To nejlepší z Games - království naše přišlo
zdroj: Vlastní foto autora

To nejlepší z Games - království naše přišlo

11. 2. 2018 9:03 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Netřeba asi nějak zvlášť připomínat, jaká že významná hra vyjde 13. února. Nejlepší akční hra roku 2016, Owlboy, se konečně dostane i na konzole! Samozřejmě si děláme legraci – Owlboy sice na konzole opravdu vyjde, ale všichni moc dobře víme, že se konečně dočkáme českého RPG Kingdom Come: Deliverance. Po spoustě let a několika odkladech dotáhli tvůrci ze studia Warhorse své veledílo do zdárného konce. My už v redakci několik dnů pilně hrajeme a za pár dnů se o tom, jak moc se Kingdom Come povedlo či nepovedlo, přesvědčíte na vlastní kůži i vy.

Recenze

Cat Quest
Cat Quest – recenze
Z názvu této roztomilé hry si snadno odvodíte její dvě hlavní vlastnosti, lépe řečeno přednosti. Slůvko „Quest“ napovídá, že vás čeká nějaké dobrodružství plné úkolů, zatímco slůvko „Cat“ poukazuje na kočky. Tedy na jednu chrabrou, žlutou kočičku, která se ujala nelehkého úkolu zachránit zemi Felingard (plnou hnědých kočiček) před vracející se dávnou hrozbou. Pokud jste tedy alergičtí na kočky či roztomilost, držte si odstup. V opačném případě čtěte dál. A pusťte si k tomu třeba kočičí předení.
Shadow of the Colossus (PS4)
Shadow of the Colossus - recenze
Podle mého skromného názoru jsou všemožné remastery a remaky skoro vždycky zbytečné a rozhodně nepovažuji pár HD textur za důvod, proč znovu otevírat peněženku. Pokud čekáte, že teď dojde na kouzelné slovíčko „ale“, právě jste se dočkali: ale Shadow of the Colossus si svůj remake zaslouží. Nejen, že je to hra s nadčasovým stylem, její moderní podoba se opravdu vyvedla.
monsterhunt
Monster Hunter: World - recenze
Série, která se zrodila před čtrnácti lety coby netradiční záležitost pro fajnšmekry vlastnící druhý PlayStation, se po pár letech dobrovolného exilu u Nintenda vrací s titulem Monster Hunter: World zpět na přístroje od Sony a také Microsoftu. A jak už to tak bývá, je větší, hezčí a okázalejší než kdy dřív. Zároveň se holedbá tvrzením, že je přístupná také novým hráčům, a tak se nemusíte bát naskočit na rozběhlého ještěra – a já souhlasím!
cinco
Cinco Paus – recenze
Při hledání informací o Michaelu Broughovi jsem napůl očekával, že na mě vyskočí fotka člověka s okurkou místo nosu, chapadly v uších, a v očích že mu budou jako na orloji defilovat zástupci hmyzu, postavičky Walta Disneyho a karbanátky. To, že autor propracovaných a nadmíru nehezkých her vypadá zcela průměrně, mě nakonec překvapilo. Normální chlap. V časopise Wired to asi cítili podobně. "Ošklivé, prohnilé a brilantní hry Michaela Brougha," uvedli trefně roku 2013 článek o nezávislém novozélandském autorovi. Tehdy dělal Brough vlny hrami Vesper.5, Zaga -33 a Glitch Tank, dnes jich má na kontě pěkných pár desítek. Já se o něm dozvěděl až loni skrz tahovou strategii Imbroglio. Nyní vydal Cinco Paus. Splňuje, co se od Brougha očekává: Ošklivost a neproniknutelnost se v určitém momentu změní v jasnou a geniální vizi.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Space Engineers
Space Engineers se s každým dalším updatem přibližuje realitě
Mnoho a mnoho let strávených v předběžném přístupu se zákonitě podepíše na stavu hry. Nejenže její vývoj postupuje kupředu, ale některé mechanismy mohou zestárnout, a v případě grafiky to platí dvojnásob. Pak trpí celkový dojem a zážitek ze hry. V případě Space Engineers to tvůrci naštěstí neberou na lehkou váhu a hru postupně aktualizují po všech myslitelných stránkách.
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
Hráči Metal Gear Solid V si mysleli, že zbavili svět atomovek. Byla to lež
O Metal Gear Solid V jsme už nějakou dobu nepsali, ale teď je ten pravý čas to napravit. Kojimovo dítko totiž prokázalo, že když lidé spolupracují, můžou překonat i ty nejstrašnější překážky, včetně hrozby jaderných zbraní. Komunitě se konečně podařilo splnit vytoužený cíl, neutralizaci všech nukleárních střel v multiplayerovém módu Forward Operating Base, a za odměnu se dočkali nové cutscény. Jediný problém? Všechno je to jedna velká chyba a nukleární zbraně stále ještě existují.
Nightmarchers
Havajské RPG Nightmarchers připomíná Far Cry s polobohy a požehnanými samopaly
“You’re welcome!” notuje si The Rock v muzikálové pohádce Moana (česky Odvážná Vaiana), která se zabývá životem starých Polynésanů. Hlavní hrdinka se spolu s polobohem Mauim vydává na sluncem prozářené, slanou vodou nasáklé dobrodružství, a málokterého diváka nepohltí místní kultura a příroda. Pokud jste podlehli i vy, obraťte svou pozornost k crowdfundingové platformě Fig, kde právě soupeří o pozornost akční RPG Nightmarchers. To ze všeho nejvíc připomíná ulítlejší Far Cry na Havaji.
PlayerUnknown's Battlegrounds
Hromada pánví a ještě víc kuřat. Tvůrci PUBG se chlubí novými čísly
13,5 milionu hráčů to schytalo pánvičkou a vývojáři naservírovali přes 130 milionů kuřat k večeři. Těmito a dalšími čísly se pochlubili tvůrci z PUBG Corporation, tvůrci populární a neustále rostoucí Playerunknown’s Battlegrounds. Zajímavé by bylo sledovat podobné statistiky v reálném čase, ale to se nám asi jen tak nepoštěstí. I přesto jde o čísla, nad kterými bychom se měli pozastavit.
The Surge 2
Focus představili battle royale od tvůrců Stalkera a The Surge 2
Od dnešního dne do zítra probíhá v Paříži vtipně nazvaná událost „Le What’s Next de Focus“, na níž vydavatel Focus Home Interactive představuje své nové i vytvářené projekty. Informacím sice zatím chybí víc detailů, ale oznámení dvou nových her si zaslouží pozornost. Ještě letos dostanete možnost vyzkoušet si novou hru žánru battle royale Fear the Wolves od tvůrců legendy Stalker a příští rok se vrátíte do sci-fi soulslike světa v The Surge 2.
Metro: Exodus
Metro Exodus se obejde bez metra, ale dovolí vám řídit vozidla
Třetí díl herní série podle knižní předlohy Metro vyjde na podzim, tedy v období, kdy se chystá vyjít asi nejočekávanější hra letošního roku – Red Dead Redemption II. Ta by mohla Metro Exodus snadno zastínit, což by byla škoda. Nové informace o Arťomově pouti totiž naznačují, že nás čeká jiná střílečka, než byste čekali.
Sunless Skies
Autoři Sunless Skies kvůli finančním problémům propouštějí zaměstnance
Nezávislí vývojáři ze studia Faibetter, tvůrci výborných narativních her Fallen London a Sunless Sea, oznámili špatné zprávy. Jejich nejnovější projekt Sunless Skies, který před rokem vybral na Kickstarteru přes 370 tisíc liber, se v předběžném přístupu prodává mnohem hůř, než autoři očekávali. Výsledkem je propouštění zaměstnanců a posunutí data vydání, ale pokud se na steampunkovou výpravu do nebes těšíte, nezoufejte – hra prý letos určitě vyjde.
Vampyr
Upírské RPG Vampyr z meziválečného Londýna vyjde v červnu
Právě dorazila poslední epizoda ze čtyřdílné série vývojářských deníčků k RPG Vampyr. Nese název Příběhy z temnoty a přesně podle očekávání se na jejím konci mihne datum vydání. Do meziválečného Londýna zamořeného upíry se můžete vydat 5. června na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Mezitím koukněte na nové video ze zákulisí vývoje, tentokrát o příběhu hry se spoustou nových záběrů.
b10f0179922bca4196918ef5f88a802a
Relic přiznává porážku a dává od neúspěšného Dawn of War III ruce pryč
Strategie Warhammer 40 000: Dawn of War III není stará ani rok, a už to má za sebou. Kdyby šlo o čistě online titul, mohli bychom asi mluvit o jeho zavření. Jenže jde o klasickou singleplayerovou strategii s přidaným multiplayerem, a tak je lepší to formulovat následovně: vývojáři od ní dávají ruce pryč a mezi řádky prohlašují, že už žádný další obsah nebude. Důvod? Její neúspěch.
For Honor
Ubisoft přesune For Honor na dedikované servery 19. února
Ubisoft oznámil tolik potřebné a očekávané dedikované servery do For Honor už loni v létě. Nedávno jejich nasazení upřesnil na nadcházející událost Age of Wolves, ale teď známe i konkrétní datum: 19. února. Tehdy se hra překlopí ze stávajícího nedostatečného systému na snad výrazně lepší variantu.

Videa

jizdni
Jízdní řád na další týden – návrat kolosů i Civilizace
Je tu další týden a s ním i pravidelný přehled her, které v něm vychází. Jako obvykle jej pro vás sestříhal a namluvil Honza Vondrášek. V tomto týdnu se kombinují velké tituly s menšími projekty a určitě nehrozí, že byste neměli co hrát.  
gamesplay_sotc
GamesPlay – hrajeme remake Shadow of the Colossus
V roce 2005 otevřel Fumito Ueda, zřejmě neúmyslně, poněkud hloupou diskuzi o tom, zda mohou být hry umění. Samozřejmě že jím dlouhodobě jsou, a právě titul Shadow of the Colossus byl, je, a i nadále bude jedním z nejvýraznějších interaktivních uměleckých děl nejen ze stáje Sony. Ta původní hru vydala svého času na PlayStation 2, její remaster v roce 2011 na PlayStation 3 a její remake na PlayStation 4.
fcHW1
Fight Club Hardware #1 (pilot): To nám ten rok pěkně začal!
První hardwarový podcast jde do éteru. Sestava Petr, Jiří, Jindra a Lukáš probere skandální chyby Meltdown/Spectre a další lednové události. Zájemcům o herní železo také ukážeme výkonný a pekelně drahý notebook Asus ROG Zephyrus s GTX 1080 Max-Q, ale pobavíme se také o levnější variantě hraní: cloud gaming. Dejte nám vědět, jak se vám pilotní relace líbila.
fc361
Fight Club #361: Ponory
Nový podcast Fight Club se nesl především v duchu dojmů z her. Jmenovat můžeme například Monster Hunter: World, Age of Empires: Definitive Edition, nebo třeba Subnautica. Před mikrofony a kamerou se dnes sešli Vašek, Patrik, Pavel a Adam a vedle výše zmíněných her došla řeč také na Global Game Jam 2018 a zajímavý CRPG Book Project.
besgamesplay
Best of GamesPlay #4 – leden
Ačkoliv byl leden z hlediska nových her poměrně skoupý, snažili jsme se jej vyplnit GamesPlayi nových i starších her. Jak se nám při nich dařilo se můžete přesvědčit v našem tradičním sestřihu toho nejlepšího, co jsme při hraní vyvedli, prohlásili a rozhodně neplánovali. Jako vždy za videem stojí Honza Vondrášek, který jej sestříhal.
gamesplay_rottk
GamesPlay - hrajeme Rise of the Tomb Kings, DLC k Total War: Warhammer II
Z pouštních písků se cosi zvedá, a není to roztomilá surikata. Ty obvykle nepochodují v dokonalých formacích ježících se čepelemi, málokdy drandí ve válečných vozech s kosami na kolech, a už vůbec si nerozumějí s vraždícími oživlými sochami. Dnešní video se bohužel nebude týkat malých šelmiček, ale dávných faraonů, co si hodlají podrobit celý svět. Aleš s Vaškem se pustí do Rise of the Tomb Kings, prvního velkého DLC pro výbornou strategii Total War: Warhammer II.
gamesplay_duke
Čtenářský Retro GamesPlay – Duke Nukem: Manhattan Project
Od vydání „tak trochu jiného“ Duke Nukema uplynulo 16 let. Manhattan Project  není first person střílečka jako nejslavnější hry této série (byť ne první), ale z boku viděná akční plošinovka. Nicméně, Duke je pořád stejný, takže chrlí více či méně vtipné hlášky, zabíjí zmutovaná monstra a nic ho nevyvede z míry. Jak tenhle kousek zestárnul vám ukáže Pavel Dobrovský a jeho host z řad čtenářů v dnešním Retru. A ne nebojte, o to klasické nepřijdete.

Nejnovější články