To nejlepší z Games.cz - battle royale kam se podíváš
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - battle royale kam se podíváš

22. 4. 2018 10:04 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tímhle tempem budeme mít režim battle royale za chvíli i v plošinovkách. Zatím není oficiálně potvrzeno ani jedno, ale zprávu o údajném battle royale pro The Division 2 následovala zpráva o battle royale pro letošní Call of Duty i Battlefield. Asi to málokoho překvapuje a bude zajímavé sledovat, co bude dál. Kam všude se podaří vývojářům a vydavatelům aktuálně dominantní herní žánr nacpat. A kdo z nich uspěje a kdo bude jen stát opodál. Aby si ještě na pana Playerunknown někdo za dva roky vzpomněl…

Recenze

The Pillars of the Earth
The Pillars of the Earth – recenze
Pilíře země od Kena Folletta jsou moje nejoblíbenější knížka o stavbě středověké katedrály ve fiktivním anglickém městečku, a celkem vysoko se nacházejí i v obecnějších kategoriích. Proto jsem The Pillars of the Earth bedlivě sledoval od chvíle, kdy jsem se o existenci téhle atypicky vypadající point-and-click adventury dozvěděl. A dobře jsem udělal, protože ačkoli je na hře studia Daedalic jasně vidět chybějící tříáčkový rozpočet, výlet za mnichy, šlechtičnami a staviteli katedrál je pro každého dějepisného someliéra jednoduše pohlcující.
The Darwin Project
The Darwin Project – dojmy z hraní pestrobarevné a mrazivé battle royale
„Pozor, hovoří k vám režisér! Ten z vás, kdo mi v následujících minutách předvede ducha nebojácného válečníka, nevyhýbajícího se boji a schopného přežít v té děsivé kládě tam venku, toho si zvolím za svého šampióna. A vy ostatní z toho radost mít nebudete, ledaže… Kdo z vás jdoucích na smrt tady poslouchá techno?“
WarGames
#WarGames - recenze
Úspěch od fiaska může oddělovat velmi tenká hranice. Rádoby interaktivní film #WarGames to k vlastní smůle potvrzuje z onoho negativního úhlu pohledu. Od tvůrce Sama Barlowa bylo možné po jeho „televizní detektivce“ Her Story očekávat další hru významně ovlivněnou videem, ale namísto toho vzniklo jen video nepatrně ovlivněné hrou. Umělecký experiment se slaboduchým příběhem, do kterého lze zasahovat jen velmi provizorně, ukrývá pod rouškou zdánlivé geniality těžko pochopitelný brak.
yakuza6
Yakuza 6: The Song of Life - recenze
Téměř rok a půl musel anglicky mluvící svět čekat na závěrečnou epizodu populární série o japonské mafii s názvem Yakuza 6: The Song of Life. Od svého vzniku v roce 2005 ušla Yakuza dlouhou cestu, na níž si vyzkoušela nejrůznější herní prvky, varianty otevřeného světa, střídající se charaktery. Prostě všechno, co může natěšený hráč čekat. Je tak příznačné, se v závěru celé série hra zaměřuje na jednu postavu a nabízí hráčům až filmovou podívanou s velkým důrazem na vyprávění.
Magic: The Gathering Arena
Magic: The Gathering Arena – dojmy z hraní
Magic: The Gathering je královská karetní disciplína. V porovnání s Hearthstonem je to něco jako bridž oproti žolíkům. Složité mechaniky, nepřeberné množství možností jak reagovat na tahy soupeře, spousta různých typů karet… Magic zkrátka vyžaduje značnou mentální investici, a ačkoliv pak také přináší vyšší dividendy, úplně se nehodí k desetiminutovým, tak trochu bezmyšlenkovitým partičkám, a tak nevypadá jako zrovna ideální kandidát na masové rozšíření mezi virtuální kartičkáře. Magic: The Gathering Arena se to rozhodla změnit.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva Hardware

Novinky

Gwent Homecoming
Zaklínačský Gwent plánuje obří změny a odkládá kampaň na podzim
Je cosi shnilého ve státě temerském. Zaklínačský karetní spin-off Gwent se podle všeho nevyvíjí úplně podle představ komunity ani autorů, a tak je potřeba s tím něco udělat. To něco bude projekt zvaný Gwent Homecoming. Studio CD Projekt RED tak označuje svou novou půlroční snahu o kompletní překopání hry a následné vydání plné verze, a to včetně dlouho očekávané a odkládané singleplayerové kampaně Thronebreaker.
hitman-2016-game-4k
Outro – ohlédnutí za zabijáckou cestou s Hitmanem
Tak a máme dohráno. Dva roky starý Hitman, který pořád dostává nové updaty, je za námi. Než nám nezávislí pánové a dámy z IO Interactive oznámí další nášup (už aby to bylo…), máme tady první sezónu. Tu jsme společně s Vaškem projeli v sérii LongPlayových videí a společně se teď za vším tím zabíjením ohlédneme.
Star Wars Battlefront 2
EA se prý poučila z chyb druhého Battlefrontu, v Anthem a Battlefieldu je nehodlá opakovat
Ačkoli ho o vytoužený titul největšího zklamání loňského roku připravil Mass Effect Andromeda, všichni se asi shodneme na tom, že Star Wars Battlefront II taky nedopadl zrovna dobře. Mě na něm naštvala hlavně ubohá kampaň a multiplayerové střílení jsem si celkem užil, ale stejně se ani v nejmenším nedivím pětce vévodící Šárčině recenzi. A v rozhovoru pro The Verge si přisadil i člověk nejpovolanější – Patrik Söderlund, jeden z top manažerů vydavatele EA. Jeho slovy: „Pokazili jsme to.“
Call of Duty: Black Ops IIII
Call of Duty: Black Ops IIII prý neobsahuje příběhovou kampaň. Nahradí ji battle royale
Call of Duty je poslední sérií, od které bych čekal nějaké zásadní inovace, a tím míň bych to předpokládal u podsérie Black Ops, která se svým chystaným čtvrtým dílem stane tou vůbec nejdelší v historii značky. Pokud však lze věřit zkazkám, které se na základě anonymních zdrojů rozšířily po celém internetu, chystá se letos opravdu velká transformace. Black Ops IIII prý nebude obsahovat singleplayerovou kampaň, ale zato hráčům nabídne mód battle royale.
Frostpunk
Znáte 11 důležitých faktů o Frostpunk? Nové video vám je připomene
Tak už je to skoro tady. Tvůrci výtečného survivalu This War of Mine jdou po více jak třech letech na nelítostný trh s dalším pokusem šokovat. Ve Frostpunku také panuje ledové počasí, řeší se hlad a důležitá rozhodnutí. V žádném případě se jim nevyhnete a už vůbec se vám nepodaří vybrat to správné. Žádné takové totiž neexistuje.
MechWarrior 5: Mercenaries
MechWarrior 5 razí heslo: „Když ti něco stojí v cestě, projdi skrz“
Kdo by to byl čekal, že hlavní náplní nového MechWarriora bude bezduché ničení všeho kolem vás. Vždyť už i minulé video se snažilo poukázat na různé přírodní biomy, ale střihači zjevně ujela ruka a nechtěně do něj přimíchal záběry z libovolného filmu Michaela Baye. Nové video nehledá výmluvy, prostě se soustředí na to jediné. A dělá to do rytmů hudby.
For Honor
Nový tréninkový mód For Honor cílí na amatéry i ostřílené profíky
Napůl akce a napůl „bojovka“ For Honor nedávno rozjela druhý rok podpory a rozšíření, konečně přidala tolik potřebné dedikované servery a novým bezplatným updatem cílí jak na nováčky, tak veterány. Ubisoft totiž do hry přidal nový tréninkový mód. Ten je součástí páté sezóny a zcela nahrazuje předchozí systém tutoriálu.
Assassin's Creed: Origins
Animus Control Panel vám v novém Assassínovi umožní „oficiálně cheatovat“
Ubisoft sice Animus Control Panel pro Assassin’s Creed Origins oznámil už před časem, ale teď ho představil v pohybu a ukázal, co všechno si můžete ve hře nastavit. Pokud vám původní oznámení uniklo tak vězte, že jde v podstatě o „oficiální cheaty“. Respektive sadu zhruba sedmi desítek parametrů, kterými si můžete upravit posledního Assassína k obrazu svému.
battlefield 4
Do rozjetého vlaku battle royale chce prý naskočit i (stále neoznámený...) Battlefield V
Kolem letošního Battlefieldu, údajně pojmenovaného Battlefield V, se točí celá řada spekulací, a to EA hru ještě ani vlastně oficiálně neoznámili. Než se tak krátce před E3 stane, můžete si opět čile zaspekulovat – podle nejnovějších zpráv ze zákulisí vývoje se v DICE údajně pracuje na battle royale módu právě pro nový battlefield.
Serious Sam 4: Planet Badass
Čtvrtý Serious Sam vyrazí na roadtrip po planetě Badass
Člověk vidí oznámení nového pokračování série Serious Sam a říká si, že to není zas tak dávno, co jsme dostali trojku. Pak ale zavítá na kartu hry a zjistí, že už jí táhne na neuvěřitelných sedm let. Kam se všechen ten čas poděl? No nic. Po povedené střílečce Serious Sam 3: BFE a stejně tak povedené twin-stick shooter odbočce Serious Sam: Bogus Detour se na nás valí plnohodnotný díl Serious Sam 4: Planet Badass.
Graveyard Keeper
Hrobařský simulátor Graveyard Keeper působí jako nové povolání pro Stardew Valley
Simulovat se dá prakticky vše. A když se tvůrcům ze studia Lazy Bear Games podařilo uspět se simulátorem Rockyho, pixelartovkou Punch Club, tak jim nic nebránilo posunout hranici o pořádný kus dál, až k nezáviděníhodnému povolání hrobníka. Jejich připravovaná novinka Graveyard Keeper přitom nepůsobí jako přeskinovaný Punch Club, ale přeskinované Stardew Valley.
Agony
Agony za měsíc otevře brány pekelné. Konzolisté budou ušetřeni některých nechutností
Když se tak koukám na erotikou nabité nechutnosti v chystaném hororu Agony, přemýšlím, která z her poslední doby šla ještě dál. Co se děsivosti týče, Layers of Fear odvedla opravdu dobrou práci. Slušnou nechutnost nabídne podivnost Scorn. A z hlediska neskrývané erotiky to všem natře Lust for Darkness. Ale Agony vypadá, že by mohla mít vše dohromady plus peklo. A chtít něco takového hrát vyžaduje pořádnou kuráž.
thewitcher3
Osmidílný zaklínačský seriál od Netflixu vyjde nejdřív v roce 2020
Nového herního zaklínače od polského CD Projekt RED se asi jen tak nedočkáme, alespoň nějakou náplastí na ránu všech geraltofilů by však mohl být připravovaný seriál streamovací služby Netflix. Ať už se těšíte, nebo jste ve svých očekáváních rezervovanější, zřejmě si všichni společně na tohle zpracování nějaký ten pátek počkáme. Respektive poměrně hodně pátků.

Videa

gamesplay_qube
GamesPlay – hrajeme logickou adventuru Q.U.B.E. 2
Dobrá, ale s velkým potenciálem na zlepšení. Taková byla první Q.U.B.E. z roku 2011. Pokračování se tahle sympatická logická adventura dočkala až teď, po sedmi letech, a pořád je o co stát. Q.U.B.E. 2 staví na solidních základech prvního dílu a přidává přesně to, co bylo potřeba.
FC371
Fight Club #371: Jarní přemítání
CD Projekt je svůj a je to dobře. S Cyberpunkem nikam nespěchá a na pilu netlačí ani u Gwentu. Ten se totiž dočká obrovských změn a očekávanou singleplayerovou kampaň si zahrajeme s nemalým zpožděním. I tohle jsme řešili v 371. Fight Clubu ve složení Lukáš, Aleš, Šárka, Adam.
gamesplay_gow
GamesPlay – hrajeme vynikající God of War
Asi jste neminuli masivní úspěch God of War u kritiků a rozhodně doufáme, že jste neminuli Šárčinu recenzi, v níž Kratovu návratu udělila nekompromisní desítku. Ostatně, hře jsme se věnovali i v našem Fight Club speciálu, ale protože ještě platilo embargo na videa ze hry, nemohli jsme vám ji ukázat. To se ale dnes mění a tak ve studiu zasedne Šárka s Alešem a ukáží vám, v čem spočívá krása téhle hry.
Hardware Club 7
Hardware Club #7: Procesorové žně
Zamíchá nově vydaný procesor AMD Ryzen 7 2700X kartami, nebo bude patřit trůn stále Intel Core i7 8700K? Dozvíte se v podcastu, kde si shrneme launch druhé generace procesorů Ryzen. Ale nezůstaneme jen u AMD. Probereme „osmijádro“ Intel i nové šrámy atomových CPU.

Nejnovější články