To nejlepší z Games.cz - filmový Tomb Raider, nástupce Theme Hospital a hračky od Nintenda
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - filmový Tomb Raider, nástupce Theme Hospital a hračky od Nintenda

21. 1. 2018 10:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Hned na začátek musíme říct, že máme v redakci radost. Hernímu průmyslu se nám tenhle týden povedlo opravdu a nefalšovaně překvapit, potěšit i uvést do rozpaků. Za překvapení může rozhodně Nintendo Labo, které nečekal opravdu nikdo. Je sice pravda, že Nintendo bylo ještě před Mariem jakousi „továrnou“ na hračky, ale to bylo dávno. Kartonové Toy-Cony nás zaskočily, ale po prvotním šoku musíme uznat, že na tom vážně něco bude. Potěšení má pak na svědomí duchovní nástupce Theme Hospital, nově oznámená Two Point Hospital. Snad se to tentokrát povede. A rozpaky? Inu, podívejte se na trailer na filmového Tomb Raidera sami…

Recenze

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

bestofdlc
Best of 2017: nejlepší DLC / datadisk
Rozšiřování her po vydání bylo letos u níže vybraných kousků skoro stejně důležité, jako vydání samotných her. V každém z případů jde o zásadní, důležitý, a nejen obsahově nabitý přídavek, který je pro majitele původních her povinností, zatímco ostatní náhodné kolemjdoucí může ke hře přilákat. Právě díky těmto rozšířením jsme se do dříve vydaných her s chutí vrátili a navzdory náloži nových her v nich strávili až nepěkné množství času.
best of rpg
Best of 2017: nejlepší RPG
Pod hlavičku RPG by se dala zařadit celá spousta her, podle toho, za jak široký tenhle ctihodný žánr považujete. My se letos rozhodli výběr omezit specificky na hry, jejichž důležitou devizou je příběh, který pokud možno můžete svými činy nebo slovy sami ovlivnit. I do takové relativně stísněné ohrádky se nám nakonec vešlo pět titulů, které jsou sice navzájem velice odlišné, ale každý z nich má milovníkům kvalitního questování co nabídnout.
poutaky
Best of 2017: zklamání roku
V Síle musí existovat rovnováha. Jakkoli jsme si celý herní rok 2017 naplno užili, v celé té krasojízdě se i tak vyskytlo pár nepříjemných hrbolků. Nechceme tady vypisovat nejhorší hry roku, nýbrž tituly, které třeba samy o sobě byly celkem zábavné, ale vzhledem k jejich značce nebo potenciálu jsme od nich čekali mnohem, mnohem víc. Pojďme teď společně prolít hořké slzy nad tím, co mohlo být, a nad tím, co jsme nakonec dostali.
betsofpostava
Best of 2017: nejlepší postava
S herními protagonisty často strávíme desítky hodin, takže není divu, že nám dokážou patřičně přirůst k srdci. Ať už mají tvář vymodelovanou po slavné herečce, zajímavě pohnutý osud, přesvědčivý dabing nebo prostě jen uvěřitelně napsanou osobnost, s některými z nich bychom se v reálném životě chtěli kamarádit. Anebo se jim raději zdaleka vyhnout, byť se do našeho letošního žebříčku neprobojoval ani jeden záporák, což je možná trochu škoda. Koho bychom po svém boku chtěli mít při zombie apokalypse a nebo prostě jehož osud nás zaujal?
Two Point Hospital
Two Point Hospital navazuje na odkaz oblíbené Theme Hospital
Nezávislý tým Two Points Studios oznámil svou první hru, kterou mu vydá Sega. Jmenuje se Two Point Hospital a od prvních okamžiků traileru vám bude jasné, odkud nemocniční vítr fouká. Hra silně připomíná Theme Hospital od Bullfrogu a není to zase tak překvapivé. Two Point Studios totiž založili Mark Webley a Gary Carr, kteří patřili mezi klíčové tvůrce již zmíněného předchůdce.
Meltdown/Spectre Intel
Testy po opravě Meltdown/Spectre. Zpomalení naměřil sám Intel
Ještě jednou se vrátíme ke kauze Meltdown/Spectre, která na začátku roku zahýbala důvěrou v bezpečnost moderních procesorů. Intel zveřejnil vlastní benchmarky svých CPU řady Core, takže si můžeme udělat obrázek, jak velký vliv má záplata na výkon systému podle scénářů polovodičového giganta.
Nintendo Labo
Hračičkové z Nintenda odhalili novou řadu kartonového příslušenství pro Switch
Nintendo včera během dne prozradilo, že na večer chystá oznámení „nového interaktivního zážitku“. V redakci jsme ihned začali spekulovat o věcech, které nám na konzoli Switch momentálně chybí nejvíc – cloudsavy a plnohodnotná onlinová služba. Víc jsme se asi mýlit nemohli. Nintendo Labo, jak se nová řada produktů jmenuje, neposouvá hranice Switche do budoucnosti, ale spíš do minulosti. Elektroniku totiž střídá karton.
8th-Gen-Radeon-RX-Vega-M
Na notebooku s Kaby Lake-G si slušně zahrajete i poslední Laru Croft
Na internetu se objevil první herní test procesoru Kaby Lage-G s grafickým čipem Vega. Byl proveden na notebooku Dell XPS 15 2-in-1 s tloušťkou pouhých 9–16 mm, což je jeden ze segmentů, kam Intel tyto procesory směřuje. A rovnou můžeme říct, že čísla překvapila. I v tak tenkém těle lze z 65W CPU vymáčknout slušný herní výkon.
vampyr
Vampyr v prvním ze čtyř vývojářských deníčků představuje různá monstra londýnského podsvětí
Vampyr je akční RPG, které si rozhodně zaslouží pozornost. Už loni v létě zaujalo Martina na E3 (viz dojmy) a letos se v redakční anketě týkající se her, které si rozhodně chceme zahrát, dostalo do Vaškova výběru. Jeho vydání posunuté na jaro se kvapem blíží, takže Dontnod rozjíždějí propagační kampaň prvním vývojářským deníčkem.
activision-CEO-Eric-Hirshberg
Z Activisionu odchází po osmi letech jeho šéf Eric Hirshberg
Ani veterán, ani nováček. Eric Hirshberg působil jako šéf Activisionu osm let, což je třeba o cca dva roky déle, než jak dlouho to svého času vydržel na pozici šéfa EA John Riccitiello. Hirshberg neoznámil důvod odchodu ani své budoucí pracoviště, jen slušně poděkoval a oznámil, že na své pozici skončí k 31. březnu.
Age of Empires: Definitive Edition
Remaster Age of Empires vyjde v únoru, zve do bety 100 tisíc hráčů
Možná jste si všimli, že remaster Age of Empires: Definitive Edition se opozdil. Původně měl vyjít v říjnu loňského roku, kdy tomu bylo přesně 20 let od zrození úplně prvního Age of Empires. To by sice bylo pěkné a symbolické, ale autoři zkrátka potřebovali na veškeré to dodělávání a předělávání víc času, což jim asi nikdo nemůže zazlívat - nostalgické fandy originálu nebude snadné uspokojit. Jestli se to vývojářům přece jen povede, to se nakonec uvidí 20. února.
Paragon
O osudu Paragonu budou rozhodovat příští týdny, trápí ho nízká popularita i úspěch Fortnite Battle Royale
„Bez mučení se přiznám, že mně osobně se do Paragonu už nechce,“ napsal jsem před pár měsíci v dojmech z hraní. A očividně nejsem sám. Paragon, respektive studio Epic, má problém. Hra na tom není tak, jak by si Epic přál, a firma proto reaguje. Například osekáním vývojářského týmu, následkem čehož se zpomalí frekvence updatů.
TR-IK-00019r
V druhém traileru na film Tomb Raider uniká Lara před smrtí každou chvíli
Distribuční společnost Forum Film u nás 15. března uvede v kinech film Tomb Raider a já ani podle aktuálního druhého traileru pořád nevím, jestli se mám těšit nebo obávat. Samotný materiál přitom špatně nevypadá, ale stejně tak nemůžu říct, že by ve mně trailer vzbuzoval touhu napsat si upomínku do kalendáře.

Videa

maxresdefault (13)
Jízdní řád na další týden – boj s pěstmi, loděmi i velrybou
Jako každý týden je tu náš pravidelný Jízdní řád, který vás seznámí s hrami, které vyjdou v tomto týdnu. Herní byznys už se začíná probouzet, a tak se objevilo víc titulů na různé platformy a tak byste si mohli najít něco, co učaruje vašemu srdci. Ostatně, posuďte sami. Jízdní řád pro vás připravil a namluvil Honza Vondrášek.
poutaky
GamesPlay: hrajeme ve čtyřech kooperativní Overcooked
Už jste nás někdy viděli vařit? My sami jsme se nejspíš nikdy při vaření neviděli, ale tentokrát dostanete šanci vy. Rozhodli jsme se líný leden rozhýbat pěkným kooperativním GamesPlayem zábavné hry Overcooked, k němuž sedneme čtyři a ukážeme, jak by to v profesionální kuchyni (ne)mělo vypadat. 
gamesplay_ckii8
LongPlay – Crusader Kings II #8: Hrabiš zase králem
Můžeme bezpečně říct, že minulý díl našeho LongPlaye se nám nevydařil úplně podle představ. Dvakrát po sobě jsme přišli o vládnoucího krále (jeden byl sesazen, druhý zastřelen ze zálohy), a otravný Bořijov Přemyslovec, nejmocnější velmož v zemi zodpovědný za ono sesazení, právě dobývá Sasko. "Co na tom sejde?" ptáte se, a my vám odpovíme: "Když ho dobude, vymaní se zpod naší kontroly." A to my, drazí diváci, v žádném případě nehodláme dopustit.
warthunder
Rekapitulace: Podívejte se, jak šel čas s válečnou onlineovkou War Thunder
War Thunder je tu s námi už pěknou řádku let. První hráči si ji mohli zahrát v otevřené betě už v roce 2012 a ta trvala pěknou řádku let. Plná verze vyšla teprve na přelomu let 2016 a 2017 a jak už to u online her bývá, vydáním to teprve začíná. Jakkoliv je War Thunder z pohledu „plných her“ pořád relativně čerstvý, má za sebou bohatou historii řady velkých updatů, a právě na ně se v rekapitulačním videu podíval Honza Vondrášek.
retro_LOL
Retro GamesPlay – hrajeme dungeon Lands of Lore
Dnes se jim říká „dungeon crawler“ ale pro nás byly v době vzniku prostě dungeony. A nemálo z nás se domnívalo, že za tenhle název vděčí i Dungeon Masteru, nekorunovanému králi tohoto žánru. Jenže éra dungeonů koncem 80. a na začátku 90. let stála na několika pilířích skvělých titulů a jedním z nich je i Lands of Lore, kterou vám dnes ukáže Pavel Dobrovský ve svém Retro GamesPlayi.

Nejnovější články