Tim Schafer potvrdil že má peníze na 2. epizodu Broken Age
zdroj: tisková zpráva

Tim Schafer potvrdil že má peníze na 2. epizodu Broken Age

21. 2. 2014 19:20 | Téma | autor: Adam Homola |

Kolem Double Fine Adventure, později přejmenované na Broken Age, bylo několik menších kauziček. Jedna byla rozdělení hry na dvě epizody, ale druhá a mnohem závažnější, byla financování druhé epizody. Schafer totiž v minulosti řekl, že peníze z Kickstarteru jim vystačí jen na vývoj první epizody a druhou budou financovat primárně z prodejů jedničky. Teoreticky tak hrozila situace, že kdyby se Broken Age moc neprodávala, nemusela by druhá polovina hry vůbec vzniknout.

Tyhle starosti už můžeme my, i Double Fine, hodit za hlavu. Druhá epizoda Broken Age bude. Tim Schafer to teď definitivně potvrdil v rozhovoru s Games Industry International: “Rozhodně jsme už vydělali dost na to, abychom mohli udělat i druhou polovinu hry.” Zatímco Broken Age není jediná hra z Kickstarteru, která se musela odložit a/nebo rozdělit (např. Broken Sword 5), byla svým rozdělením trochu kontroverznější, než jiné hry.

První epizoda Broken Age vyšla teprve nedávno, ale vydání druhé epizody je zatím ve hvězdách. Vývojáři už mají engine, assety, nástroje a spoustu dalších věcí hotových, takže pokud nebude druhá část nějak výrazně delší, měl by její vývoj trvat také výrazně kratší dobu, než v případě první epizody. Připomeňme, že druhý tým v Double Fine pracuje na Massive Chalice, druhém úspěšném Kickstarteru Double Fine, ale MC má zatím do vydání ještě daleko.

Nejnovější články