THQ končí se sérii Red Faction kvůli špatným prodejům
zdroj: tisková zpráva

THQ končí se sérii Red Faction kvůli špatným prodejům

28. 7. 2011 15:15 | Téma | autor: levis |

Zdá se, že THQ definitivně pohřbilo sérii Red Faction. Stalo se tak po velmi nízkých prodejích posledního dílu Armageddon, a protože stejně tomu bylo i s předchozím RF: Guerrilla, investoři se jednoduše rozhodli značku Red Faction potopit. Tak to alespoň serveru Gamasutra vysvětlil šéf firmy Brian Farrell, podle něhož se Red Faction jako série zkrátka minula se současnou generací konzolových hráčů.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

"V dnešním herním, na hity zaměřeném, byznysu, musí i špičkové tituly se slušným pokračováním - jako Red Faction - překonávat laťku, která stoupá pořád výš," řekl Farrell a naznačil tak, že není spokojený s výkonem vývojářů hry ze studia Volition. Ti mají momentálně plné ruce práce se Saints Row: The Third a hororovým počinem Insane, který vzniká pod dohledem režiséra Guillerma del Tora. Definitivní odpis Red Faction by ale měl mít dopad i na ostatní hry od THQ, které prý čeká přísnější proces interního posuzování kvality před vydáním.

Sci-fi série Red Faction vznikla v roce 2001 a dodnes čítá pět her. Zatímco původní, eponymní, titul a následné Red Faction II (2002) byly tradiční FPS se zaměřením na zničitelné prostředí a poutavý příběh o hornické rebelii na planetě Mars, novější díly Guerrilla (2009) a Armageddon (2011) přešly k pohledu z třetí osoby a otevřenému hernímu světu. Připomeňme, že letos THQ vydala také stažitelnou arkádovou střílečku Red Faction: Battlegrounds a odbyli si premiéru TV filmu Red Faction: Origins.

Nejnovější články