To nejlepší z Games.cz - Crash Bandicoot na PC, Call of Duty: Black Ops IIII, The Division 2 a další
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Crash Bandicoot na PC, Call of Duty: Black Ops IIII, The Division 2 a další

11. 3. 2018 18:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tak nám jinak pomalý týden krásně končí. Nejdřív to vypadalo že se nebude nic velkého dít, ale nakonec jsme dostali řadu nových oznámení. Popravdě řečeno jsme v redakci nad oznámením už čtvrtého BLOPS jen pokrčili rameny, nad The Division 2 jsme nadzvedli obočí a multiplatformní Crash Bandicoot N. Sane Trilogy nás vyloženě potěšil. Tím ale řada oznámení ještě neskončila. Co tam bylo dál? Podívejte se na Games a uvidíte…

Recenze a články

Age of Empires: Definitive Edition
Age of Empires: Definitive Edition – recenze
Vývojáře Age of Empires: Definitive Edition rozhodně nemůžete obvinit z toho, že svůj remaster dvacet let staré strategické legendy odflákli. Od základu předělaná grafika, opětovně nahraný soundtrack i částečná modernizace mechanik jejich snahu jasně dokazují. Jenže bohužel narazili na jeden zásadní problém. Nostalgická část mozku nám našeptává, že před dávnými lety byly hry lepší než dnes. Je to hloupost. Hry byly většinou horší, a remaster prvního dílu Age of Empires je toho názorným příkladem.
Ryzen 2. generace
AMD Ryzen 7 2700X: o 300 MHz vyšší takty?
S blížícím se vydáním druhé generace procesorů Ryzen se na internetu objevují zajímavé úniky. Poslední z nich se týká modelu Ryzen 7 2700X, jehož záznam se podařilo zachytit v databázi 3D Mark. Pokud se ukáže jako pravdivý, vypadá to s takty Ryzen 2000 optimisticky.
Chuchel
Chuchel - recenze
Předpokládám, že když Chuchel uvedu jako „další dílo z pera studia Amanity Design“, recenzi na tuto hru možná ani nedočtete, protože rychle poběžíte do obchodu a raději si ji hned koupíte. Má to svoje opodstatnění. Amanita Design jsou tvůrci vysoce osobitých adventur, kteří zatím ještě nešlápli vedle. Dobré jméno jim vystavěly tituly Botanicula, Samorost a v neposlední řadě také Machinarium, které znají snad všichni lidé včetně mojí maminky, která hry jinak moc nehraje.
Heroes of the Storm
Blizzard nadále vidí budoucnost Heroes of the Storm v esportu
Nedá se říct, že bychom zrovna často psali o MOBA hrách. O Heroes of the Storm od Blizzardu konec konců informoval naposledy loni v červenci Adam v souvislosti s novými hrdiny, což je obvykle jediný případ, kdy stojí za to věnovat jim samostatný článek a ne jen kratičkou bleskovku. Pokud jim tedy zrovna nehrozí vypnutí serverů, jako se to před nedávnem stalo Paragonu. Mohl by snad Heroes potkat podobný osud? Odpověď jsem se dozvěděla na Intel Extreme Masters v Katovicích.
Golem Gates
Golem Gates - dojmy z hraní
Z kartičkového trhu si chce každý ukousnout svůj díl. Rozdíl je naštěstí v přístupu. Zatímco některé z herních společností více či méně kopírují Hearthstone, jiné na to jdou od lesa. Na konci loňského roku to bylo třeba pokračování Hand of Fate, v němž si hráč z kartiček poskládal balíček určující část jeho kroků v dobrodružství. V případě Golem Gates pak jde o mix strategie, MOBA a některých aspektů karetních her.
bestof
Best of 2017: čtenářská volba hry roku
Tak a vyhlašování těch „nej“ za loňský rok můžeme uzavřít. Redakční část jsme zvládli rychle, tu čtenářskou jsme trochu protahovali, protože od vás pořád chodily hlasy. Ale teď už se můžeme podívat na to, jak zní vox populi. Samozřejmě je i zajímavé porovnání s tím, jak volila redakce, ale nejdůležitější na tomhle žebříčku jsou vaše volby. Ostatně, cílem není, abychom měli stejný názor jako čtenáři a naopak. Loňský rok byl velmi plodný, a tak by nebylo divu, kdybychom se odchýlili. Vždyť bylo z čeho vybírat. Takže, bez dalšího otálení se do toho pusťme.
Steam Hardware Survey
Hardwarový průzkum Steamu: AMD stoupá v rámci CPU, Nvidia si pojišťuje svou dominanci
V nejnovějším hardwarovém přehledu Steamu nedochází k žádným nečekaným překvapením. Nvidia si stále upevňuje pozici mezi hráči, AMD naopak dále ubírá z koláče Intelu. Alespoň tedy podle respondentů ankety.
fall2
The Fall Part 2: Unbound - recenze
Štěstěna je vrtkavá dáma, říká se. Podobnou věc by ale z určitého úhlu pohledu šlo prohlásit i o inovaci. Jistě, pokud jí ve hře není dost, velice pravděpodobně se setkáte s negativní kritikou a názory, že série vykrádá sama sebe. Jenže, na druhou stranu, stačí snahu o novoty namířit špatným směrem, když to nebylo potřeba, a snadno může dojít k tomu, že pokazíte pokračování výborné hry. K něčemu takovému bohužel došlo i v případě The Fall Part 2: Unbound.
mulaka
Mulaka – recenze
“That is not Zel… that game”. Tak se jmenuje achievement, který získáte v momentě, kdy se pokusíte rozflákat velkou hliněnou nádobu s vidinou toho, že by z ní mohl vypadnout nějaký ten penízek. Hliněné nádoby se však v Mulace rozbíjet nedají a žádné rupie z nich také nepadají. Jinak tu ale těch podobností se Zeldou najdete vskutku požehnaně. A tak je fér, že když už autoři kopírují, aspoň to skrz vtipný achievement i přiznávají.
karty mrtvého muže
Karty mrtvého muže – recenze karetní hry do kapsy
Johohó
Conqueror's Blade
Conqueror‘s Blade – dojmy z hraní bety
Toužili jste se při hraní některého z Total Warů inkarnovat do polního velitele jednoho ze svých oddílů a vrhnout se vstříc bitevní vřavě ve stylu Dynasty Warriors anebo Mount & Blade? Tedy nejen komandýrovat své muže pěkně z bezpečného obláčku kdesi nad kolbištěm, ale rovnou být tím, kdo se na hrotu zteče sám řítí do klubka nepřátel prolít krev jako první a ideálně je přitom obklopen desítkami dalších živoucích velitelů s úplně stejnými ambicemi? Přesně z tohoto kotlíku nám parta z Booming Games, kde se mimo jiné shluklo i pár veteránů série Halo, navařila dost netradiční multiplayerovou krmi jménem Conqueror’s Blade, kterou se mi podařilo před nedávnem okusit.
Bílý dům
„Regulujte videohry jako tabák a alkohol,“ zaznělo v Bílém domě na schůzi s představiteli herního průmyslu
14. února Amerikou otřásla další zpráva o střelbě na střední škole, tentokrát ve floridském Parklandu, kde zahynulo 17 lidí. Zatímco Demokratická strana se po tragédii už tradičně zaměřila na problém snadné dostupnosti střelných zbraní, středobodem zájmu prezidenta Donalda Trumpa se stalo mentální zdraví a tím pádem i počítačové hry, které na něj dle některých hlasů mohou mít negativní vliv. Na nedávném mítinku v Bílém domě, kterého se zúčastnili politici, protiherní aktivisté i zástupci herního průmyslu, se propíralo téma násilných videoher, a dokonce padl názor, že by měly být regulovány „jako tabák a alkohol.“

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

SC20
Blizzard slaví 20. narozeniny StarCraftu napříč všemi svými tituly
Dvě dekády herní série, to už je důvod k oslavě. Blizzard věnuje StarCraftu péči průběžně. Ať už loňským remasterem prvního dílu, nedávným zpřístupněním Wings of the Liberty k hraní zdarma nebo podporou esportové scény a spoluúčastí na pořádání turnajů. 20. výročí oficiálně oslaví až posledního března, ale dárky dostanou během měsíce především hráči, a to nejen ve světě samotného oslavence.
Far Cry 5
Strážní vlci, čtyři fanatici a medvěd jako parťák. To je pět videí z Far Cry 5
Uběhly sotva čtyři dny od posledního videa z Far Cry 5 a Ubisoft už nás zase zásobuje další salvou záběrů z šíleného kraje Hope County. Tentokrát vychrlili hned pět nových videí. Jedno ve třech minutách prezentuje šílenou akci, zbylé čtyři se věnují kvartetu pomatenců, kteří svou zvrácenou vírou ohrožují životy prostých lidí v Montaně.
Way to the Woods
Lákadlem krásné Way to the Woods jsou zvířata od Mijazakiho a město z The Last of Us
Přestože o sobě tvrdí, že už je starý muž, Anthonymu Tanovi je teprve osmnáct let. Když jsme o něm psali naposledy, bylo mu šestnáct. V mezidobí kutil a vymýšlel, a teď se konečně pochlubil dítkem, které na svém počítači vychoval. Nádherná, surrealistická adventura Way to the Woods v hlavní roli s dvojicí jelenů představila první záběry z hraní, a jestli takhle vypadá Tanova prvotina, nedokážu si ani představit, co vytvoří, až z něj bude dvacetiletý veterán.
The Swords of Ditto
Originální kooperační rubačka Swords of Ditto v dubnu vyrazí do předem ztraceného boje proti zlu
Každá éra má svého hrdinu. Legendární válečník či mocná kouzelnice bojují proti silám temnot, odhodlaní konečně zničit zlou čarodějnici Mormo. Pak nevyhnutelně selžou, zemřou, zmizí z lidské paměti, a další rek se zjeví až za sto dlouhých let. Taková je premisa veselé rubačky The Swords of Ditto, kde se sami nebo s kamarádem snažíte napříč érami porazit zlo. Milovníci kreslené grafiky a akční kooperace se dočkají už v dubnu.
State of Decay 2
State of Decay 2 se připotácí v květnu s nízkou cenovkou, navíc jako součást Xbox Game Pass
Ááá! Další zombie hra. Je jich celá nezastavitelná horda a stále se rozmnožují. Před chvílí to byl Metal Gear Survive, teď zase State of Decay 2. Ale panika je ještě trochu předčasná, protože mozky se octnou v akutním ohrožení až v květnu. Naštěstí si budete moci vybudovat základnu, starat se o svou vlastní komunitu přeživších a nemrtvé návštěvníky nepustit do dveří, a příjemným bonusem je skutečnost, že se ke hře dostanete nezvykle levně.
Far Cry 5
Ubisoft představuje robustní plán podpory Far Cry 5. Můžete si zahrát na mapě z Assassin's Creed
Pojem „hra jako služba“ jistě netřeba příliš rozpitvávat. Velká studia se o tento model opírají čím dál častěji, a nejenže nadcházející Far Cry 5 nebude výjimkou, bude službou víc než kdy jindy. Šíří i hloubkou obsahu plánovaného po vydání chce Ubisoft udržovat pátý díl série při aktivním životě očividně mnohem déle a mnohem intenzivněji, než jak tomu bylo u předchozích dílů.
For The King
Popadněte kamarády a zachraňte svět v sympatickém tahovém RPG For The King
Už od dob výpravy za svatým grálem je známo, že divné ženy ležící v jezírkách rozdávající meče nejsou žádným základem pro systém vládnutí, a stejně se vždycky najde nějaký arogantní vousáč, co všechny obyvatele přesvědčí, že je jejich králem. V případě tahového RPG For The King si to naštěstí někdo nenechal líbit a bez milosti ho sprovodil ze světa. I když, „naštěstí“ v tomhle konkrétním případě možná není to pravé slovo, protože následkem atentátu zavládl po celé zemi chaos. Ještě že tu je kontrarevoluční družinka dobrodruhů, která si se zlem poradí.
Northgard
Vydání úspěšné strategie Northgard doprovází velký update s novou kampaní
A pak že je strategií málo. Není, a Northgard je toho důkazem. Sympatický titul, který jste si mohli zahrát v rámci programu předběžného přístupu na Steamu už před rokem, teď po zhruba dvanácti měsících neustálých aktualizací vychází ve své plné verzi. Nejde přitom jen o přejmenování verze hry na 1.0. Vydání doprovází velký update Rig’s Saga.
Tom Clancy’s The Division
Ubisoft chystá The Division 2
Takhle si oznámení své další velké hry v Ubisoftu asi nepředstavovali. Na německém internetu se objevila tisková zpráva oznamující The Division 2, ovšem evidentně dřív, než studio mělo v úmyslu. Nečekejte žádné screenshoty ani videa, pouze ujištění, že práce na podpoře prvního dílu stále ještě pokračuje a že dvojka bude blíže představena na letošní E3.
Fortnite
Fortnite míří na mobily s podporou Cross Play všech platforem kromě Xboxu
Fortnite momentálně dominuje Twitchi a po třech platformách chystá invazi na další dvě, kde je potenciál pro nové miliony hráčů ještě větší. Fortnite Battle Royale se totiž brzy podívá na Android a iOS, přičemž nepůjde o menší či jakkoliv osekanou hru. Vývojáři z Epicu se dušují, že na mobilech půjde o stejnou hru se stejnou mapou, obsahem, hratelností i pravidelnými týdenními updaty.
PUBG nová mapa
Příští mapou do PUBG je džungle se čtvrtinovou velikostí a minimem budov
Začalo to mírným podnebným pásem, pokračovalo nemilosrdnou, vyprahlou pouští, a dalším krokem v cestě za variabilitou bude džungle. PlayerUnknown’s Battlegrounds právě představilo svou třetí mapu – zatím pouze v podobě concept artu, ale zato dost informativního. Například je jasné, že mapa bude výrazně menší než Erangel či Miramar, protože se bude rozprostírat na ploše 4x4 km. Předchozí mapy byly čtyřikrát větší, ovšem výraznou část jejich prostoru zabíral okolní oceán, což na nové mapě tak úplně neplatí.
oSgy35N
Gabe Newell: „Valve začne znovu vydávat hry“
Valve chystá karetní hru Artifact, ale není jediná. Gabe Newell teď na prezentaci své nové „doplňkové“ hry pro Dotu 2 prozradil, že Artifactem to rozhodně neskončí a že se chystají další tituly. Období, kdy Valve vydávali jen updaty do svých multiplayerových titulů, je tak u konce.
Mario Tennis Aces
Mario Tennis Aces nabídne triviální pinkání i taktickou hloubku už v červnu
Mario Tennis Aces byl jedním z největších oznámení minulého Nintendo Direct. V tom aktuálním jsme se dozvěděli jak datum vydání, tak řadu herních detailů. Nový tenis s Mariem a jeho partou si zahrajeme už 22. června, kdy hra vyjde exkluzivně na Nintendo Switch. Půjde vlastně o vůbec první sportovní hru s Mariem na Switchi a Nintendo hned připravilo nový titul, nikoliv jen předělávku posledního Mario Tennis: Ultra Smash z Wii U, tak jako to udělalo v případě Mario Kart 8 (Deluxe).

Videa

gamesplaygravel
GamesPlay – hrajeme arkádové off-roady Gravel
Přestože má Gravel v názvu štěrk, není to jeho hlavní doména. Off-roadové závody se kromě prašných cest vydávají i na travnaté louky, zablácené stadiony, vyasfaltované okruhy, na písčité pláže nebo do zasněžených hor. Do všech těchto lokací zavítá Patrik v doprovodu Adama v prvním GamesPlayi tohoto týdne.
jizdni
Jízdní řád na další týden - český Chuchel i japonské FF
A je to tady, týden, kdy možná nebudete vědět co hrát dřív. Jeden velký a skvělý titul vychází na PC, další menší, ale půvabný a z českých luhů a hájů už je také za humny a kdyby vám to nestačilo, můžete se pustit do kolektivního pobíjení stoupenců Chaosu. Na hry, které v tomto týdnu vychází se podívejte ve videu, které jako vždy sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.
longplay_KCD_final
LongPlay – Kingdom Come: Deliverance #4: Jindra ve službě
Na počátku to Jindra neměl jednoduché. Jeho rodnou vesnici vypálili vojáci, zabili mu rodiče i přítelkyni Blanku. Ale uběhlo pár dní a Jindra už vesele prohání Terezinu sukni a hlásí se o práci u zdejších nejvyšších pánů. Jeho příběh bude pokračovat s již čtvrtým dílem našeho LongPlaye českého RPG Kingdom Come: Deliverance.
fc365
Fight Club #365 - Optimalizované deskovky
Náš pravidelný podcast Fight Club tentokrát přivítal hosta z řad našich externích přispěvovatelů. Je jím náš druhý expert na deskové hry alladjex. Jak byste tedy čekali, část vysílání se bude věnovat deskovým hrám, ovšem v kontextu videoher. Jak se liší psaní recenzí deskových a počítačových her a jak se oba světy prolínají? Co si bere deskovka Dark Souls z předlohy a naopak?
gamesplay_intothebreach
GamesPlay – hrajeme strategii Into the Breach od tvůrců FTL
Vydání tahové strategie Into the Breach od tvůrců kultovního FTL provázejí po celém světě nadšené ohlasy, a my se jim ani nedivíme. Adam s Vaškem se sice nedostali nijak daleko, ale hra už je chytla do své obrněné mechanické pazoury a odmítá je pustit. A čím přesně je tak zaujala? Na to si budete muset počkat na náš GamesPlay.
retro_dune
Retro GamesPlay – Dune
Když vám někdo řekne, že na začátku byla Duna, nejspíš se vyjadřuje o Dune 2, která je symbolem tradičních realtime strategií. Jenže před ní tu byla ještě jiná Duna. Vyšla v roce 1992, stojí za ní studio Cryo a zpracovává téma Herbertovy první knihy (byť se od ní obsahově odlišuje) a Lynchova filmu. Pokud byste se ptali po žánru, jde o mix adventury, RPG, strategie… prostě dost unikátní hra, což vám dnes v retru ukáže Pavel Atreides Dobrovský.
Hardware Club 4
Hardware Club #4: Přetaktování
Čtvrtý Fight Club o hardware jsme konečně odvysílali live. A navíc s novou znělkou z dílny Lukáše i lehce pozměněným názvem. Od teď si budeme říkat Hardware Club. Sestava však nijak změněna nebyla: u stolu se sešli Petr, Jindra, Jiří a Lukáš, kteří diskutovali nad tématem přetaktování.

Nejnovější články