemají žádnou jinou možnost.

Je tedy otázka, jestli se taktičtější verze Divinity vůbec někdy dočkáme, a pokud ano, za jak dlouho to bude. Není to sice takový tahák jako třeba takový Scalebound od Microsoftu, ale i tak by byla škoda tenhle nápad úplně zavrhnout.

Nejnovější články