To nejlepší z Games.cz - Doom a Wolfenstein II pro Switch
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Doom a Wolfenstein II pro Switch

17. 9. 2017 16:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Když si odmyslíme dny předcházející herním výstavám, nesetkáváme se zase tak často s velkými překvapeními. Tento týden se jich však sešlo několik. V čele s Nintendem, které v pravidelném Directu oznámilo několik věcí ke svým hrám, ale především pak vydání Doom a Wolfenstein II: The New Colossus pro Switch. S tím počítal asi málokdo, a mohlo by to naznačovat, že se na Switch časem dostane mnohem víc 3rd party her. Jsme tedy zvědaví, co všechno se na Switch časem objeví. A to druhé překvapení? Inu, čekal snad někdo oznámení vymazlené PC verze Final Fantasy XV s oficiálním nástrojem pro tvorbu modifikací? My tedy ne.

Recenze

sonic_mania_hero.0
Sonic Mania - recenze
Ježek Sonic patří mezi největší videoherní celebrity. Dlouhé roky zaštiťoval herní mašiny od Segy a jejich majitele bavil ultra rychlými skákačkami. Jelikož se jednalo o zlatý věk arkádových her, osud mu do cesty stavěl mnoho překážek. Ze své pozice se musel o fanoušky přetahovat s dalšími výraznými postavami té doby, například s instalatérem Mariem. A uspěl.
minidayz
Mini DAYZ - recenze
Je příjemné přečíst si jméno titulu a od prvního okamžiku vědět, co od něj lze očekávat. PC hit DayZ od Bohemia Interactive nedávno zavítal také na mobilní zařízení, a když si povíme, že nese název Mini DAYZ, máme už všechny potřebné indicie k tomu, abychom mohli rozklíčovat, jak na dotykových obrazovkách vypadá. Už podstatně méně příjemnou zprávou je ovšem skutečnost, že klíčové elementy populárního zombie survivalu se v mobilním 2D podání nevyjímají zrovna nejlépe.
3DS_MetroidSamusReturns_illustration_016
Metroid: Samus Returns - recenze
Fez. Dust. Axiom Verge. VVVVVV. Ori and the Blind Forest. A mnohé další perly… Co mají společného? Patří do jednoho menšího subžánru, jemuž říkáme metroidvania. Slovo je to jak z jiné planety, ale to, co za sebou skrývá, zřejmě již znáte z vlastní zkušenosti. Základem je vždy rozsáhlý 2D svět propojený spoustou chodbiček, které díky novým schopnostem postupně odemykáte, přičemž kdykoli se můžete kamkoli vrátit. Za poslední roky se díky nezávislé scéně staly metroidvanie velmi populárními, což je ovšem poměrně paradoxní. Samotný zakladatel tohoto žánru, série Metroid, je totiž už pěkných pár let u ledu (dělejme, že neslavná odbočka Federation Force radši ani neexistuje). To se teď konečně mění. A stojí to za to.
nhl18
NHL 18 - recenze
Byl to naprosto jedinečný rok. Arizona Coyotes vyhráli Stanley Cup, když ve finále porazili Vervu Litvínov. Jarda Jágr hrál na farmě za 650 tisíc dolarů, ale po sezóně oznámil, že s hokejem končí. A nejproduktivnějším střelcem základní části byl Michal Řepík. Nepředvídatelné situace, ať už na ledě či mimo něj, má série NHL dávno v krvi. Přesto se můžete těšit na velkou spoustu novinek, z nichž některé jsou výrazné.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Kingdom Come: Deliverance
Dojmy z hraní: Kingdom Come se rýsuje jako zajímavá středověká detektivka
Jako jeden z mnoha backerů jsem si mohl Kingdom Come: Deliverance vyzkoušet v rané alfa verzi již před třemi lety. K mému zklamání se můj, tehdy ještě ne tak zastaralý, stolní počítač zmohl jen na nejnižší úroveň detailů a zhruba 20 FPS. Mohl za to, tehdy očekávatelný, technický stav alfy, ale stejně jsem musel uznat, že i na nejnižším nastavení hra vypadala fantasticky. Nemohl jsem se proto dočkat, až na Gamescomu usednu k nové ukázce, běžící na pořádném železe.
Cuphead
Dojmy z hraní: Cuphead je krásná a nemilosrdná střílečka
Cuphead je jednou z her, jejichž slavnostní oznámení si pamatuji dodnes. Na tiskovce Microsoftu u příležitosti E3 2014 vynikla tahle hra vizuálně natolik, že jsme ji hned po konci přenosu z tiskovky pasovali za jednu z nejzajímavějších her celé výstavy. Nyní, o více než tři roky později, sedím na Gamescomu v jedné z kukaní na stánku Xboxu a společně s dalšími pěti novináři poslouchám producentku Marija Moldenhauerovou ze studia MDHR, jak nás opatrně připravuje na fascinující peklo, které nás během následujících 20 minut čeká.
Hunt: Showdown
Hororový multiplayer Hunt: Showdown nesází na prvoplánové lekačky
Spousta hráčů to nevnímá, prostě běží za nosem po mapě, kryjí se za překážkami, vbíhají nepřátelům do zad… funkčnost prostředí berou jako běžnou věc. Málokdo si však uvědomuje, jaká magie se skrývá za zdánlivě jednoduchým umístění vozíku doprostřed nádvoří. Nový vývojářský deníček Cryteku k multiplayerové hororovce Hunt: Showdown se zaměřil na design úrovní. Druhý se pak zaměřil na zbraně, kterými bude zdolávat monstra i jiné hráče.
Lona: Realm of Colors
Nádherná adventura Lona: Realm of Colors se odvolává na Mijazakiho
Představte si, že existuje mladá dívka jménem Lona, kterou stejně jako všechny ostatní lidi na téhle planetě trápí její vnitřní démoni. Ona se však jejich zástupy nepokusí prostřílet, jak se to dělá v počítačových hrách a někdy bohužel i v životě, protože její jedinou zbraní jsou kreslící potřeby. I když zbraň je v tomhle případě pochopitelně dost zavádějící označení. Lona neničí. Lona tvoří. A vy jí v tom musíte pomoci, jinak to s ní v nádherné adventuře Lona: Realm of Colors dopadne velice bledě.
Mafia III: Sign of the Times
Dojmy z hraní: Mafia III je díky trojici DLC lepší hrou než před rokem
Minulý rok jsem po mnoha hodinách strávených hraním Mafie III, stejně jako většina ostatních hráčů a kritiků, usoudil, že není příliš o co stát, a vůbec jsem neprotestoval, když si v našem redakčním hlasování odnesla pyšný titul Zklamání roku 2016. Přesto bych však lhal, kdybych řekl, že to je nejhorší hra s otevřeným světem, kterou jsem kdy hrál. Naopak – příběh mě bavil, postavy mi byly celkem sympatické, prostředí New Bordeaux příjemně neotřelé… Jen to všechno srážely na kolena technické chyby a neuvěřitelně rutinní mise. A tak jsem se po dlouhé době ke hře vrátil, abych zjistil, jak tenhle neblahý stav ovlivnila trojice příběhových DLC.
Uncharted 4: A Thief's End
V Uncharted 4 podle Amy Hennig by se mnohem méně střílelo a Sam by byl záporák
Je myslím možné bezpečně prohlásit, že Uncharted 4: The Thief’s End rozhodně nebyl žádný průšvih. V recenzi si od Honzy Olejníka odnesl devítku, na Metacriticu je na tom podobně, probojoval se do nominace na naši nejlepší akční hru roku 2016 (i když ho pochopitelně porazil favorizovaný Owlboy). Ale nechybělo mnoho, a celá hra mohla vypadat úplně jinak – to kdyby u ní zůstal kreativní živel v podobě Amy Hennig, která ovšem od rozpracovaného projektu odešla. Co se ve studiu Naughty Dog seběhlo, to v nové knize Blood, Sweat, and Pixels osvětluje novinář Jason Schreier.
Fortnite
Fortnite představila svou vlastní verzi Battle Royale módu inspirovaného PlayerUnknown’s Battlegrounds
Tak už se skutečně děje to, co bylo prakticky nevyhnutelné. Onlinové hry začínají přijímat multiplayerový mód Battle Royale, který se zasloužil o nevídanou popularitu PlayerUnknown’s Battlegrounds. Ale zatímco GTA Online svůj kousek PUBG zamaskovalo nic nevypovídajícím názvem módu Motor Wars v dodatku Smuggler’s Run (viz článek), Epic se za inspiraci nestydí a dává jí hrdě najevo novým módem přímo s názvem Battle Royale.
okami
Bílá vlčice se vrací, koncem roku vyjde na konzolích a PC vylepšená verze Okami
Akční adventura Okami je jedna z těch her, která v mysli mainstreamového publika nezůstala, ale ze srdcí těch, co ji hráli ji jen tak něco nevymaže. Vedle nepopiratelných kvalit původní verze za to do jisté míry může i remaster z roku 2012 a za dveřmi je další, pojmenovaný úplně stejně. Okami HD vyjde ještě letos v prosinci, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Ghost Recon Wildlands láká do otevřené bety PvP módu s šesti hratelnými třídami
Prvním kompetitivním módem otevřené taktické akce Ghost Recon Wildlands nebude již dříve spekulovaný Battle Royale, ale klasický týmový deathmatch o čtyřech hráčích na každé straně, zde nazvaný Ghost War. Jeho otevřená beta se rozběhne v druhé půlce příštího týdne a vyzkoušet ji mohou jak majitelé hry, tak i všichni novým dílem Ghost Recon nepolíbení.
ROW_Wolfenstein_II_Trail_of_Dead_Key_Art_1496925714
Nintendo oznámilo spoustu her pro Switch. V čele jsou pecky od Bethesdy
Nabídka her pro Nintendo Switch se pomalu, ale jistě rozrůstá. Majitelé konzole se dosud museli spokojit s pouhými šesti velkými tituly, mezi nimiž naleznete Zeldu, Maria a králíky, Mario Kart 8 Deluxe, mlátičku Arms, další mlátičku Ultra Street Fighter II a onlinovku Splatoon 2. To není zrovna moc na půl roku starý hardware. Jistě, v online obchodě jsou desítky dalších, ale poměrně menších her. Na druhou stranu, budoucnost na nás září jak výbuch supernovy a po včerejších oznámeních skrze Nintendo Direct je pořízení konzole lákavější, než kdy předtím.
Call of Duty: World War 2
Na konci měsíce proběhne otevřená PC beta Call of Duty: WWII
Betatest letošního Call of Duty: WWII už sice proběhl (viz článek), ovšem ne na PC. Activision to společně s vývojáři ze Sledgehammer Games hodlá napravit za pár dnů, kdy spustí otevřenou betu pro všechny PC hráče, bez nutnosti mít hru předobjednanou. Beta poběží na Steamu a zahrát si budete moct od 29. září do 2. října.
Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey vypadá po Zeldě jako další titul, který na Switch musíte mít
Rodinný klenot Nintenda a nejznámější herní postava vůbec se vrátí už za necelé dva měsíce a nebude sám. Namísto pomyslného kooperativního režimu bude Mariovým parťákem jeho vlastní čepice, kterou budete moct v Super Mario Odyssey ovládat. Nintendo teď krátce před vydáním hry věnovalo novému Mariovi nemalou část svého posledního Directu a představilo několik novinek, včetně pestrých království.

Videa

uncharted_gamesplay2
LongPlay – Uncharted: The Lost Legacy #2
Po týdnu (viz první video) zase usednou Adam s Alešem k PlayStationu 4, aby pokračovali v hraní skvělé akční hry Uncharted: The Lost Legacy. Naposledy jsme se s Chloe a Nadine rozloučili ve chvíli, kdy první jmenovaná prováděla jogínské prostocviky v nebezpečné výšce, ovšem s krásným výhledem. Tedy, z hlediska postupu hrou ve chvíli, kdy objevily trojici chrámů, jejichž prozkoumání je má zavést k nalezení Ganéšova klu. Představil se i hlavní záporák Asav a karty ve hře jsou tak rozdány. Před dnešním LongPlayem tak ve vzduchu visí několik otázek.
Games TV
Games TV vyráží na světová moře simulátoru Sailaway i do pirátských zátok
Strávili jste prázdniny u moře nebo dokonce na moři? S novým dílem našeho herního pořadu si můžete tenhle zážitek prodloužit. Na jedné straně realistické vlny i počasí moderního simulátoru, na druhé kanóny, šavle a dobývání přístavů i srdcí.
gamesplay_mafiaiii
GamesPlay – hrajeme příběhová DLC k Mafia III
S červencovým vydáním posledního velkého, příběhového DLC Sign of Times se uzavřel příběh Lincolna Claye z Mafia III. Původní hra rozhodně nebyla bez chyb, ale stojí za to se ohlédnout za tím, co trojice rozšíření přinesla z hlediska hratelnosti a příběhu. K počítači tentokrát zasednou Vašek Pecháček a Patrik Hajda, aby vám ukázali především dvojici Stones Unturned a Sign of the Times.
FC341
Fight Club #341: Opevněný klub
Ve Fight Clubu s číslem 341 jsme přivítali jako hosta Jakuba Hamerníka, který stojí za hrou World of Castles. V ní, jak jste již uhodli, stavíte hrady, ale to není samozřejmě vše. V čem se odliší od konkurence vám už řekne Jakub sám. Není to ale samozřejmě jediné téma tohoto podcastu. Kluci se ještě vrátí k Mario + Rabbids, která oslovila dokonce i Martina, který jinak tahovkám neholduje. Doplní ho Patrik Hajda a samozřejmě Pavel Dobrovský.
chosen_xcom2
GamesPlay – XCOM 2: War of the Chosen
Nadešel čas vrátit Zemi zpátky do rukou homo sapiens! Tedy, už zase. Vyšel totiž masivní datadisk War of the Chosen pro XCOM 2 a co od něj můžete čekat vám ukáže Adam s Alešem, kteří už se do dalšího boje s mimozemskou cháskou pustili. Titulní Vyvolení pak nejsou vaši vojáci, ale trojice nových bossů, které na vás pošlou šéfové emzáků, kterým XCOM narušuje plány na spokojené vládnutí. Naštěstí vám v boji pomohou i tři nové frakce, s nimiž ovšem musíte budovat pozitivní vztah.
rgp_ultima
Retro GamesPlay – hrajeme brilantní RPG Ultima VII
Uplynulo 25 let od vydání PC  verze skvělého RPG Ultima VII, a tak přišel čas se k němu zase vrátit v podobě našeho Retro GamesPlaye. Tedy, mnozí by možná nesouhlasili s označením sedmičky jako „jen“ skvělé. Leckdo by přidal přízviska jako „přelomové, kultovní, nejlepší RPG“ apod. Tak či tak jde o vynikající hru Richarda Garriotta, který ji dokonce označil jako nejlepší z celé Ultima série. Čím se o to sedmička zasloužila vám ukáže Pavel Dobrovský a Honza Olejník.

Nejnovější články