Tipy na povánoční (ne)dárky, aneb když už nevíte, za co utratit peníze
zdroj: tisková zpráva

Tipy na povánoční (ne)dárky, aneb když už nevíte, za co utratit peníze

6. 1. 2019 10:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Vánoce jsou za námi a vy o hry jistě nouzi nemáte. Co koupit pod stromeček jsme vám už poradili (hry, hardware), takže se dnes zaměříme na něco trochu jiného. Je po svátcích, tudíž byste se museli snažit, abyste nezakopli o nějakou tu slevu. Někteří z vás navíc dostali jistě i menší či větší obnos peněz. I proto jsme si pro vás připravili poslední nášup tipů co koupit a čím si zpříjemnit začátek nového roku.

Aleš:

EA Origin Access

001 zdroj: tisková zpráva

Electronic Arts do toho opravdu šlápli a z jejich předplatitelské služby se opravdu začíná vytvářet takový herní Netflix. Už Basic verze nabízí skvělou knihovnu her, ale osobně mi přijde jako budoucnost digitální distribuce Premier verze. Zaplatíte za ní sice 100 eur ročně (za Basic jen 25), ale najdete v ní nejnovější tituly jak od EA, tak často i od third party vydavatelů. V době psaní článku k očekávatelnému Battlefieldu V přibyla i Darksiders 3 nebo Beholder 2. V Basicu pak A Way Out, Battlefront II, oba KOTORy nebo skvělé RPG Tyranny. Skvělé hry jsou i v Basicu, ale myšlenka, že zaplatím “jen” oněch 100 eur a hned dostanu Anthem a další nové hry od EA, je lákavá.

Razer Naga

002 zdroj: tisková zpráva

Já vím, že tahle myš je promovaná hlavně pro hráče MMO, ale popravdě ji nejvíc využiju při práci a pak u stříleček. Všech dvanáct tlačítek na boku sice nevyužívám (Hex verzi jsem nezkoušel), ale osm z nich mám namapovaných na klávesové zkratky pro práci s textem a když dojde na střílečky, je to pořád rychlejší, než přehmátnout na klávesnici. Plus je lehká, ale to už je na vašich preferencích a na tom, jak držíte myš. Každopádně mi drátová verze Molten drží už tři roky bez chyb a že se k ní občas nechovám hezky…

Dark Souls (desková hra)

003 zdroj: tisková zpráva

Uznávám, že jsem ji hrál jen 2x, ale kdo by se mi při té časové náročnosti divil? I tak jde ale o skvělou hru, která si podle mě bere to hlavní z předlohy a hráčská kooperace jí jen pomáhá. Nutnost domlouvat se na strategii i na rozdělování duší pak korunují souboje s bossy. Ne, že by nebyla spousta lepších deskovek, ale tahle má podle mě pro hráče velký bonus v tom, že je okamžitě uchopitelná a dostanete se v ní hodně blízko pocitu, že hrajete Dark Souls v deskové podobě. Plus můžete vždycky machrovat, když zachráníte celou partu překvapivou taktikou.

Adam:

Blood, Sweat and Pixels

004 zdroj: tisková zpráva

Povinná četba nejen pro herní novináře, ale i pro všechny hráče, kteří chtějí jít nakouknout pod pokličku. Pro ty, které nezajímá jen jak je ta, která hra zábavná, ale třeba i proč je tak zábavná. Nebo naopak. Po přečtení Blood, Sweat and Pixels pochopíte, proč Dragon Age II dopadlo jak dopadlo, proč se Blizzardu všechny dobré úmysly se třetím Diablem vymstily, jak hardcore byl vývoj Uncharted 4 a třeba proč je tvůrce Stardew Valley vlastně tak trochu blázen. A vy byste byli blázni, kdybyste si tuhle parádní knížku nepřečetli. Pokud vás příběhy ze zákulisí zajímají alespoň trochu, je tenhle kousek absolutní must-have.

Xbox Game Pass předplacená karta na 12 měsíců

005 zdroj: tisková zpráva

Jasně, téhle generaci konzolí dominuje PlayStation 4, ale zároveň se už pomalu blížíme k představení nové generace. Xbox tak může být tohle dobou zajímavou alternativou, a to i díky službě Xbox Game Pass. Předplacená kartička na tři, šest, nebo klidně rovnou dvanáct měsíců tak může být super dárkem prakticky pro kteréhokoliv majitele Xboxu One. Nejen že tam najdete ty největší pecky v čele s Forza Horizon 4, k mání jsou i menší hry, které by si majitel Xboxu třeba samostatně nekoupil a v rámci předplatného je tak může bez rizika vyzkoušet. Xbox Game Pass je prostě takový gift that keeps on giving, jak by řekla babička.

Nintendo Switch Adjustable Charging Stand

006 zdroj: tisková zpráva

Switch je stejně úžasný, jako je občas překvapivě nedomyšlený. Třeba při nabíjení v tabletop módu jste měli až donedávna smůlu. Respektive jste se museli spolehnout na různá řešení třetích stran. Nintendo si konečně uvědomilo že tohle moc nepromyslelo a po více jak roce na trhu přispěchalo s oficiálním nastavitelným stojánkem, přes který můžete konzoli i nabíjet. Díky stojánku navíc nejste odkázáni na příšerně nestabilní „nožičku“ na zadní straně Switche a můžete i měnit úhly.

Šárka:

Player One Coffee

007 zdroj: tisková zpráva

Osobně patřím k lidem, kteří se bez kofeinu nedokážou smířit s vlastním životem a bez ranního kafe mají chuť zavraždit všechny kolem. Ať už jde o půlnoční uzávěrku nebo o LAN párty, energeťáky jsou out, protože je v nich hromada cukru a děti z nich mají ADHD. Kafe je ta správná volba a hráčské kafe ještě správnější. Player One nemá úplně nejširší výběr, ale káva je to kvalitní a občas přichází se zajímavými limitovanými edicemi, aktuálně třeba s Etiopií s výraznou chutí borůvek. Navíc nabízí i kávové předplatné, takže můžete dostávat čerstvou dávku třeba každý měsíc, nebo tak často, jak budete chtít.

Gwent - Výtvarné umění Zaklínačské karetní hry

008 zdroj: tisková zpráva

Nemám moc ráda knížky doprovázející vydání mých oblíbených titulů, protože kvalitativně jsou na tom většinou dost bídně. Art booky, na druhé straně, to je jiná. Tenhle s gwentovými kartičkami má skoro 250 stran, kvalitní tisky na papíru s vysokou gramáží, však to znáte. Pokud máte v okolí fanouška Zaklínače nebo umění, či ideálně zaklínačského umění™, který tenhle poklad v pevné vazbě ještě nemá, je to určitě lepší volba, než mu koupit soudky s kartičkami do Gwentu.

Koncert herní hudby GAMES 2

009 zdroj: tisková zpráva

Darovat zážitky bylo trendy asi před pěti lety, ale lístky na koncert potěší vždycky. 27. ledna 2019 se bude v pražském Rudolfinu konat už druhý koncert herní hudby v provedení orchestru a sboru Filmové filharmonie a zatím lákají hlavně vašeho vnitřního patriota, protože se budou hrát skladby třeba ze soundtracků k Mafii nebo Kingdom Come. A jako kulturní lidské bytosti byste měli Dvořákovu síň vidět aspoň jednou v životě. Cena vstupenek začíná na šesti stovkách, ta ne úplně hrozná místa pořídíte kolem tisícovky.  

Patrik:

Red Dead Redemption II: The Complete Official Guide

010 zdroj: tisková zpráva

Jak splnit každou misi na zlatou medaili? Kde se nachází všechny kosti dinosaurů? Jaká návnada platí na které ryby? Kolik zbraní vám může projít rukama? Na tyto a tisíce dalších otázek odpoví oficiální průvodce hrou Red Dead Redemption II. Jde o dárek vhodný pro všechny pistolníky, kteří nehodlají po odehrání příběhu opustit Divoký západ. Průvodce vám pomůže dohrát hru na 100 %, do hloubky vám vysvětlí její všechny prvky a do jisté míry poslouží i jako artbook. Najdete ho v obchodech v pevné vazbě za nějakých 800 korun, nebo digitálně v oficiální aplikaci za třetinu.

Netflix

011 zdroj: tisková zpráva

Je to už hodně dávno, co jsem naposledy kouknul na klasickou televizi. Život bez reklam stojí za těch pár korun měsíčně. A z streamovacích televizí se mi žádná neosvědčila tolik jako Netflix. Mohou za to zejména originální seriály, které v mnoha případech patří na špici (Stranger Things, The Dark, Narcos, marvelovky…). S originálními filmy je to horší, ale zlepšují se. Nabídka obsahu třetích stran už je také velmi bohatá a každým dnem přibývají české titulky. Zatím bych ale bez znalosti angličtiny nevstupoval. Jinak ale darujete stovky hodin kvalitní zábavy za cenu lehce převyšující lístek do kina a máte příslib „herních“ pořadů jako například povedený seriál Castlevania.

Dark Souls (karetní hra)

012 zdroj: tisková zpráva

Ne že bych měl něco proti Alešovo výběru deskovky. Sám ji mám doma, kde se mi na ní krásně práší při nekonečném čekání na stále nedodané stretch goaly z kickstarterové kampaně… Zato na karetní verzi prach nemá šanci dosednout. Je zhruba třikrát menší, dvakrát levnější, a hlavně osmkrát rychlejší. Zkrátka povedená kooperativní karetka s normální herní dobou a příjemným MtG vibem. Svou předlohu sice nereplikuje tak věrně jako větší deskovka, ale na poli karetek přináší spoustu zajímavých nápadů a u nás doma platí za jednu z nejžádanějších her.

Vašek:

Magic: The Gathering - Guilds of Ravnica Booster Box

013 zdroj: tisková zpráva

Uznávám, že takhle na úvod jde o poněkud mastnější dáreček, protože za něj v Černém rytíři dáte přes 2 tisíce korun, ale pokud máte kamarády, co rádi hrají Magic: The Gathering, můžete si tenhle boxík plný karet pořídit jako skupinový dárek a každý něco přihodit. Guilds of Ravnica je vynikající edice, která navíc hraje na nostalgickou strunu - návrat do slavného města gild potěší všechny veterány. Získané boostery pak můžete rovnou rozbalit zakomponovat do svých balíčků, ale já bych doporučoval se spíš sejít v pěti, šesti lidech a udělat si radost pěkným draftem.

Play! Staň se hvězdou internetu

014 zdroj: tisková zpráva

Než mě okamžitě ukamenujete za to, že se vám tu snažím prodat deskovku založenou na youtuberské profesi, napřed mě vyslechnete (a pak klidně házejte šutry, zasloužím si to). Jestliže nevíte, jaký dárek nadělit mladším příbuzným, které zajímají jedině Kovy a Jirka Král, tohle by nemusela být špatná volba. Je to párty hra s různými výzvami a vědomostními otázkami z online světa, takže caparti se jednou budou cítit dobře, že nad vámi vyhráli. Vy jim to pak můžete natřít třeba v Trivial Pursuit.

Oční kapky Allergan Refresh

015 zdroj: tisková zpráva

Znáte někoho, kdo si při hraní u počítače často stěžuje na suché oči? Mě osobně tenhle problém trápí docela často, zvlášť večer, když už jsou moje bulvy unavené namáhavým zíráním do blikajících monitorů. Od jisté doby mi hodně pomáhají skvělé oční kapky Refresh, které fungují dokonce i s kontaktními čočkami a navíc se snadno aplikují. Není to sice úplně typický vánoční dárek, ale věřím, že spoustu lidí s citlivýma očima by nějaké pěkné balení potěšilo.

Jiří:

Dark Souls: Design Works

016 zdroj: tisková zpráva

K Dark Souls mám takový zvláštní sladkobolný vztah. Je to jediná hra, kterou jsem byl schopen dohrát na 100 %, ale taky mi u toho málem vypadaly vlasy. Ano, máte pravdu, u titulu tohoto typu to není nic zvláštního. Osobně jsem se ale nechal trápit tak dlouho, protože mě ohromovalo ztvárnění světa. Výjimečná atmosféra lokací, odpudivé příšery, zajímavá architektura. Logicky jsem tak hledal způsob, jak vidět něco z toho častěji než jednou za rok, kdy z nostalgie hru zapnu. Jako ideální řešení se nabídl desing book. Doporučit můžu Dark Souls: Design Works, který obsahuje ilustrace, concept arty a skici. A jde v Česku ještě sehnat.

Pravidla hry na hrdiny

017 zdroj: tisková zpráva

O tom, že mám slabost na hry, kde se hází dvacetistěnkou, už asi víte. Ale nemusí to být vždy na počítači. Co se takhle vrátit k papíru a tužce a dát si tradiční seanci u stolu s bandou kamarádů? Pro veterány žánru, kteří už dnes aktivně nehrají, to bude pěkná vzpomínková session, pro nováčky zase zkušenost, jak to vypadalo v dřevných offline dobách. No a třeba to někoho chytne a založí herní skupinu. Teď už se jen rozhodnout, podle jakých pravidel hrát: Dungeon & Dragons, anebo české Dračí doupě?

Soundtrack No Man's Sky

018 zdroj: tisková zpráva

Můj první kontakt se hrou No Man’s Sky se odehrál na kamarádově Playstationu. Byl to tehdy launch day, takže jsme ještě nedokázali zhodnotit, jak si na tom hra kvalitativně stojí. Už po prvních pár minutách jsem ale neměl pochyby, že hudební podkres je velmi kvalitní a povedeným způsobem dotváří atmosféru objevování. Dílo pochází od anglické kapely 65daysofstatic, kteří se přichomejtli k natáčení soundtracku hry, ale jinak mají na kontě i pětici dalších alb. Pokud vás k hraní No Man’s Sky nepřesvědčí ani soustavná péče Hello Games, originální hudba je dobrá náplast. Deska, kterou hledáte, se jmenuje No Man's Sky: Music for an Infinite Universe.

Nejnovější články