To nejlepší z Games.cz - dráček Spyro se vrací!
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - dráček Spyro se vrací!

8. 4. 2018 16:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Veteráni se vrací. Není to tak dávno co přišel s velkou parádou Crash Bandicoot a teď se na nás chystá další plošinovková ikona – dráček Spyro. Oznámení Spyro Reignited Trilogy nám udělalo radost, stejně jako třeba oznámení vydání Spider-Mana na září. A to se možná letos dočkáme i dlouho odkládaného Below. Letošek se prostě začíná rýsovat jako další rok plný skvělých her a my nevíme kam dřív skočit.

Recenze

Symmetry
Symmetry - recenze
Hrami na přežití jsme se zřejmě ještě nepřesytili, a proto se o naši přízeň uchází Symmetry, další dvourozměrná adventura se survival prvky. Avšak na špičku žánru s This War of Mine v čele se dívá z uctivé vzdálenosti. Osudy trosečníků na podivné planetě v křížku se „signály z neznáma“ zůstanou člověku lhostejné, neboť dílko od polského studia Sleepless Clinic nenabídne příliš mnoho zajímavého obsahu, motivace ani emocí. Hratelnost ve stylu pokus-omyl a zmatený sci-fi příběh nakonec vyšumí do ztracena jako nedopitá minerálka.
Fable Fortune
Fable Fortune – recenze
Tak dlouho se čeká na další Fable, až dostaneme další Hearthstone. Vyhnout se srovnání s nepolevujícím králem je pro každou ambiciózní karetku toužící po věčné slávě prakticky nemožné. V případě Fable Fortune to platí dvojnásob. Postačí vám, když si odmyslíte grafiku, a hned bude mnohem obtížnější hledat rozdíly. Ale jsou tu. Zůstává otázka: stojí tyto rozdíly za to?
Sea of Thieves
Sea of Thieves - recenze
Rare slibovali, že Sea of Thieves je nejambicióznější projekt jejich dlouholeté historie. Vzrušující život piráta na moři i na souši, a to vše navíc s kamarády, rodinou či obdobně dychtivými pocestnými. „Staňte se pirátskou legendou!“ Mnozí z nás tak rychle nabyli dojmu, že stát se pirátskou legendou by mohlo znamenat získávání reputace přepadem obchodních plavidel, potápěním ostatních pirátských lodí, pleněním přístavů, atd. Jednoduše tím, čím je takový pirát běžně živ. Nejednoho by také hned napadlo, že si budete moci zahrát i na lovce pirátů a dopřát si tučných odměn za každou doručenou hlavu s kurdějemi prolezlým chrupem nějakého toho bídáka. Ale tohle v Rare neslíbili.
final_front
Final Fantasy XV: Windows Edition - recenze
Final Fantasy XV byla v době svého vydání pro konzole, tedy před necelým rokem a půl, parádní hra, vůči které ale řada hráčů vznášela více či méně oprávněné výhrady. Jednak se vedly sáhodlouhé polemiky, zda je nový přírůstek právoplatným zástupcem značky, ale hlavně zůstávala jistá pachuť z díla, které při nejlepší vůli nešlo prohlásit za zcela dokončené. Kdo by čekal, že se s vydáním hry pro Windows v těchto klíčových bodech něco změní, samozřejmě by se mýlil. Na druhou stranu se jedná o nejbohatší a nejkrásnější Final Fantasy XV, jakou jste si doposud mohli zahrát. To nakonec vůbec není špatná nabídka, protože kvality hry jsou přese všechno nesporné.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Middle-Earth: Shadow of War
Middle-earth: Shadow of War zruší loot boxy a plánuje zmírnit grind
O původu skřetů existují různé teorie. Některé říkají, že je Temný pán stvořil pokroucením zajatých elfů, jiné tvrdí, že se rodí z bahna a kamení. Ale pouze ve studiu Monolith si mysleli, že skřeti pocházejí z bedýnek. Middle-earth: Shadow of War nabízel hráčům loot boxy s bonusovými monstry do jejich armády, ovšem tomu bude v červenci konec. Vývojáři tuhle možnost zruší, jak oznámili ve velice sebekritickém komunitním updatu.
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Ghost Recon Wildlands má 10 milionů hráčů, Ubisoft oznámil aktivní podporu hry i na další rok
Ubisoft se svou aktivní podporou her po vydání nepřestává a do řady vedle For Honor a Rainbow Six Siege se teď hrdě postaví i taktická akce Ghost Recon Wildlands. Ta vyšla před rokem, sklidila velice slušné reakce a žila si svým životem. Ten po roce od vydání nekončí – naopak pokračuje vesele dál. Ubisoft totiž oznámil plánovaný druhý rok aktivní podpory Wildlands, který bude čítat updaty jak pro kampaň, respektive PvE, tak i pro PvP mód Ghost War.
Chrono Trigger
Square Enix si sype popel na hlavu a slibuje opravu zkaženého PC portu Chrono Trigger
Nadšení PC hráčů z vydání jednoho z nejlepších RPG všech dob, Chrono Trigger, moc dlouho nevydrželo. Legendární hra vyšla na PC teprve před pár týdny ve slušně řečeno odfláknutém stavu, kdy se na to ve Square Enix vykašlali a pustili na Steam špatný port mobilní verze hry, která byla sama portem DS verze. Vydavatel si teď ale sype popel na hlavu a slibuje jednu opravu za druhou.
Spider-Man
Pankáč Spider-Man vyjde v září, poté se dočká několika DLC
Sice jsem nového Spider-Mana očekával o něco dřív, ale ve výsledku jsem za září rád. Alespoň bude dost času na dohrání God of War a Detroit: Become Human a zároveň nedojde k potyčce s Red Dead Redemption II. Spolu s oznámením se dozvídáme něco málo o obsahové podpoře po vydání a představují se i různé edice.
Steel Division: Normandy 44
Stávkující vývojáři Steel Division se obrátili na soud, žalují své vlastní studio
Konflikt ve francouzském studiu Eugen Systems zodpovědném za strategii Steel Division: Normandy 44 nekončí. Zaměstnanci byli už v únoru s manažerským týmem tak nespokojeni, že zahájili stávku, jak vás ve svém článku informoval Patrik. Stěžovali si na neproplacené přesčasy a na platy pod úrovní minimální mzdy, a součástí jejich připomínek byly i podivné praktiky šéfů, kteří třeba někomu ze dne na den změnili pozici z inženýra na technika, aby mu mohli platit méně. Šestitýdenní stávka nicméně nepomohla a celá věc tak směřuje k soudu.
State of Decay 2
V novém traileru pro State of Decay 2 je vše tak nějak povědomé
Patřím k těm, kteří nejsou fascinování fenoménem zombíků. Zároveň ale patřím i k těm, které první State of Decay přes tento fakt nadchla. Bavil mě otevřený svět, možnost cestovat auty, crafting, soubojový systém i smrtelnost členů komunity. Za necelé dva měsíce dorazí dvojka a nový trailer napovídá, že se toho moc nezměnilo. A já nevím, jestli mě to těší.
Spyro Reignited Trilogy
Dráček Spyro se vrací, remake jeho prvních tří her vyjde v září
Activision s remakem Crashe Bandicoota narazil na zlatou žílu, kterou nehodlá jen tak opustit. Crashův úspěch byl až překvapivý, a tak si po vačnatci vytáhl další krátkou slámku drak. A podobně jako v případě Crashe ani tentokrát nedostaneme jen jednu hru. V rámci nově oznámené Spyro Reignited Trilogy se na nás opět řítí trojice 3D plošinovek, které dostanou péči, o níž se jim ani nesnilo.
Mount & Blade II: Bannerlord
Mount & Blade II: Bannerlord předvádí obléhací prostředky a vylepšování hradů
Od posledního článku ohledně vylepšeného enginu jsme si od Mount & Blade II: Bannerlord dali menší pauzu. Vzhledem k tomu, že TaleWorlds vypouští jeden update každý týden, se nám nahromadilo poměrně dost zajímavých informací. Řeč bude o hradech, jejich obléhání, animacích štítů a multiplayeru.
Tom Clancy’s The Division
Ubisoft a battle royale: Wildlands jdou z kola ven, štafetu přebírá The Division
Z konceptu battle royale se pomalu stává nová Horda. Časem budeme skákat z letadel, autobusů a kdo ví čeho všeho ještě v každé druhé hře. Můžeme s přivřenýma očima říct, že minulý rok byl rokem PUBG, letošní rok, zdá se, patří Fortnite, příští rok může být rokem The Division. Ubisoft sice zatím pořád nic neoznámil, ale oficiálně a bez obalu řekl, že battle royale v Ghost Recon Wildlands nebude.

Videa

rekapfarcry
Rekapitulace – série Far Cry a její věže, psychopati, robosauři a mamuti
Je trochu paradoxní říct, že série Far Cry prošla za čtrnáct let své existence pozoruhodným vývojem, zvlášť proto, že trojka, čtyřka a pětka následují stejný mustr. Nicméně, Far Cry, jejíž první díl spatřil světlo digitálního světa v roce 2004, je mnohem košatější. Řada spin-offů a experimentů vytvořila pozoruhodný fenomén, který rozhodně nemá jen jednu tvář. Jak šel čas s Far Cry jako značkou se podívejte v naší nové rekapitulaci od Honzy Vondráška.
longplay_hitman6
LongPlay - Hitman #6: návrat na japonské místo činu
Minule jsme se podívali do Japonska a dnes se tam vrátíme. Navzdory očekáváním se Adamovi podařilo misi Situs Inversus s odřenýma ušima splnit a z japonského Hokkaidó bezpečně uniknout. Kvůli tomu se na Vaška nedostalo, ale od toho tu máme dnešní LongPlay, který patří jenom Vaškovi.
fc369
Fight Club #369 – Duben, s Kratem budem
Pravidelný podcast Fight Club jsme si dali s řadou témat. V rychlosti jsme projeli několik důležitých a velkých zpráv z minulého týdne. Zmínili jsme vesmírný sandbox No Man’s Sky, který bude dělat radost i hráčům na Xbox One. Dojde i na netradiční oznámení ohledně loot boxů v Shadow of War nebo na sypání popela na hlavu ve Square Enix. A taky zhodnotíme cheatovací mód v Assassin's Creed Origins.
gamesplay_awayout
GamesPlay – hrajeme kooperaci A Way Out
Dvojice Vincent Moretti a Leo Caruso z novinky A Way Out sice nemá na svých tělech vytetované plány vězení jako Michael Scofield ze seriálu Prison Break, ale i tak se jim společně podaří utéct z vězení. Jenže jejich úmysly nepočítají s koktejlem na pláži. Tam venku je totiž čeká další špinavá prácička, se kterou se seznámíte v našem GamesPlayi.
retro_interstate
Retro GamesPlay – Interstate '76
Co udělají naši stateční piloti ze stáje Retro GamesPlay, když se Amerika následkem ropné krize propadne do totálního chaosu a krajem se prohánějí smrtící auťáky s namontovanými kulomety? Samozřejmě sednou za volant a připraví si zásobníky, aby pomstili svou sestru. Interstate '76 se s ničím nemaže a rovnou chlapce vrhne do světa, v němž jejich káře každou minutu hrozí ohnivá zkáza.

Nejnovější články