To nejlepší z Games.cz - Red Dead Redemption II i Anthem vyjdou později, český Chuchel za chvíli
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Red Dead Redemption II i Anthem vyjdou později, český Chuchel za chvíli

4. 2. 2018 16:51 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tento týden jsme dostali hned několik dat vydání a jejich posunů, většinou u velkých a zajímavých her. Na prvním místě je bezpochyby jedna z nejočekávanějších her letošního roku – Red Dead Redemption II. Hru postihl už druhý odklad, což nás ale zrovna u Rockstaru moc nepřekvapuje. Tak jako tak si místo jara zahrajeme v říjnu. Český Chuchel přijde mnohem dříve, a to už za měsíc, zatímco Anthem od BioWare se odkládá (nebo jak by řekla EA, neodkládá) na příští rok. Proč? Protože letos vyjde nový Battlefield. Za posledních sedm dnů se toho ale stalo mnohem víc. Malý výběr toho nejlepšího najdete níže, zbytek pak jako vždy na Games.cz.

Recenze

Nantucket
Nantucket - recenze velrybářského manažeru
Existují hry schopné vyvolat bouřlivou diskusi ještě před vydáním. Pak ale existují takové hry, které to zvládnou i bez převratných změn v žánru, obří marketingové kampaně nebo roky budované komunitě fanoušků značky. Stačí zvolit dostatečně ošemetné téma zvedající ze židle zástupy hráčů. Manažeru velrybářské lodi v 19. století jménem Nantucket se to povedlo. Ať už máte na lov ušlechtilých velryb jakýkoliv názor, přiznejme si, že období dobývání oceánů je pro herní zpracování prostě atraktivní téma.
Total War: Warhammer II - Rise of the Tomb Kings
Total War: Warhammer II - Rise of the Tomb Kings – recenze
Settra Nezničitelný, Král králů, Nejvyšší král Nehekhary, Pán země, Monarcha nebes, Vládce čtyř horizontů, Mocný lev Nekonečné pouště, Velký nebeský jestřáb, Majestátní císař proměnlivých písků, Věčný vládce legií Khemri, je hrůzným válečníkem. Vůbec nevadí, že mu někdo vyndal mozek hákem skrz nosní dírky, což je, jak jistě uznáte, komicky nechutné. Má totiž na povel nespočetné legie nemrtvých přisluhovačů, oživlých soch a přerostlých škorpionů, a to k hrůznosti docela postačí. Rise of the Tomb Kings rozšiřuje Total War: Warhammer II o naprosto unikátní frakci, která je v lecčems možná až příliš silná.
Euro Truck Simulator 2: Itálie
Euro Truck Simulator 2: Itálie - recenze
Ani jsme se nestihli pořádně ohřát v Novém Mexiku a už jsme byli povoláni posadit se za volant kamionu v jiné prosluněné destinaci. Je tedy čas odložit kovbojský klobouk, v rádiu zapnout Triky a pověry a připravit se na tisíce nových kilometrů silnic na Apeninském poloostrovu v datadisku Itálie pro Euro Truck Simulator 2.
GS
Government Simulator - recenze
Government Simulator by měla být už jen ze své podstaty naprosto ideální hra pro všechny, které alespoň trochu láká pozice vrcholného politika. Rozhodovat ohledně vedení státu, úspor, výdajů, armády a ekologie, to umíme a chceme zkusit snad všichni. Konečně máte možnost zazářit a ukázat všem okolo, jak dobře byste to právě vy zvládli. Je to přece taková zábava!
Warhammer Quest 2: End of Times
Warhammer Quest 2: The End Times - recenze
To takhle jednou kapitán, rytíř, temná čarodějka a elfí lučištník vejdou do hospody. A jelikož se nejedná o začátek povedeného vtipu, naše čtveřice usedne ke stolu, kde hodí řeč s vesničany. Jakže? Sužují vás monstra? Dobrá, podíváme se na to. Na cestě ke dveřím hrdinové možná zrekrutují někoho dalšího do party a hurá do kobek, čistit je od nestvůr. To je náčrt děje, který podbarvuje Warhammer Quest 2: The End Time. Je to bídné? Je, ale alespoň to nestojí v cestě alfě a omeze téhle mobilní hry – taktickým soubojům.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Paragon
Rychlá smrt: s Paragonem je konec, Epic zavře servery na konci dubna
Z týdnů jsou dny a z Paragonu chodící mrtvola. O rozhodování Epicu nad osudem strádající MOBA hry jsme psali teprve minulou sobotu. Vedení firmy si na promyšlení dalšího postupu vyhradilo několik týdnů, ale nakonec bylo jasno po pár dnech: Paragon končí. Hra poběží do 26. dubna, poté Epic vypne servery.
Kaspersky
Onlinové hry hraje pravidelně víc než půlka lidí na internetu, tvrdí výzkum
Bezpečnostní společnost Kaspersky Lab s pomocí expertů z B2B International zpracovala rozsáhlý průzkum s více než dvaceti tisíci respondentů za účelem odhalení jejich internetových návyků, a vyšla jí z toho poměrně zajímavá čísla. Hry po síti například hraje pravidelně víc než polovina všech uživatelů internetu, a to ve velké míře i na mobilních zařízeních.
r6s_screenshot_8_196954
Škatulata s edicemi Rainbow Six Siege, aneb jak Ubisoft podráždil hada bosou nohou
Je možná trochu s podivem, jak populární Rainbow Six Siege je, když je tak matoucí si vůbec koupit tu správnou verzi. Ubisoft to hráčům čtyřmi základními edicemi moc neusnadňuje a po 13. únoru to bude ještě zajímavější. Vydavatel totiž vymyslel fígl s odstraněním standardní verze a uvedením o 20 eur dražší Advanced verze. Namísto 40 eur by vás tak vstup do normální verze vyšel na 60 eur. Hráči ale prskali natolik, že Ubisoft udělal nejeden krok zpátky.
Anthem
Letos vyjde nový Battlefield, Anthem se mu radši klidí z cesty
Finanční výsledky EA za kvartál, kdy vyšel Battlefront II jsou za námi, ale zrovna informace o kontroverzně přijatém titulu z univerza Star Wars patří k těm méně zajímavým. EA totiž na letošní rok potvrdila nový Battlefield z dílny DICE a raději kvůli němu odložila Anthem. Jenže tvrdí, že o odklad nejde. Což je odvážné popření faktů.
Sea of Thieves
Některé kamenné obchody přestanou prodávat Xboxy v reakci na výhodný Game Pass
Adam vás před týdnem informoval o dost překvapivém kroku společnosti Microsoft, která do své služby Xbox Game Pass zahrne všechny své exkluzivní tituly hned v den vydání. Znamená to, že za 150 Kč měsíčně si můžete bez starostí dopřát například pirátské dobrodružství Sea of Thieves nebo střílečku Crackdown 3. A některé zahraniční herní obchody na tuhle zprávu zareagovaly dost drasticky - do budoucna už prý nebudou prodávat žádné produkty související s Xboxem.
vampyr_poutak
Na každé kapce krve ve Vampyr záleží a za každou oběť ponesete následky
Vampyr se vrací s třetím videem, které se věnuje hernímu světu. Tvůrci z Dontnod vám nejprve představili několik druhů londýnských krvesajů, následně přiblížili temné uličky, jimiž se nová hrozba běžným občanům plíží pod rouškou noci, a nyní, ve třetím vývojářském deníčku, se věnuji samotným lidem. Těm obyčejným i těm neobyčejným. I když svým způsobem je každý neobyčejný.
Chuchel
Čučící Chuchel od Amanita Design vás pohltí svou bizarní unikátností už za měsíc
Světoznámé české studio Amanita Design vám určitě nemusím představovat. Pokud jste se nesetkali se sérií Samorost, tak vám možná zkřížila cestu Botanicula, a určitě jste narazili na Machinarium. A nyní se na vás chystá Chuchel, který máme číst jako anglicky mluvící cizinci, tedy Čučel. O co v chundelatém Čučelu půjde, se dozvíme už za měsíc.
Red Dead Redemption 2
Popadněte klobouk a naskočte na koně! Red Dead Redemption II vyjde v říjnu
Tak už to máme konečně oficiálně černé na bílém. Jeden pseudo odklad sice střídá druhý, ale v případě Rockstaru a jejich výjimečných her se mohou zlobit jen ti opravdu největší z největších nedočkavců. Red Dead Redemption II nevyjde na jaře, jak se doteď doufalo a „plánovalo“, ale až 26. října 2018.
Kingdom Come: Deliverance
Nový trailer Kingdom Come se zaměřuje na příběh
Už se to blíží. Minimálně v naší kotlině (a snad i mnohých dalších) očekávané středověké RPG Kingdom Come: Deliverance vychází 13. února a hned první únorový den to připomíná novým trailerem, který se zaměřuje na příběh v rámci cut scén a do něj šikovně vkládá záběry ze samotného hraní. Představí se vám tak osud Jindřicha i celé země, kdy daný kousek Čech čelí vpádu Zikmundových vojsk a hlavní hrdina se chce pomstít za smrt svých rodičů.
Shadow of the Colossus (PS4)
Příběhový trailer k remaku Shadow of the Colossus připomíná brzké vydání
O Shadow of the Colossus byla napsána již spousta stránek textu. A ještě aby ne, když jde o kultovní klasiku, a navíc klasiku, která má tendenci se vracet. Svou premiérovou slávu si odkroutila na PS2, aby se vrátila v HD verzi pro PS3, a nyní se opět hlásí o slovo v plnohodnotném remaku pro PS4. A i o poslední verzi toho bylo napsáno víc než dost, proto necháme promluvit němý příběhový trailer.

Videa

jizdni
Jízdní řád na další týden – boj s nacisty v Praze i Hollywoodu
Herní průmysl tenhle týden potvrzuje, že jeho kolečka už se rozjíždí na plné obrátky. Další velké tituly a nebo zajímavé hry, které opouští early access a solidní žánrový rozptyl, který zajistí, že kdybyste neměli co hrát, tento týden vám může vytáhnout virtuální trn z hráčské paty. Podívejte se sami v našel přehledu her, které vychází tento týden, který pro vás sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.
gamesplay_pubg
GamesPlay – hrajeme fenomén PlayerUnknown's Battlegrounds
Pozdě, ale přece jsme i my v redakci naskočili na pekelnou rychlostí rozjetý vlak PlayerUnknown's Battlegrounds. Tenhle bezprecedentní celosvětový fenomén loni uchvátil celý svět svojí kombinací relativně realistického střílení a pečlivě vypiplaného systému battle royale. 100 neozbrojených lidí spadne na ostrov, ale přežije jenom jeden, a ten už bezbranný určitě nebude. Byla by hodně velká náhoda, kdyby se tím jedním dnes ve videu stal Vašek, ale aspoň bude mít k ruce Adama, který mu bude držet palce.
gamesplay_ckiifinal
LongPlay – Crusader Kings II #10: Konec první řady
Všechno dobré jednou končí. Nebo si alespoň bere pauzu. Popravdě řečeno jsme nepočítali s tím, že LongPlay Crusader Kings II protáhneme na deset dvouhodinových videí (a kdyby nám to někdo řekl, vysmáli bychom se mu). Jenže nás to bavilo, a hlavně vás bavilo sledovat naše přešlapy, a tak je tu dnes desátá epizoda a s ní i konec první série ságy rodu Hrabišiců.
fc_360
Fight Club #360: Příští pětiletka
Umělá inteligence, machine learning, budoucnost kamenných obchodů v souvislosti s Xbox Game Pass a vstup Facebooku na pole streamovacích služeb... Jak vidíte sami, 360. díl podcastu Fight Club byl plný nelehkých témat, ale tím se nenechte odradit, došlo i na odlehčenější diskusi.
gamesplay_surge
Čtenářský GamesPlay – The Surge
Žánr "Souls like" her se neustále rozrůstá. Série Dark Souls už tedy zavřela své brány a světu se připomene prozatím jen remasterem prvního dílu, ale její odkaz žije dál díky spoustě dalších titulů, které v ní našly inspiraci. Z těch lepších jmenujme Nioh a Lords of the Fallen, v přípravě je pak třeba Code Vein. A špatně nedopadla ani loňská The Surge, která se od ostatních odlišovala sci-fi zasazením s roboty. A právě na tu si dnes posvítíme ve čtenářském GamesPlayi.

Nejnovější články