The Elder Scrolls Online dostane možná neoficiální podporu Oculus Rift
zdroj: tisková zpráva

The Elder Scrolls Online dostane možná neoficiální podporu Oculus Rift

10. 2. 2014 15:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste už viděli Pavlovy zelené zážitky z testování Oculus Rift, možná vás zaujme další možnost, kam by mohl tenhle systém virtuální reality zamířit. Kupodivu, do připravované onlineovky The Elder Scrolls Online. Nepochází však od Bethesdy, ale jednoho zjevně šikovného chlapíka, který šel se svou kůží na trh.

Na Youtube totiž zveřejnil video, které předvádí pět minut ze hry s použitím Oculus Rift. Jde o klasické záběry na dvě obrazovky, žádný záběr na testera. Že Chris Gallizzi dokázal rychle vytvořit tuto aplikaci, je zásluha jeho vlastního Vireio Perception Driveru, který použil pro mod Skyrim Oculus.

Zároveň ale nejde o plný mod, protože je prý Oculus vázaný na myš a ne pohyby postavy. Takže je celkem jasné, že by Gallizzi rád pokračoval ve vývoji plného modu pro The Elder Scrolls Online, který by umožnil implementaci Oculus Rift. Dokonce se před časem obrátil na Bethesdu, ale nedostal odpověď. Přitom prý samotné vytvoření této základní modifikace nebylo těžké, protože má s programováním ovladačů dost zkušeností. Musel ale snížit rozlišení, protože potřeboval dosáhnout pro Oculus optimálních 60 FPS.

Do samotné bety se dostal skrze normální přihlášení jako tisíce dalších hráčů. Jen poněkud riskuje tím, že uveřejňuje tyto záběry, protože tím porušuje podmínky účasti v betě. Doufá ale, že na sebe upoutá pozornost Bethesdy, která by na základě toho mohla přistoupit na vývoj plné podpory modu Oculus Rift právě od Gallizziho.

Nejnovější články