To nejlepší z Games.cz - Já mám svaly, ty máš dráty!
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Já mám svaly, ty máš dráty!

24. 9. 2017 18:45 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Na herní novinky relativně poklidný týden zpestřilo filmové studio Warner Bros., které v úterý vydalo první trailer na film Tomb Raider. Tentokrát bez Angeliny Jolie a pod taktovkou Roara Uthauga. Laru totiž hraje Alicia Vikander, která má Oscara za vedlejší ženskou roli ve filmu Dánská dívka. Na trailer se určitě koukněte, ale stejně tak si nenechte utéct pestré zprávy z herního světa: tentokrát pro vás máme novinky o populárních akcích, starých klasikách, konzoli Switch, vytrvalém Call of Duty a dalších tématech. Nechybí ani odkazy na recenze, které v uplynulém týdnu vyšly včetně Destiny 2, Distrust či Last Day of June, popřípadě videa, která jsme pro vás natočili.

Recenze

Distrust-1
Distrust - recenze
Málokteré studio zdůrazňuje, odkud pochází, tak vehementně jako Cheerdealers. Mrazem a větrem ošlehaní borci z ruského Novosibirsku prý nejlépe vědí, jak vypadá pravé bílé peklo a stvořili Distrust. Sněhem zavátá izometrická survival adventura se sice volně inspirovala fenomenálním hororem The Thing, nicméně zmar v arktické krajině podává dostatečně originálně, když se pod heslem: „můžete přežít, i když se zblázníte“ míchá tíseň s občasnou legrací. Na úplnou žánrovou špičku to ale bohužel nestačí. Vadí ospalá kampaň a koneckonců i příliš monotónní prostředí.
destiny222
Destiny 2 - recenze
Filmeček, filmeček a do třetice všeho dobrého ještě jedna předrenderovaná nádhera sršící břitkým humorem a osobitým audiovizuálním zpracováním. Ne, opravdu jste se nespletli a nečtete recenzi nové adventury či interaktivního filmu. Čtete recenzi Destiny 2, pokračování hry, která se mimo jiné proslavila absencí vyprávěného příběhu či nedostatkem obsahu. To vše je ale věcí minulosti, protože Destiny 2 povědomí o této značce od základu mění. Plnohodnotný příběh, nával parádního obsahu, opravené základní herní mechanismy. To vše a mnohem více na vás čeká v dlouhém dobrodružství, které přenáší hráče do promyšleného a strhujícího herního světa, jež nepřestane překvapovat ani po desítkách hodin.
cardthief
Card Thief - recenze
Při čtení základního popisu Card Thief (iOS, Android) dost možná leckomu vytane na mysl ta samá otázka, jako mě. Lze opravdu smísit karetní adventuru s prvky stealthu tak, jak to o svém posledním dílku prohlašuje Arnold Rauers z vydavatelské firmy TiNYTOUCHTALES? Ano, lze. A jak, panečku. Kdyby jenom všechna ta omáčka okolo stála za trochu víc. To by potom byla jiná zábava.
LastDayOfJune_1080-720p
Last Day of June - recenze
Byla – nebyla osada u rybníka. V ní více krav než lidí, panenský klid a za okny chladnoucí koláče. Jednoho dne však pohádkovou idylu zničila tragédie. Vypráví o tom adventura Last Day of June, když si všímá, jak jediná událost dokáže člověku obrátit život naruby. Atmosféra silná jako pravá brazilská káva ukrývá i zrnko překvapivě dobré hratelnosti, se kterou se hra chytře zbavuje okovů interaktivního filmu. Nebýt křečovitě vyumělkovaného vzhledu a skromnějšího obsahu, bylo by hodnocení ještě vyšší.
Oriental-Empires
Oriental Empires - recenze
Pokud se počítáte mezi skalní příznivce 4x strategií a do toho vám čínská kultura a historie učarovala i dál než na horizont čaje, hedvábí, porcelánu či Mao Ce-tung, pak pro vás mám vcelku dobrou zprávu. Tahovka Oriental Empires totiž přesně cílí na podobně vyprofilované publikum a nedaří se jí tento úkol plnit úplně nejhůř.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Spellcross
Je neuvěřitelné, že Spellcross žije i po dvaceti letech, říká Marián Ferko
Byla to jedna z prvních mezinárodně vydaných her, která vznikla v prostoru Slovenska a Česka. Její tvůrci ze studia Cauldron však navzdory přetrvávající popularitě pokračování nikdy nevydali, a momentálně to ani neplánují. Nejen o tom, ale hlavně o punkovém vývoji strategie Spellcross, si s námi popovídal její tvůrce Marián Ferko z někdejšího studia Cauldron. 
otvirak
Vybíráme z deskových her: zombíci, spoj 3 s bublinami a "settleři"
Deskové a počítačové hry k sobě mají blízko a velmi často mezi oběma světy dochází k čilé výměně. Dark Souls a Fallout zamířily na vaše stoly, Space Hulk a Talisman zase do světa jedniček a nul. Nemusí jít ovšem jen o konkrétní tituly, často stačí pouhé motivy. Stačí se podívat na deskovky v článku. Zombicide se inspirovala při likvidaci hord nemrtvých, Bubliňáci by se neztratili v mobilní sféře a Settlers: Zrod Impéria nabízí trochu odlišné zpracování oblíbené strategické série.
Warframe
Warframe čeká přelomové rozšíření Plains of Eidolon, jež nabídne otevřený svět a crafting zbraní
Onlinová střílečka Warframe se stále svěžím stylem akce je s námi již přes čtyři roky a zájem o ní rozhodně neupadá. Na Steamu je kupříkladu jedenáctá v pořadí aktuálně nejhranějších her. S plánovaným rozšířením Plains of Eidolon dost možná nabere spoustu nových hráčů a další budou mít důvod se vrátit, protože je čeká pro Warframe zcela unikátní prostředí otevřených planin.
Battleborn
Battleborn se po roce a půl odebere k poklidnému dožití bez nového obsahu
Je to smutná zpráva, ale už dlouho jsme jí očekávali. V květnu minulého roku vyšly dvě rámcově podobné hry – Battleborn a Overwatch. Ačkoliv v obsahu byste našli dost odlišností, stylizace a zaměření na týmové střílení je poslalo na jedno kolbiště. Rvali se o jedno velké publikum a jedna musel z kola ven. Volba padla na Battleborn, která utrpěla zdrcující porážku. Nemohla za to jen popularita konkurence, ale i problémy s matchmakingem, špatná kooperativní kampaň a obecně nevýrazná náplň. V listopadu dorazí vůbec poslední update, po němž bude hra přežívat jen "na přístrojích".
Call of Duty: World War 2
Příběhová kampaň Call of Duty: WWII cílí na emotivní zážitek ve stylu Zachraňte vojína Ryana
Activision, respektive Sledgehammer Games nás na nový díl Call of Duty lákali zatím jen po multiplayerové stránce. Představili nám sociální kemp Headquarters, nové děsivé pojetí zombie módu a dokonce dali možnost vyzkoušet si online klání v betě na konzolích (dojmy). Teď se konečně dostává ke slovu singleplayerová kampaň v emotivním videu.
855490-tomb-raider-movie-alicia-vikander-poster-1382x2048
Alicia Vikander se v prvním traileru na Tomb Raider představuje jako nová filmová Lara
Po několika zprávách a více či méně oficiálních fotkách z placu i z filmu tu konečně máme první trailer. Tomb Raider přitom není na stříbrném plátně žádným nováčkem, ale na oba filmy s Angelinou Jolie bych raději zapomněl a nebudu asi sám. Novou Laru Croft hraje švédská držitelka Oscara Alicia Vikander a dějově se filmový Tomb Raider nechává silně inspirovat stejnojmenným herním restartem z roku 2013.
Call of Duty: World War 2
Čtyři postavy, čtyři trailery. Seznamte se s hlavními hrdiny Call of Duty: WWII
To, že singleplayerové kampaně série Call of Duty cílí na co největší filmovost, není žádná novinka, a nejinak tomu bude v případě Call of Duty: WWII. Místní příběh vážně vypadá jako druhoválečný film – sice nepříliš originální, ale každopádně vysokorozpočtový, který by nejspíš mohl uspět i bez přidané interaktivity. K tomu samozřejmě nestačí výbuchy a svištící projektily, protože potřebujete hrdiny. Postavy, na nichž vám záleží. K jejich představení slouží čtveřice nových trailerů.
SteamWorld Dig 2
Na Switch, PC a PS4 vychází dolovací hopsačka SteamWorld Dig 2
Pokračování sympatického, ale poněkud jednoduchého SteamWorld Dig je už za rohem. Hra vyjde už zítra a jak vývojáři anoncovali v minulosti, objeví se jako první na Nintendo Switch. Exkluzivita, pokud se tomu tak dá ještě říkat, ale nebude trvat nijak dlouho. Namísto původně plánovaných „pár dnů“ se SteamWorld Dig 2 objeví na PC už po jednom dnu – 22. září.
Resident Evil 7 biohazard
Stejná hrůza, více střeliva - Not a Hero promění Resident Evil 7 v akčnější střílečku
Dvanáct dní před letošním Štědrým dnem se naposledy vydáte do prohnilého světa posledního Resident Evil 7: Biohazard. Tou dobou vyjde zlatá edice hry s veškerým dodatečným obsahem, včetně dvou nadcházejících DLC End of Zoe a Not a Hero. Druhé jmenované představilo záběry z hraní na výstavě Tokyo Game Show.
Mario + Rabbids Kingdom Battle
Mario + Rabbids boduje, jde o nejprodávanější third party hru pro Switch
Na rozdíl od kvality hry samotné není zpráva o úspěchu Mario + Rabbids Kingdom Battle překvapující. Nejen že je to skvělá hra (recenze), má v názvu, na obalu i ve hře Maria a pár jeho kamarádů z Mushroom Kingdom. Podle údajů firem NPD (za Ameriku a Austrálii) a Chart-Track GFK (za Anglii) je Mario + Rabbids nejprodávanější hrou pro Switch, která není od Nintenda.
Gear.Club Unlimited
Tvůrci Test Drive Unlimited připravují první autentické závody na Nintendo Switch – Gear.Club Unlimited
Nedá se říct, že by Switch trpěl nedostatkem závodních titulů. Aktuálnímu výběru vévodí výborný Mario Kart 8 Deluxe, ale v eshopu najdete i adaptaci filmu Auta 3 nebo klon Wipeoutu Fast RMX. Co však na Switchi nenajdete jsou úplně normální závody s licencovanými sporťáky. To se ale změní začátkem prosince, kdy dorazí Gear.Club Unlimited.

Videa

Games TV
Nový díl pořadu Games TV testuje NHL 18 a hokejovou PC scénu
Zatímco majitelé konzolí mohou plnými doušky užívat nový a povedený ročník nekonečné série NHL, na počítačích jsme zase ostrouhali. Nebo snad existuje nějaká moderní alternativa hokeje od EA Sports? V novém dílu našeho herního pořadu se dozvíte hned o dvou!
gamesplay_uncharted_3
LongPlay – Uncharted: The Lost Legacy #3
Je opět pondělí a k redakční PS4 usednou Adam s Alešem, aby se pustili do třetího dílu LongPlaye Uncharted: The Lost Legacy. V minulém dílu se věci pořádně rozhýbaly. Adam se rozhodl adaptovat netradiční přístup ke stealthu, který spočívá v použití kulometného hnízda a kluci stihli projít všechny tři chrámy a otevřít si tak cestu dál. Jenže v té jim brání pro změnu Alešova posedlost najít každý puzzle a tak je ještě čeká jeden nepovinný úkol, na jehož konci kromě opic bude i snad nějaký ohromující poklad.
gamesplay_divinity
GamesPlay – hrajeme RPG Divinity: Original Sin 2
Larian Studios konečně vydali druhý díl svého monstrózního RPG Divinity: Original Sin. Do jeho hraní se pustil Vašek a nejspíš vám během dnešního GamesPlaye názorně ukáže, že dvojka rozhodně není záležitost na pár hodinek. Nebo na pár desítek hodin. Jak se mu ale zatím hraje? Odpovědi se už dozvíte ve videu, kde Vaška doprovodí Patrik Hajda, který u prvního dílu strávil „pár chvil.“
FC342_2
Fight Club #342: Integrace s božským Karlem
Volali jste po něm. Chtěli jste ho. Vlastně se dá říct, že jste si o to řekli sami. Tak si pak nestěžujte. Ve Fight Clubu #342 se objevil a promluvil Karel Drda. Ve studiu s ním zasedli Petr Poláček, Vašek Pecháček a Aleš Smutný. Kromě jiného proberali i otevření studia Wargamingu v Praze. Mezi dalšími tématy, o kterých se mluvilo, najdete třeba odchod Bruce Straleyho z Naughty Dogu. 
gamesplay_NHL18
GamesPlay – hrajeme hokej NHL 18
Lucka Jiříková označila ve své recenzi NHL 18 nejen za dobrý díl pro fanoušky virtuálního hokeje od EA, ale také za ideální vstup nováčka do celé série. Pro Level hru recenzoval Lukáš Grygar, který má podobně jako Lucie dlouholeté zkušenosti s NHL a ten vám v dnešním GamesPlayi společně s Martinem Bachem předvedou, jak letošní ročník vypadá a nakousne třeba i to, zda je osmnáctka dobrým rokem, kdy poprvé nazout brusle a chopit se hokejky.

Nejnovější články