To nejlepší z Games.cz - Red Dead Redemption II, Skyrim, Ataribox, Steam, Divinity...
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Red Dead Redemption II, Skyrim, Ataribox, Steam, Divinity...

1. 10. 2017 17:01 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Když Rockstar oznámí, že něco oznámí, tak zpozorníte. Tentokrát jsme se dozvěděli, že hlavní hrdina Red Read Redemption II se jmenuje Arthur a jezdí s gangem známým z jedničky. Obdivovat ale můžete i Divinity: Original Sin II - masivní hru, která na Games.cz dostala v recenzi desítku. Za zmínku stojí také nové informace o Atariboxu, boji Valve se mstivými uživateli Steamu nebo o druhé míze nevadnoucího Skyrimu. A nezapomeňte ani na naše videa. Zkrátka a dobře se toho na Games.cz událo hodně, takže nezbývá než popřát příjemné počtení.

Recenze

Oriental-Empires
Oriental Empires - recenze
Pokud se počítáte mezi skalní příznivce 4x strategií a do toho vám čínská kultura a historie učarovala i dál než na horizont čaje, hedvábí, porcelánu či Mao Ce-tung, pak pro vás mám vcelku dobrou zprávu. Tahovka Oriental Empires totiž přesně cílí na podobně vyprofilované publikum a nedaří se jí tento úkol plnit úplně nejhůř.
3277094-yonder-the-cloud-catcher-chronicles-review-thumb-nologo
Yonder - recenze kombinace Zeldy a Stardew Valley
Dostali jste se někdy do životní fáze, kdy jste si uvědomili, že toho násilí ve hrách je už nějak moc? Najednou vám zabíjení desítek, stovek a tisíců virtuálních nepřátel přišlo jaksi cizí, zbytečné a nesmyslné? Pokud je vaší odpovědí hlasité „ANO!“, pak možná naleznete útěchu v mírumilovném putování, které nabízí Yonder: The Cloud Catcher Chronicles.
WRC-7-Toyota-Yaris-03
WRC 7 - recenze
Zvyk je železná košile. Stará láska nerezaví. Pořád stejná písnička... WRC 7 lze popsat mnoha přízvisky a dohromady tím říci, že se nic nezměnilo. Sedmý díl herní rallye nepřináší oproti tomu předchozímu žádné podstatné novinky, což se opakuje už několik let, a celá série vlastně uvízla ve smyčce notorického vydávání jen kvůli oficiální licenci. Letos ji doprovodily drobné technické změny, z čehož vznikly sice solidní, ale ne zas tak dokonalé závody, které zoufale potřebují vylepšit image.
SuS4_Keyart-s
Sudden Strike 4 - recenze
Jak se ve druhé světové válce přesvědčili vojáci i generálové wehrmachtu, hezký kabátek není všechno, protože ani v nejpěkněji střižené uniformě nemusíte vyhrát válku. A ani nejkrásnější exploze, nejpřitažlivější požáry a nejvtipnější fyzika těl letících vzduchem nemusí dát dohromady dobrou hru, jak dokazuje Sudden Strike 4. Na tuhle druhoválečnou strategii se moc hezky kouká, ale pokud od ní čekáte hluboký taktický zážitek, budete zklamáni jako maršál Paulus, čekající ve Stalingradu na zásoby od Göringa.
divinityospout
Divinity: Original Sin II - recenze
První Divinity: Original Sin je skvělá hra. Zábavná výprava originálním fantasy světem plná povedených dialogů a komplexních tahových soubojů, kterou ještě navíc můžete absolvovat s kamarádem a vyzkoušet si tak jeden z nejlepších kooperativních zážitků. Kdyby se belgické studio Larian rozhodlo druhý díl vytvořit podle stejné šablony a prostě do něj šoupnout nové vyprávění, nikdo by se nemohl ani v nejmenším zlobit. Jenže oni si vybrali složitější cestu. Cestu, na jejímž konci najdete jedno z nejlepších RPG všech dob.
dishonored_death_of_the_outsider
Dishonored: Death of the Outsider - recenze
Císařovna je mrtvá, ať žije císařovna! Zatímco Emily Kaldwin se se svým otcem vrací do Dunwallu, aby právoplatně usedla na svůj znovunabytý trůn, kapitánka lodi Dreadful Wale Meagan Foster má jiné starosti. Kromě toho, že má tajnou identitu v podobě Billie Lurk, pravé ruky protřelého zabijáka Dauda, ji čeká nelehký úkol. Jak název hry předjímá – musí zabít Outsidera. Co je vlastně zač tenhle rádoby tajemný chlápek s černýma očima, který vede filosofické řeči a rozdává vyvoleným obyvatelům císařství magické schopnosti? A je možné doopravdy zničit božskou entitu, která přebývá v mystickém světě, kam smí jen snící a umírající?

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Everybody’s Gone to the Rapture
Tvůrci Dear Esther si dávají dlouhou pauzu - unavily je walking simulátory a příběhové hry
Dear Esther. Amnesia: A Machine for Pigs. Everybody’s Gone to the Rapture. Tyhle hry má na kontě anglické studio The Chinese Room, a v dohledné době své portfolio nerozšíří. Oba šéfové, manželský pár Dan Pinchbeck a Jessica Curryová, propustili své vývojáře a zavřeli kancelář, a to jak z finančních, tak osobních důvodů. Sice to prý neznamená definitivní konec studia, ale rozhodně dojde minimálně k delší pauze.
Ataribox
Ataribox bude středně výkonné PC s Linuxem za cenu PlayStation 4
Po několika měsících od oznámení nové herní konzole od Atari už můžeme přestat spekulovat. VentureBeat vyzpovídal generálního manažera společnosti Feargala Maca, který poskytl odpovědi na téměř všechny důležité otázky – účel zařízení, podporované hry, datum vydání, cena…
Need for Speed: Payback
Zapněte si GPS, Need for Speed: Payback bude mít nejrozlehlejší svět z celé série
Stálice arkádového závodění se blíží a dopředu vás upozorňuje, že byste se na ni měli pořádně připravit. Need for Speed: Payback totiž v listopadu přijede s největším otevřeným světem, jaký kdy série nabídla. Fortune Valley má být rozlehlé a jakkoliv může někdy u zmínky o „obřím otevřeném světě“ obracet očima, v případě arkádové závodní hry jde o vítaný prvek.
Wolfenstein II: The New Colossus
Přišel čas vykoupat New Orleans v nacistické krvi – podívejte se na 20 minut z Wolfenstein II
B.J. Blazkowicz alias Jednomužná armáda alias Drtič náckovských lebek alias… No, prostě tenhle chlapík, který se dokáže profrézovat skrz celou divizi nacistické pěchoty jen se sekerou a tím, co najde po cestě, je zpět. Pokud byste snad ještě nebyli po sérii videí z Wolfenstein II: The New Colossus přesvědčeni o tom, co vám hra nabídne, nejnovější dvacetiminutovka to už dokáže. Násilně, extravagantně a neodolatelně.
Firewatch
Steam se brání review bombingu transparentními grafy recenzí
Review bombing aneb plošné bombardování reputace her negativním hodnocením nespokojenými hráči a trolly není pro Steam žádnou novinkou. Ve většině případech jde o vlny protestu, které přímo souvisí s danou hrou a jejím vývojem. Velké tituly jako Fallout 4 nebo letošní senzace PlayerUnknown's Battlegrounds si takový hráčský protiútok slízly díky implementaci mikrotransakcí. Pak zde máme příklady jako v případě GTA V, kde se hráčská komunita rozohnila nad tím, když si korporátní právníci 2K podali moderskou platformu OpenIV za to, že se pokusila do hry přidat kompletní Liberty City. Nakládačku dostala i DotA 2 od Valve, když v srpnu prosákly informace o domnělé zápletce třetí epizody Half-Life 2. Pojďme se podívat, co za těmito „útoky“ stojí, jaká je motivace aktérů, a jak se s tím snaží vyrovnat Valve.
EVE: Valkyrie
Vesmírná střílečka EVE: Valkyrie vyrazila s Warzone verzí mimo virtuální realitu
Dopředu naplánovaná proměna VR titulu EVE: Valkyrie na EVE: Valkyrie – Warzone, se kterou se pojí snížení ceny a upuštění od nutnosti vlastnit pro hraní VR brýle, je hotová. Warzone je v podstatě úplně stejná hra, jakou byla EVE: Valkyrie doposud. Akorát je vlivem výše zmíněných rozhodnutí dostupnější širšímu poli hráčů. Místo původních 40 euro vás nyní vyjde "jen" na 30 euro a už si navíc Navíc sekvůli hraní nemusíte pořizovat Oculus Rift či HTC Vive za desítky tisíc…
1920x1080
Seznamte se s Arthurem, hlavním hrdinou Red Dead Redemption II
Druhý trailer pro Red Dead Redemption II a první, který odhaluje postavy, kousky příběhu a dialogy, je tady. Po nástřelu prostředí a typických scén divokého západu tu máme nejen rozhovory, ale především představení hlavního hrdiny. Jmenuje se Arthur Morgan, je to psanec a zároveň člen Van der Lindeho gangu.
Skyrim_Survival_Logo
Survival Mode promění Skyrim v drsnou severskou zemi plnou nástrah a nemocí
The Elder Scrolls V: Skyrim je kolos, ze kterého Bethesda těží už šest let. A díky loni vydané Special Edition a nedávnému Creation Clubu může aktivní život jednoho ze svých nejpopulárnějších RPG natáhnout klidně na dalších šest i více let. Důkazem toho může být i nedávno oznámený Survival Mode cílený na všechny hráče, kterým se už původní Skyrim ohrál a hledají další výzvu.
RollerCoaster Tycoon Classic
Původní RollerCoaster Tycoon se po téměř dvou dekádách vrací na PC v remasteru
Chris Sawyer se v závěru minulého tisíciletí postaral o jednu z nejslavnějších budovatelských strategií všech dob. První tři díly série RollerCoaster Tycoon vydané do roku 2004 slavily úspěch u kritiků i hráčů, zatímco novodobé návraty v podobě RollerCoaster Tycoon World a RollerCoaster Tycoon 4 by se měly stydět za svou existenci. Naděje svitla až o loňských Vánocích, kdy na mobilních zařízeních vyšla skvěle hodnocená RollerCoaster Tycoon Classic. A právě ta se konečně dočkala i PC verze.
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
PvP rozšíření pro Ghost Recon Wildlands můžete testovat od 10. října
Beta testování Ghost War je u konce a vydání plné verze se blíží. Řeč je o PvP rozšíření pro jednu z nejprodávanějších her minimálně první poloviny letošního roku, Ghost Recon Wildlands. Válku Duchů rozpoutá Ubisoft už 10. října na všech platformách, a to formou bezplatného updatu pro všechny majitele původní hry.

Videa

gamesplay_dishonored
GamesPlay – hrajeme Dishonored: Death of the Outsider
Události kolem Emily, Corva a Delilah se možná uzavřely s Dishonored 2, ale zbývá tu ještě jeden aktér, který vás provázel od prvního dílu a chladných ulic Dunwallu. Outsider. V samostatném dílu ze série, který nenese žádné číslo a jen všeříkající název Death of the Outsider se po jeho stopách vydává vražedkyně Billie Lurk, žákyně starého známého Dauda, která chce tohohle poloboha ze světa za oponou prostě zabít. Jaké triky má v rukávu a v čem se její arzenál liší od toho, který měli k dispozici Corvo a Emily vám v GamesPlayi předvede Šárka Tmějová za doprovodu Aleše Smutného.
FC343_final
Fight Club #343: Změna je život
V našem pravidelném podcastu Fight Club jsme tentokrát přivítali Tomáše Pšeničku ze studia Lusorion Creatives. Ten představil svou novou hru Space Conflict – Legends of Azulgar, která vyšla na Steamu v rámci early accessu. Nešlo ale samozřejmě o jediné téma Fight Clubu. Zasedli v něm i Petr Poláček, Martin Bach a Aleš Smutný a podívali se na nově představený Ataribox, survival střílečku Left Alive a také došlo na jedno důležité oznámení.
retro_kyrandia
Retro GamesPlay – The Legend of Kyrandia
Mezi nejpopulárnější klasické adventury bezesporu patří trilogie The Legend of Kyrandia. První díl vyšel v roce 1992 a stojí za ní studio Westwood pod vydavatelským dozorem Virgin Games, což je kombinace, při které roztaje srdce každého pamětníka. Tedy pokud to nezvládne vzpomínka na samotnou Kyrandii, která se prostě musela vrýt do paměti každého, kdo o adventury v té době alespoň okrajově zavadil.

Nejnovější články