The Division 2 nebude mít jednu, ale hned tři dark zóny
zdroj: tisková zpráva

The Division 2 nebude mít jednu, ale hned tři dark zóny

18. 1. 2019 12:47 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Koncept dark zóny byl v roce 2016 asi nejoriginálnější inovací, se kterou týmová multiplayerovka The Division přišla. Život v konstantní nejistotě až paranoii, jestli vás týmy protivníků nechají poklidně lovit nepřátele s umělou inteligencí, nebo si vaši těžce nabytou kořist nakonec uzmou pro sebe, případně zda vás zradí spojenec, to všechno vedlo mnohdy k hodně vyhroceným situacím. Není divu, že se Ubisoft pro chystané pokračování rozhodl tenhle nápad ještě rozšířit.

Proměnlivý hon na kočku a myš, během nějž nikdy není úplně jasné, kdo je kořist a kdo predátor, se tak bude odehrávat hned v trojici oblastí. Hybridní zóny najdete na východě, západě i jihu rozbombardovaného Washingtonu. Každá z nich měla trochu jiný osud, ale všechny se oproti jedničce vyvinuly z hlediska hratelnosti a dají vám více příležitostí, jak se ostatním znelíbit i jak si nahrabat.

Můžete se kupříkladu přidat na temnou stranu, respektive se dát cestou zločinu. Pokud si přivlastníte celý drop nebo se vloupáte do zamčené truhly, budete na jedné straně sice zranitelnější, protože všichni ostatní dostanou signál, ale zároveň se můžete dostat do zlodějského doupěte se zajímavým obchodníkem. Jeho návštěva vám navíc vyčistí pomyslný trestní rejstřík, takže se opět stanete běžným, schovaným agentem.

zdroj: Archiv

Některé věci, které v dark zóně najdete, musíte nejprve dekontaminovat. Abyste loot mohli prodat nebo si ho navléct, budete muset přivolat speciální helikoptéru, vybavení na ni naložit a pak dané místo chránit, dokud neodletí. Upozorníte na sebe ostatní hráče a trochu riskujete, ale risk je zisk. V The Division 2 budete nacházet i vybavení, které kontaminované není a už vám ho nikdo nemůže sebrat, ani když v zóně náhodou umřete.

Aby k tomu nedocházelo tak často, třeba právě kvůli nevyváženému vybavení, bude většina zón normalizovaná. Spíš než na statistikách tak má záležet na vaší taktice a rychlosti reakcí, nemělo by hrozit, že vás někdo totálně rozseká jen proto, že má o pár bodíků lepší pušku.

zdroj: Archiv

V endgamu se vám nicméně bude stávat, že zóny už normalizované nebudou. Okupace dark zón bude nastávat jen občas a při ní právě na oněch bodících a vybavení záležet bude. Zmizí taky zrádcovské ikonky a bude v nich fungovat friendly fire i v rámci týmů, takže alespoň zjistíte, jaké máte kamarády.

Pokud vás tenhle mix PvE a PvP úplně neláká, můžete se vrhnout na nějaké obvyklejší módy. Ve zbytku Washingtonu, tedy prozatím na trojici map, zuří konflikt, jehož se účastníte v rámci dvojice módů: Skirmishe, což je týmový deathmatch, a Domination, kde zabíráte strategické body. Opět v nich funguje ona normalizace známá ze základních dark zón, plus by matchmaking měl brát ohled na vaše schopnosti a předchozí výsledky.

Pokud vás zajímají další detaily ohledně dark zón, třeba co se úvodních misí pro nováčky týče, můžete si pustit videa výše. Jinak vám nezbývá než vyhlížet 15. březen, kdy The Division 2 vychází na PC (pro Uplay a Epic Games Store, jak psal Patrik v článku minulý týden), PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články