Tipy na vánoční dárky od redakce Games.cz - hry
zdroj: tisková zpráva

Tipy na vánoční dárky od redakce Games.cz - hry

6. 12. 2018 18:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Asi jste si všimli, že Vánoce jsou za rohem (a pokud ne, zdravíme na váš opuštěný ostrov s přístupem na internet). Napadlo nás, že pokud dumáte nad tím, čím udělat radost kamarádovi, příbuznému či co si pro sebe vymyslet pod stromeček, napíšeme své tipy na dárky pro hráče. Půjde o několik článků, které se budou věnovat jak hrám, tak i hardwaru, periferiím a vlastně všemu možnému kolem her. První článek se ale věnuje čistě hrám a vy si můžete přečíst trojici tipů od každého člena redakce.

Aleš Smutný

God of War (PS4)
Napíšu teď sice úplně strašnou větu, ale God of War je esence ryzí hratelnosti ve staromilském balení. Prostě prakticky lineární (s pár odbočkami, ale bez otevřeného světa) akční hra, která nádherně vypadá, má solidní příběh, ale především se skvěle hraje. Přímočará, návyková a nemusíte u ní strávit sto hodin, abyste viděli závěrečné titulky. Boy!

Field of Glory II (PC)
Můj pozdní letošní objev, bez něho nevím, jak jsem mohl žít. Pokud máte mezi známými někoho, kdo má rád tahovky a antické válečnictví, neváhejte. Stejně tak pokud jste sami postižení touto láskou. Tohle je chytrá, pěkně vypadající strategie, u které si budete namáhat mozkové buňky a která se hodně blíží reálnému válečnictví dané doby. Stratégové a historici vás za ni budou zbožňovat.

Diablo III: Eternal Collection (Nintendo Switch)
Diablo III ve své nejlepší podobě. Pro majitele Switche jde o zkázonosného požírače času, protože možnost zahrát si v posteli před spaním či při cestě vlakem či autobusem dává téhle hře na PC a konzolích postrádané kvality. Když už vám padají víčka nebo vystupujete, prostě hru pauznete, skočíte do menu a vaše grindování a likvidování zástupu nepřátel počká, až budete mít zase dvacet minut. Skvělý asociální dárek, protože výsledkem bude, že obdarovaný neustále kouká do Switche a nevěnuje se svému okolí. Navíc v této verzi jsou všechny přídavky včetně Nekromancera.

God of War zdroj: tisková zpráva

Adam Homola

Super Mario Party (Nintendo Switch)
Výborná párty hra, která mě zastihla nepřipraveného. Zase tolik jsem si o ní předem nezjišťoval a na gamescomu jsme s Šárkou hráli jen hrstku nijak nepropojených miniher. Když jsem pak hru vytáhl na jedné menší párty, nestačil jsem se divit. Důvtipné, zábavné, a především instantně přístupné minihry, v některých módech propojené skrze deskovou hru, která je zajímavá sama o sobě. Ze Super Mario Party jsem ještě neviděl ani zdaleka všechno, ale to málo co jsem zatím hrál, mě (a lidi kolem mě) dokázalo velice slušně zabavit. Hru tak plánuju vytáhnout na nějaké sváteční rodinné sešlosti a věřím, že nás zabaví víc než třeba Mario Tennis Aces.

Civilization VI (Nintendo Switch)
Šestá Civka je samozřejmě výborná, to vám už před lety vysvětlil Vašek. Teď vyfasovala port na Switch a samozřejmě že nejde o nejlepší verzi hry. Jde ale o mobilní verzi hry pro všechny s majoritním operačním systémem (šestka na Androidu není) a jde hlavně o povedenou verzi hry. Šestka se pořád hraje hrozně příjemně a na Switchi funguje dobře v handheld i TV módu. Tu a tam vytáhnout mezi rodinnými návštěvami Switch, odehrát pár tahů a zase ho schovat, mi zní jako fajn výplň mezi svátečním programem. Ono jde vůbec o skvělou hru na dlouhé zimní večery, kterou můžete hrát díky Switchi nejen cestou z jedné rodinné oslavy na druhou.

Spyro Reignited Trilogy (PS4/Xbox One)
Loni by to byl Crash, letos je to Spyro. Perfektní dárek pro někoho, kdo si na dobrodružství fialového dráčka pamatuje. Jedna z klasik prvního PlayStationu se dočkala citlivého, vkusného a neuvěřitelně roztomilého remaku, který potěší nejednoho pamětníka. Navíc nejde o zastaralou hru, která by se jen vezla na nostalgické vlně. Spyro zase tolik nezestárl, pořád se hraje dobře, a tak by mohl oslovit i mladší, původní hrou nepolíbené hráče.

Super Mario Party zdroj: tisková zpráva

Patrik Hajda

Beat Saber (PS4)
Máte v okolí někoho s PlayStationem a virtuální realitou, nebo rovnou plánujete obdarovávat majitele PSka brýlemi? Pak nezapomeňte přibalit československou pecku Beat Saber. Moc lepších her pro VR od Sony nenajdete. Spojení rytmické hudby a šermování světelnými meči se stará o pořádnou porci adrenalinu. Zároveň snáz zhubnete vánoční cukroví. A kdo tomu nevěří, ať se podívá na náš kompetitivní GamesPlay.

Graveyard Keeper (PC, Xone)
No dobře. Titul s hrobařskou tematikou možná není tím nejchytřejším dárkem pod stromeček, ale trochu toho černého humoru snese každý správný Čech. Zvlášť tehdy, libuje-li si ve fantastickém Stardew Valley. Graveyard Keeper je jí totiž dost podobný. Zde také farmaříte, kácíte lesy, vyrábíte mraky předmětů, vylepšujete svůj pozemek, chodíte do dungeonu a navštěvujete kupce ve městě. Ale kromě toho se staráte o bohoslužby, přilehlý hřbitov a pitvy. No neberte to, no nedarujte to.

Space Hulk: Tactics (PC, PS4, Xone)
Chtěl jsem do svého doporučení zahrnout dárek, který potěší i dárce. Nejprve mě napadla kooperačka A Way Out, ale pak se ozvalo mé deskovkářské nitro. Space Hulk: Tactics je skvělá tahová strategie s parádním vizuálem a promyšlenými mechanismy. Singl na rozjezd postačí, ale její jádro je připravené pro dva živé hráče. A bohužel, v multiplayer ji nikdo nehraje, takže k ní potřebujete vlastní kamarády. Pokud máte strategicky smýšlejícího brášku a Warhammer 40K vám nesmrdí, pořiďte dvě kopie a přibalte aspirin, protože z těch strategických možností vás rozbolí hlava.

Space Hulk: Tactics zdroj: tisková zpráva

Vašek Pecháček

Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)
Jestli chcete potěšit někoho, kdo má doma PS4, a zároveň nezaplatit majlant, není lepší varianta než Uncharted 4: A Thief’s End. Krabičku s posledním dobrodružstvím Nathana Drakea teď můžete sehnat za krásných 500 Kč. Úplná zlodějina - to by se Nathanovi líbilo.

FIFA 19 (PC/PS4/Xbox One)
“Každý ročník je pořád to samé, akorát s novými soupiskami,” hudrují mudrlanti rok co rok, ale nevěřte jim. Letošní FIFA se opravdu povedla, a pokud máte kamaráda či rodinného příslušníka, který fandí fotbalu, tímhle dárkem se jim rozhodně trefíte do noty.

Kingdom Come: Deliverance (PC)
Není možné k Vánocům nedoporučit jednu z nejambicióznějších českých her v živé paměti, Kingdom Come: Deliverance. Leckteré bugy byly opraveny, hra je vychytanější než kdy dřív - a navíc ještě levnější. Speciální edice za 900 Kč je skvělou vstupní branou do středověkých českých zemí.

Uncharted 4: A Thief's End zdroj: tisková zpráva

Jiří Svák

Desperados (PC)
Co takhle zabrnkat na strunu nostalgie a darovat nějakou klasickou pecku z přelomu tisíciletí? Desperados: Wanted Dead or Alive je ideální kandidát. V létě překvapivě obdržel patch, který umožňuje bezproblémový běh na nových Windows i Linuxu a nastavení i jiného než archaického rozlišení. K tomu vydavatel přihodil ještě bonusovou misi z dema hry. Započtěte nynější westernovou mánii po Red Dead Redemption 2 a máte rozhodnuto.

Pathfinder: Kingmaker (PC)
Nové klasické RPG s taktickými souboji a správou království je jasná volba pro ty, co hledají dobrý poměr ceny a zábavy. Možná to teď vyznívá, že doporučuji průměrnou hru za pár korun, ale je to právě naopak. Pathfinder: Kingmaker je skvělý kousek, který nabídne přes 100 hodin dobrodružství, v závěsu je navíc další přídavný obsah. Top pick pro milovníky Baldurs Gate, Neverwinter Nights nebo třeba Pillars of Eternity.

Drawful 2 (PC/Mac/PS4/Xbox One/Nintendo Switch)
Slyšel jsem, že obdarovat hrou nehráče znamená vyhozené peníze. U Drawful 2 se hodlám bít za opačnou odpověď. Velmi povedený kousek založený na kreslení (na obrazovce smartphonu!) a hádání, který si užijete s přáteli nebo s rodinou. Je potřeba umět alespoň trochu anglicky, nic vám ale nebrání vytvořit bilingvní týmy a trochu si pomáhat. Jen pozor na výbuchy smíchu.

desperados zdroj: tisková zpráva

Šárka Tmějová

Red Dead Redemption II (PS4, Xbox One)
Každý máme toho příbuzného, kterého bychom se nejraději zbavili, ale vlastně ho máme rádi. Red Dead Redemption 2 odklidí vašeho protivného bratra z cesty na příjemně dlouhou dobu a zaručeně z něj buď udělá lepšího člověka, nebo ho inspiruje k obdobně dlouhému výletu na americký středozápad. Profit. Navíc si ho od něj pak budete moct půjčit, a to se dvojnásobně vyplatí. (Nemám bratra.)

Assassin’s Creed Odyssey (PC, PS4, Xbox One)
Kupovat někomu naslepo letenky do Řecka by bylo odvážné, Assassin’s Creed Odyssey vám ušetří plánování i peníze. Historická exkurze do starověku se i letos celkem povedla a celá série je přátelská i k občasným hráčům, kteří s klávesnicí a myší nebo gamepadem nejsou příliš srostlí. Pokud Řecko není ideální dovolenkovou destinací obdarovaného, můžete zabrousit třeba do Egypta s loňským Origins nebo k dalším předchozím ročníkům a pořídit jim levně výlet do Itálie, Francie či viktoriánské Anglie. Lowcostové aerolinky blednou závistí!

Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition (PC, PS4, Xbox One)
Nejlepší RPG loňského roku letos vyšlo v kompletní edici, a navíc i na konzole. Oproti té původní má opravené nejrůznější neduhy, vylepšené mechaniky a obsahuje přídavek s veverkou v existenční krizi. Nebo existenciální? Každopádně jde o poctivé RPG tradičního střihu, které vystačí na mnoho hodin zábavy v průběhu dlouhých, nejen zimních večerů. Co jiného byste si mohli od herního dárku vlastně přát.

Red Dead Redemption II zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články