To nejlepší z Games.cz - Kratos si přišel pro desítku
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Kratos si přišel pro desítku

15. 4. 2018 13:49 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Kratos se vrátil a dal všem pochybovačům přes ústa. Přeci jen trošku vyčpělá série z druhého a třetího PlayStationu, kterou skoro zabilo sice ne špatné, ale zoufale nenápadité třetí pokračování jménem Ascension, se vrátila s velikou parádou. God of War naštěstí zvládl nezapadnout do bezedného močálu nepotřebných sequelů a dokázal překopat své jádro způsobem, jaký byl potřeba. Způsobem, jaký hru posunul nejen mezi relevantní tříáčkové hry, ale mezi jednu z nejlepších a nejhezčích her současnosti. Kratos se vrátil a přišel si pro desítku. My jsme mu ji v recenzi bez problémů dali.

Recenze

Extinction
Extinction - recenze
Za Extinction stojí studio Iron Galaxy, které má mimo jiné na svědomí veškerý post-launchový obsah do znovuzrozené bojovky Killer Instinct. Logicky tedy čekáte, že akční hopsačka postavená na boji zblízka vyroste z hlubokých kořenů a z lásky k žánru. Extinction nicméně selhává snad ve všech ohledech a namísto zábavné řežby nabízí neustále se opakující nudu.
God of War
God of War – recenze
Se ztrátou milovaného člověka se každý z nás vyrovnává jinak. Někdo se uzavře do sebe, někdo odcestuje do dalekých krajin a někdo pocítí zoufalou touhu vylít si zlost na všem a na všech okolo. Z předchozích zkušeností by se dalo předpokládat, že v případě zuřivého řeckého boha války Krata to bude ta poslední možnost. Ovšem, časy i bohové se mění. A u notně vyčpělého tématu původních God of War v nové hře naštěstí k lepšímu.
Bayonetta 2
Bayonetta 2 – recenze
Cereza, Umbra Witch, neodbytná krasavice… Bayonetta je nazývána různými jmény. Všechna jsou pravá a všem naslouchá s neskrývavou hrdostí. Ještě aby ne, když je to právě ona, kdo svými ladnými pohyby vdechuje život jedné z nejpříjemnějších akčních her za posledních, řekněme, třicet let, Bayonettě 2.
AoG
Ash of Gods: Redemption - recenze
S klony veleúspěšné Banner Sagy je to ošemetné. Úchvatný vizuální styl a podmanivý soundtrack pořídíte v dnešní době už poměrně lehce. Onen příslovečný kámen úrazu ale spočívá v kvalitně napsaným příběhu, detailně vykreslených postavách a v případě, že toužíte i po taktickém vybití, i v dobře zpracovaných soubojích, které hráče vytrhnou ze čtenářského transu. Hned v začátku si můžeme říct, že Ash of Gods hezky vypadá, ale stačí to?

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

gta v money
Prodeje vyšvihly GTA V na vrchol zábavního průmyslu
Ne že by to bylo tolik překvapivé. Vždyť GTA V se dodnes objevuje na vysokých pozicích různých žebříčků prodejnosti. Rockstar Games se zkrátka podařilo namíchat skvělou hratelnost, přidat zábavný multiplayer a odchytit dvě generace konzolí. Nová analytická čísla webu MarketWatch tak posazují GTA V do čela snad všech odvětví zábavního průmyslu.
Radical Heights
Tvůrci LawBreakers překvapili battle royale hrou Radical Heights
Studio Boss Key Production, stojící za zatím jedinou a bohužel neúspěšnou hrou LawBreakers, minulý čtvrtek oznámilo, že skutečně dává ruce pryč od svého prvního pokusu o proražení na trhu a již se věnuje novému projektu. Kdo mohl tušit, že si ho všichni budou moct vyzkoušet již zítra v Early Accessu na Steamu.
Raft
Raft z vás udělá trosečníka na plovoucím kusu dřeva
Většina trosečníků ztroskotá na tropickém ostrově, postaví si vor a na něm se doplaví do civilizace. V Raftu jste si pravděpodobně prošli prvními dvěma kroky, ale třetí je v nedohlednu. Všude kolem vás je jen modrá hladina. Pod vašima nohama není pevnina, ale pohupující se vor. A s tímhle ničím musíte přežít.
Ghost Recon Wildlands – Special Operation 1: Splinter Cell
Sam Fisher se proplížil do Bolívie ve velkém updatu pro Ghost Recon Wildlands
Adam vás minulou středu informoval o druhém roce podpory taktické akce Ghost Recon Wildlands ze strany Ubisoftu a první sladké ovoce již začíná padat z vývojářských stromů. Všem hráčům byly přislíbeny čtyři bezplatné updaty, takzvané Special Operations, z nichž první dorazí během dneška. O nadcházejícím víkendu si navíc můžete vyzkoušet celou hru úplně zdarma.
Due Process
Po čtyřech letech o sobě dává vědět Due Process – šílenější verze Rainbow Six Siege
Téměř čtyři roky. Tak dlouhá doba nás dělí od oznámení zajímavé multiplayerové střílečky Due Process. Po takové propasti času člověk zapomene, případně považuje projekt za mrtvý. Ale tvůrci z Giant Enemy Crab zničehonic vystupují z temnoty, žádají si vaši pozornost akčním trailerem a slibují lepší zítřky.
Endless Space 2
Strategický Humble Bundle nabízí Endless Space 2 nebo Tooth and Tail
Správný stratég si umí vybrat tu nejlepší chvíli k útoku. Je-li vaším cílem dobýt pro svou steamovou knihovnu Endless Space 2, Tooth and Tail nebo Empire: Total War, čas ke zteči právě nastal. Humble Bundle nabízí tyhle a další tituly za tolik, kolik se vy sami rozhodnete zaplatit, byť pro odemknutí nejvyšší úrovně, kde se nachází vesmírná 4X od Amplitude a krysí válka od Pocketwatch, se musíte rozloučit s 10 eury.
steam_logo_art_2000.0
Valve mění nastavení soukromí na Steamu; SteamSpy končí
Kontinuálně se vyvíjející Steam prochází další velkou, byť na první pohled nepříliš viditelnou změnou. Nová aktualizace se točí především kolem soukromí uživatelů, respektive rozšířených možností jeho nastavení. Po dnešku mají uživatelé větší kontrolu nad nastavením svého účtu, a to jak vůči přátelům, tak i široké veřejnosti.
God of War
God of War nabídne čtyři stupně obtížnosti a dovolí vypnout interface
God of War se blíží, recenzi si budete moct na Games přečíst už zítra a odpoledne se o hře dozvíte také z našeho mini Fight Club speciálu. Vývojáři takhle těsně před vydáním pouští jednu informaci za druhou, a teď došlo i na rozpis obtížností a možnost vypnout si uživatelské rozhraní. Fanoušky série jistě potěší fakt, že nový God of War nebude mít jen jednu jedinou obtížnost.
Cultist Simulator
Tvůrce Sunless Sea vydá na konci května prapodivný Cultist Simulator
S kartami řízenou hrou Cultist Simulator jsem se poprvé setkal před víc jak půl rokem. Nejenže ani zdaleka nejde o simulátor (ne v takové podobě, v jaké bych očekával), ale to, co mi nabídla tehdy dostupná alfa verze, ve mně zanechalo velmi rozporuplné pocity, viz článek. Je dost dobře možné, že chyba byla ve mně (a v chybějícím tutoriálu), takže není moudré dělat ukvapené závěry. Nové záběry ve mně sice touhu nevyvolaly, ale třeba zaujmou vás.
BattleTech
„BattleTech je Hra o trůny ve vesmíru,“ popisují autoři svou tahovku s mechy
Zrovna s Daenerys a spol. bych si tedy chystanou tahovou strategii BattleTech nespojil. Nejspíš za to můžou ti ohromní mechové, v nichž vaše eskadra žoldáků pochoduje po nejrůznějších planetách a střílí kolem sebe z plasmových zbraní, ale když to říká sám Mitch Gitelman ze studia Harebrained Schemes, tak na tom asi něco bude. „Hra o trůny plus Pacific Rim ve vesmíru.“ Budiž! Jako důkaz v článku najdete nové příběhové video.
Arma 3
Arma 3 vyhlašuje svátek obrněnců. Vyšlo DLC Tanks i s updatem zdarma
V českém vojenském simulátoru Arma 3 jsem osobně zkoušel akorát pěchotní boj, ale to zdaleka není to jediné, co zlaté dítko od Bohemia Interactive dokáže. Můžete řídit náklaďáky, létat v letadlech, a pochopitelně nesmí chybět ani obrněná vozidla. Právě těm se věnuje právě vydané DLC stroze zvané Tanks, spolu s nímž do hry dorazil bezplatný update pro všechny.
Yakuza 6: The Song of Life
Šestá Yakuza vychází za pár dní, láká hranými filmečky
Milovníci japonské mafie a její videoherní série Yakuza zažívají zlaté časy. Zkraje loňského roku se dočkali nového dílu Yakuza 0, později téhož roku ještě remasterované jedničky pod názvem Yakuza Kiwami. Soudě dle hodnocení na Metacriticu se obě hry povedly. Již v úterý na evropský trh dorazí další díl hlavní série s pořadovým číslem 6 (nikoliv ovšem šestý v pořadí).
Tower of Time
Vyšlo slibné RPG Tower of Time, slibuje 50 hodin taktické zábavy
Zájemci o tradiční taktická RPG, v nichž se s partou dobrodruhů v reálném čase s možností pauzy protloukáte fantasy světem, v posledních letech rozhodně nestrádají. Navíc se jim před nosem jako šťavnatá karotka houpou květnové Pillars of Eternity II: Deadfire. Ale kdo by neměl náladu na přehnané pirátské plkání a radši by si užil čistou řežbu meči a kouzly, ten by určitě měl věnovat víc než jen zběžný pohled právě vydané Tower of Time.
wall1-1920x1200
Warcraft III dostal po více jak 15 letech podporu širokoúhlých monitorů
Dlouhodobá podpora her je u Blizzardu standardem a Warcraft III není výjimkou. Reign of Chaos vyšel už v roce 2002, následovaný o rok později datadiskem Frozen Throne. Byla to doba, kdy širokoúhlá rozlišení ještě nebyla natolik rozšířená, a tak nebyl širokoúhlý ani Warcraft III. Vývojáři proto na hru po více jak patnácti letech od vydání znovu sáhli a přidali právě podporu pro širokoúhlé monitory.

Videa

info_JD0904
Tenhle týden se vydáte zabíjet obří orky nebo zkusíte westernového Bombermana
Tenhle týden ve hrách bude trochu klidnější, což ovšem neznamená, že bude slabý. Jen nadupané tříáčkové tituly vystřídá několik menších, ale o to snaživějších her. I když, menších… Když se podíváte třeba na Extinction, o něčem menším se nedá vůbec mluvit, vždyť tu poskakujete po obrovských orcích a snažíte se udolat i přes jejich výškovou převahu. Jízdní řád pro vás klasicky sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.
hitman_longplay7
LongPlay – Hitman #7: bienvenue à Paris!
A jsme u konce. Paříž jsme sice na začátku přeskočili, ale teď, po Maroku, Japonsku a dalších lokalitách se k ní vrátíme a celou naši zabijáckou „stealth“ eskapádu v ní uzavřeme. Uvozovky jsou na místě více než kdy jindy, protože v luxusním francouzském sídle se koná prestižní módní přehlídka a na seznamu hostů je i tajemný pan 47.
pout
GamesPlay – hrajeme betu Magic: The Gathering Arena
Velepopulární karetní hra Magic: The Gathering už několikrát zkoušela proniknout do virtuálního mainstreamu a zasadit úder Hearthstonu, ale prozatím to vždycky bylo pomalé a neohrabané. To člověku nemusí vadit, když sedí u stolu naproti soupeři a může si s ním třeba povídat, jenže na obrazovce monitoru to zkrátka nefungovalo. A hle – na scénu vstupuje Arena. Ta zrychluje a zjednodušuje, co může, a na její uzavřenou betu se dneska podívají Patrik s Vaškem.
bestofgamesplay
Best of GamesPlay #6 - březen
Stejně jako každý měsíc jsme i v březnu strávili pár (desítek) hodin vysíláním herního obsahu na našem webu, včetně tradičních GamesPlayů, Retro GamesPlayů a LongPlayů. Jak moc se nám při nich dařilo a kolik lidí ustealthoval Vašek k smrti v Hitmanovi se můžete opět podívat v již neméně tradičním sestřihu, který pro vás připravil Honza Vondrášek.
FC_370
Fight Club #370: Defaultní podcast
Steam se mění. Neustále, každým rokem, nám před očima. Aktuální změny jsou přitom takové, že jsme kvůli nim přišli o službu SteamSpy. Co přesně to znamená? Můžou za to uživatelé, jak naznačuje Valve? Vydavatelé? Nebo snad EU? V 370. Fight Clubu jsme si na to posvítili.
FC_GoW
Fight Club Speciál - God of War
Ne každý den nám přistane na stole hra, ze které se vyklube taková pecka jako v případě God of War. A tak jsme si řekli, že když už si v naší recenzi vysloužila absolutní desítku, mohli bychom jí věnovat i speciální díl Fight Clubu. Ve studiu zasedne samozřejmě Šárka, která God of War recenzovala na Games, Aleš, který hodnotí nové Kratovo dobrodružství do Levelu a Vašek, který si hru osahal v rámci preview eventu.
retro_spyro
Retro GamesPlay – Spyro the Dragon
V zájmu současných trendů nás po úspěšném remaku Crashe Bandicoota čeká další legenda v omlazené podobě. Po opravdu dlouhé době se na scénu vrátí dnes již dvacetiletý dráček Spyro. Oznámení remakované verze samozřejmě nemohlo uniknout naší Re-Tro dvojici, která okamžitě chytla příležitost za pačesy a posvítí si na úplně první díl série Spyro the Dragon v dalším Retro Gamesplayi. Ten se dnes odehraje v lehce posunutých 16:15.

Nejnovější články