The Division 2 odchod ze Steamu neublížil, předobjednávky předehnaly jedničku
zdroj: tisková zpráva

The Division 2 odchod ze Steamu neublížil, předobjednávky předehnaly jedničku

15. 2. 2019 16:12 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Přestože byla kontroverze provázející odchod Ubisoftu ze Steamu na Epic Games Store trochu menší než v případě Metra Exodus, nevyhnula se ani jemu. Prognózy odborníků z internetu, které uprchlíkům zvěstovaly rychlý krach, se nicméně podle všeho nepotvrdily. The Division 2 se daří, v počtu předobjednávek už překonala první díl, Steam neSteam.

O úspěších washingtonského pokračování kooperativní střílečky informoval šéf Ubisoftu Yves Guillemot v hovoru s investory. „O kvalitní obsah v této chvíli bojuje pořád víc distribučních platforem. V tomto případě jsme se rozhodli upřednostnit náš vlastní obchod a zároveň podpořit partnera, který si našich her váží a nabízí nám lepší podmínky,“ prohlásil k záležitosti kolem The Division 2.

Na PC předobjednávky tak dvojka vede před jedničkou a obzvlášť dobře se jí daří na Uplay, kde eviduje šestkrát víc předobjednávek než před třemi lety. Není to přitom jediná hra, kterou Ubisoft plánuje prodávat i v obchodě Epic Games. Studio chce v časovém okně mezi letošním dubnem a březnem příštího roku vydat tři až čtyři blíže neurčené AAA tituly, s jejich oznámením ale zatím nijak nespěchá. Některé z nich by se pak měly objevit i v obchodě Epicu.

zdroj: Archiv

Dost hráčů s tím sice možná pořád nesouhlasí, ale zdá se, že Steam začíná mít v Epic Games Store docela drsnou konkurenci. Epic sice čeká ještě dlouhá cesta za spoustou funkcí, které v roce 2019 považujeme za standard, z hlediska portfolia ovšem zřejmě brzy půjde o silného hráče. Pokud vás k instalaci klienta nepřesvědčí Metro Exodus, dost možná se najde jiná exkluzivita, kterou si budete chtít zahrát.

The Division 2 dorazí na Uplay, Epic Games Store, PlayStation 4 a Xbox One 15. března, předtím ji mezi 1. až 4. březnem čeká ještě otevřená beta. Pokud si předobjednáte digitální kopii na PC, dostanete k nákupu na výběr jednu ze tří her zdarma – Watch Dogs 2, Ghost Recon: Wildlands, nebo Far Cry Primal.

Nejnovější články