To nejlepší z Games.cz - špehovací kovbojka
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - špehovací kovbojka

5. 5. 2018 15:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Mohli bychom si začít pomalu stěžovat na informační sucho způsobeno blížící se E3, ale nakonec se urodilo hned několik zajímavých věcí. Předně máme radost z toho, že SteamSpy ožil a začíná dělat své první krůčky. Zatím sice většinou nepřesné a divoké, ale naděje na zlepšení tu je. No a pak jsme dostali nový trailer na Red Dead Redemption II. Asi bychom těžko hledali hru, na kterou se letos víc těšíme. Už aby byl říjen…

Recenze

Surviving Mars
Surviving Mars – recenze
Ve shluku každodenního života člověk velmi jednoduše zapomíná, že se nachází v naprosto fantastické době. Kolem nás se právě teď začíná formovat jeden z nejvýznamnějších milníků historie. Mluvím o lidské kolonizaci Marsu, která by podle odhadů měla kulminovat přibližně za 10 let. Toto téma je stále aktuálnější, což znamená, že vedle televizních zpráv prosakuje také do románů (například Marťan), filmů (Rudá planeta), nebo právě do videoher. Zářným zástupcem budiž poměrně originální budovatelská strategie Surviving Mars, v níž se ujmete osudu vesmírného projektu s úkolem zabydlet lidstvo na rudé planetě.
Dead in Vinland
Dead In Vinland - recenze
Vikingové si říkali i „děti moře“, ale mocný živel byl občas i nad jejich síly. O severských trosečnících vyvržených vlnami na nebezpečný ostrov vypráví survival adventura Dead In Vinland.  Snoubí se v ní napínavý příběh s bohatou herní náplní a díky mnoha příležitostem k objevování, tvoření a zdokonalování v ní můžete poznat, jak chutná život v Robinsonově stylu. Zároveň zakusíte pocity těch, kteří si drsnou zkouškou osudu museli projít.
MVIMG_20180427_101321_mini
Vyzkoušeli jsme si Nintendo Labo - motorky, piáno i rybaření
Minulý týden se v pražském Creative World konal launch event pro Nintendo Labo. Hru, která nám svým oznámením v lednu skoro vyrazila dech. Málokdo asi čekal cokoliv podobného a o to zajímavější je výsledek. My jsme si mohli Labo krátce vyzkoušet, ale spíše než na skládání jednotlivých „nástrojů“ jsme se vrhli rovnou na samotné hraní.
Total War Saga: Thrones of Britannia
Total War Saga: Thrones of Britannia – recenze
Domníval jsem se, že nová dílčí strategická série Total War Saga má být experimentálním prostorem. Že má zkoušet různé variace, ohýbat pravidla, hrát si se zažitými koncepty tak, jak by si to klasický díl nemohl dovolit. Že zkrátka bude vypadat trochu jako Rise of the Tomb Kings, vynikající DLC k druhému Warhammeru. Ale Thrones of Britannia takové nejsou. I přes pár celkem zajímavých inovací jde o překvapivě předvídatelného dědice, který ve mně žádné vzrušení nevyvolal.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

The Forest
Po čtyřech letech v early accessu vychází survival The Forest
Tak nám předběžný přístup opouští další jeho dlouholetá stálice. The Forest byl ve své rozpracované verzi dostupný od roku 2014 a teď, po čtyřech letech, konečně vychází plná verze. Hra vás zavede do lesa, kde budete místo poklidného houbaření bojovat o život. Jde totiž o poměrně drsný survival, kde vám život znepříjemňují podivní kanibalové.
stardew valley
Požádejte o ruku spoluhráče v otevřené betě multiplayeru Stardew Valley
Fanoušky a fanynkami Stardew Valley tolik vytoužený kooperativní multiplayer je ještě pár měsíců vzdálený, ale jeho veřejnou betaverzi si můžete vyzkoušet již nyní. Nabízí v podstatě vše, co byste od kolektivního farmaření mohli očekávat. Včetně sňatku mezi hráči…
ss_3781a4244f18c9c08812c93dfa247f5bc59ad822.1920x1080
„Český“ rytmický Beat Saber je v předběžném přístupu
Česká (svým způsobem i slovenská) VR „mlátička“ Beat Saber se konečně dostala na Steam. Zatím sice jen v programu předběžného přístupu, ale za 20 eur může být vaše hned teď. Jen nezapomeňte, že Beat Saber nemá žádnou „nevirtuální“ část, tudíž se bez headsetu pro virtuální realitu neobejdete, ani kdybyste se na hlavu stavěli.
FIFA 18
FIFA 18 bude zdarma rozšířena o Mistrovství světa v Rusku
14. června to vypukne. Celý fotbalový svět se zblázní a strhne s sebou i velkou část toho nefotbalového, protože v Rusku zazní startovní hvizd Mistrovství světa 2018. Největší fotbalová hra současnosti u toho megamilionového tyátru samozřejmě nemůže chybět. FIFA 18 vydá koncem května update zdarma pro všechny majitele hry, který do hry přidá celý turnaj, a navíc rozšíří i oblíbený (a v Belgii dost možná nelegální) mód Ultimate Team.
Steam-Spy-Logo
SteamSpy nekončí, jeho provozovatel přišel s novým algoritmem
Minulý měsíc jsme oplakávali konec SteamSpy, tento měsíc si můžeme slzy zase utřít. SteamSpy nekončí. Zatím sice pokračuje ve velmi diskutabilním režimu, nicméně jde pouze o dočasný stav s jasným výhledem k lepším zítřkům. Vývojáři z Valve nic nezměnili a informace o hrách na profilech uživatelů Steamu jsou pořád neveřejné, ale provozovatel SteamSpy Sergej Galjonkin přišel, jak na to.
RDR2
Sledujte nový trailer na Red Dead Redemption II
Čekali jsme hodně a dostali jsme… solidní upoutávku. Red Dead Redemption II je rozhodně jednou z nejočekávanějších her roku (ne-li tou úplně nejočekávanější pro mnohé z nás), a tak není divu, že byl nový trailer taktéž velmi očekávaný. Je tady a… přiznám se, že za mne je to drobné zklamání. Sestřih příběhových filmečků nevypadá vůbec špatně a má zamýšlenou atmosféru, ale osobně bych raději viděl víc ze samotného hraní.
Switch Pro Controller
Steam oficiálně podporuje Switch Pro Controller včetně gyroskopu
Jakožto hrdý majitel Switche se přiznám, že jsem do dnešního dne ani na moment neuvažoval o pořízení drahého ovladače Pro Controller. Naprostou většinu času hraji v handheld módu, k čemuž nepotřebuji držet gamepad. Teď už ale začínám být na vážkách, protože šikovný ovladač už není jen otázkou Switche, ale i nespočtu her na Steamu.
Beyond Good & Evil 2
Ubisoft předvádí první nástřel soubojů a systému pohybu v Beyond Good & Evil 2
Tak přece možná letos na E3 Beyond Good & Evil 2 uvidíme. Vývojáři sice mají plné ruce práce, ale necelé dva měsíce do výstavy zveřejnili z chystané hry nové záběry. Ty sice nejsou kdovíjak objevné, ale aspoň se v nich tvůrci v čele s Michelem Ancelem podělili o nové animace, náznak soubojového systému a kooperaci, všechno ve starých známých kulisách.
390
God of War vládne: je nejrychleji prodávanou exkluzivitou na PS4
Ve studiu Sony Santa Monica bouchají šampaňské. Už jistě několikáté, protože kromě výborných recenzí se teď nový God of War setkal i s vřelým přijetím hráčům. Sony oznámila, že nového dobrodružství Krata a jeho synka se během prvních tří dnů prodalo přes 3,1 milionu kusů, jak se dočtete na PS Blogu.
ArtFormer
Česká plošinovka ArtFormer chvíli vypadá jako jeskynní malba, chvíli jako římská mozaika
S nápadem převést starobylé umělecké styly do herní grafiky přišla například už rubačka Apotheon, a není jediná. Podobné sémě se uchytilo v myšlenkách dvou kreativců z Česka, Adama Hrubého a Jana Šídla. Ti dávají dohromady plošinovku jménem ArtFormer inspirovanou původním Princem z Persie nebo Limbem, v níž se podíváte nejen do světa řeckého hrnčířství, ale i do říše pravěkých jeskynních maleb, egyptského umění a římských mozaik.

Videa

longplay_finalxcom
LongPlay – XCOM 2: War of the Chosen #2: zombie Jirka radí
Minule jsme měli ve videu Lukáše Grygara, samozvaného „military advisora“, a jak to dopadlo. Jirka, Okami i Vašek zemřeli, Aleš je těžce zraněný a morálka jednotky je na bodě mrazu. Proto jsme Lukáše poslali na vojenské přeškolení a místo něj nám dnes bude radit „death advisor“ Jirka.
fc373
Fight Club #373: Jen houšť a větší hry!
373. díl podcastu Fight Club byl takový hezky variabilní. Probereme klasické hry, netradiční hry i věci, které se dějí v herním průmyslu. Zástupce těch tradičních her máme hned dva. První je Total War: Thrones of Britannia, které si zahrál Vašek a rád se s vámi podělí o své zkušenosti.
gamesplay_thrones
GamesPlay – hrajeme strategii Total War Saga: Thrones of Britannia
Nová Total War Saga: Thrones of Britannia ve Vaškovi žádné velké nadšení nevzbudila, jak se dozvíte v jeho recenzi, ale zároveň to taky není žádná katastrofa. Ba naopak – pro milovníky éry Britských ostrovů obležených vikinskými dobyvateli to může být právě ta epická strategie, na kterou čekají. Zjistit to můžou jednoduše tak, že se podívají na náš GamesPlay, kam kromě pana V. zasedne i Aleš.
Hardware Club 8
Hardware Club #8: Grafické karty
Už jsou skladem? A kdy vyjde nová generace? Podobné otázky, které se v minulých vysíláních pravidelně objevovaly v chatu, daly základ tématu dalšího Hardware Clubu. Ano, mluvíme o grafických kartách.
gamesplay_tombraider
Retro GamesPlay – Hrajeme Tomb Raider: The Angel of Darkness
Jak zabít úspěšnou značku? Jeden z návodů by vám mohli poskytnout v Core Design (respektive Eidosu), vývojářích šestého a na delší dobu posledního dílu Tomb Raider. The Angel of Darkness, jak se tenhle kat jmenuje, v roce 2003 předvedl, že slavné jméno nestačí, pokud jej doprovodí vážně prachbídná hratelnost. Apologeti (oba dva) namítnou, že hra tratila na obrovském a nenaplnitelném očekávání. Je-li tomu tak a nebo zda naopak hra zestárla ještě hůř vám ukáží Honza Olejník a Petr Poláček v našem Retro GamesPlayi.

Nejnovější články