To nejlepší z Games.cz - Spider-Man jede, Forza se připravuje na start a my na nával her
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Spider-Man jede, Forza se připravuje na start a my na nával her

16. 9. 2018 16:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco se Microsoft připravuje na spuštění Forza Horizon 4, u Sony válcuje veškerou svou konkurenci pavoučí muž. Spider-Man se povedl, drtí žebříčky prodejnosti stejně dobře jako své záporáky a nám se moc líbí. Jenže se nemůžeme pohupovat v sítích moc dlouho: hrajeme už totiž novou Laru, Dead Cells, za rohem už tůruje motor Forza a pak přijde opravdová nálož her. Zlaté období roku pomalu začíná…

Recenze

PES 2019
PES 2019 – recenze
I ti nejlepší z nás by se měli někam posouvat. Nepřešlapovat na místě, nebýt spokojení s tím, co už dokázali, hledět ke vzdálenějším obzorům. PES 2019, nejnovější přírůstek do série, která se dlouhodobě chlubí tou nejrealističtější simulací dění na zeleném pažitu, ale ustrnul, zatímco konkurence pádí kupředu. Pořád se hraje skvěle – ovšem obvinění, že jde jen o předraženou aktualizaci soupisek, je o dost oprávněnější než dřív.
strangebrigade
Strange Brigade - recenze
Představte si Charlieho andílky, kteří se odehrávají ve 30. letech 20. století a v nichž se hlavních rolí namísto nafintěných hereček ujala nezvyklá skupina dobrodruhů. Jejich tempo je vražedné, humor prostoduchý a na svědomí je mají autoři relativně povedené série Sniper Elite z Rebellionu. Pod nablýskanou slupkou Strange Brigade, jak se jejich novinka jmenuje, se však skrývá pouze prázdnota a nuda.
Fear the Wolves
Fear the Wolves - dojmy ze stalkerovské battle royale
Receptem na úspěch v houstnoucím davu her žánru battle royale se v budoucnu stane unikátní atmosféra. K opravdu napínavým zážitkům láká do předběžného přístupu survival akce Fear the Wolves. Směs strachu z nepřátel a pověstné černobylské Zóny zbývá promítnout do hratelného produktu, což ale bude pro autory z Vostok Games ještě velká výzva. Z prachmizerného technického stavu hry jde nyní skoro větší strach než z vlků a radiace.
Shenmue recenze
Shenmue I & II – recenze
Téměř před dvěma dekádami se objevila hra, která následující vývoj herního průmyslu ovlivnila možná víc, než by si mnozí mysleli. Netradiční, v mnoha ohledech revoluční, poutavá, výpravná, ale i frustrující a pro mnohé nepochopitelná – taková byla japonská Shenmue. Nyní se vrací na naše obrazovky v prakticky nezměněné podobě společně s druhým dílem, aby si oba skvosty mohli užít i dnešní hráči. Otázkou ovšem zůstává, zda je dokážou náležitě ocenit.
OdysseyKassandra
Dojmy z hraní - Assassin’s Creed Odyssey klade důraz na volby a následky
Zatímco na Gamescomu Ubisoft předváděl relativně lineární souboj s Medúzou z konce hry a na xboxovém gamepadu, tentokrát mě nechal vyzkoušet Assassin’s Creed Odyssey hezky od začátku, na PlayStation 4. A tři hodiny ani zdaleka nestačily k zevrubnému prozkoumání všeho, co demo nabízelo. I tak je ale posun oproti Origins více než zřejmý.
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider – recenze
Pět let zpátky jsme se dočkali zbrusu nové, mladistvé Lary. Tahle křehká dívenka, tehdy ještě neposkvrněná nebezpečným dobrodružstvím, nešla pro bolestivé výkřiky daleko. Ale poměrně rychle se zocelila a my napříč třemi novými díly sledujeme její přerod v nebojácnou mašinu na zabíjení, kterou jsme znali dříve. V Shadow of the Tomb Raider už není pochyb, že máme co do činění s vyspělou slečnou Croft. A spolu s hrdinkou dozrála i hra.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Project Awakening
Na PlayStation 4 se chystá Project Awakening – fantasy RPG ve stylu Monster Huntera
Jako by si rytíř z nově oznámeného RPG Project Awakening uvědomoval, že se nenachází v historickém středověku, ale v jeho fantasy verzi. Jinak by si pro zadaný úkol určitě nezapomněl nasadit helmu. Jít s odkrytou hlavou po hlavě do souboje s obřím ještěrem by byla vědomá sebevražda. Ale ve světě, kde snesete pár ran pařátem velikosti člověka, to asi tolik nevadí. I když pro smrt se zde nejde daleko.
Red Dead Redemption 2
Rockstar vysvětluje, proč má Red Dead Redemption 2 jediného protagonistu
S přibližujícím se vydáním pokračování westernové akční adventury Red Dead Redemption 2 se producenti z Rockstaru pro americký Hollywood Reporter rozhodli trochu rozpovídat o příběhu a inspiracích pro chystaný titul. V návaznosti na páteční představení více než dvacítky postav si můžete udělat představu, jestli byste se na RDR 2 měli těšit. (Měli.)
Sekiro: Shadows Die Twice
V Sekiro: Shadows Die Twice si posvítíte na stíny i Yettiho
Pokud nás studio Sucker Punch hodlá potěšit vydáním Ghost of Tsushima někdy během příštího roku, pak se v 2019 můžeme těšit na hned dvě slibně vypadající hry z období feudálního Japonska. Sekiro: Shadows Die Twice od tvůrců série Dark Souls dorazí koncem března a nabídne plejádu bizarních bossů.
Assassin's Creed Odyssey
Trumfem Assassin’s Creed Odyssey je svoboda v boji, rozhovorech i lásce
Assassin’s Creed Odyssey oproti ostatním dílům vražednické série opouští více méně nalajnovaný koridor v otevřeném světě (je to trochu oxymóron, ale víte, jak to myslím). Ve starém Řecku se konečně dostane na dialogové volby, budete si moct vybrat, komu pomůžete a koho zabijete, a dost možná přehodíte výhybku i na kolejích hlavního příběhu. Právě o téhle svobodě pojednává nové video.
FIFA18
EA se odmítá vzdát loot boxů ve Fifě, v Belgii se chce soudit
Sága gamblingu, loot boxů, zákazů a vzácných kartiček pokračuje. Belgická komise v dubnu rozhodla, že kouzelné bedýnky v Overwatch, FIFA 18 a Counter-Strike: Global Offensive jsou protiprávní a musí ze zmíněných titulů pryč. Hry většinou stáhly uši a systém odměn překopaly, kromě jedné. Té, kde se ještě pořád kope jenom do míče a do protihráčů.
Alaloth – Champions of the Four Kingdoms
Chris Avellone spolupracuje na izometrickém souls-like RPG Alaloth
Chris Avellone má v poslední době opravdu napilno. Za dva týdny vychází izometrické RPG Pathfinder: Kingmaker, ruku k dílu přiložil u Dying Light 2 a nově je podepsaný pod dalším izometrickým RPG Alaloth – Champions of the Four Kingdoms. Sami tvůrci z Gamera Interactive ho označují za vůbec první takové RPG, jehož souboje jsou inspirované Dark Souls.
wwghollowknight-202104-1280x0
Okouzlující metroidvania Hollow Knight vyjde na konzolích
Ano, slyším vaše volání, že Hollow Knight už vyšel na Switch, a to je přece taky konzole! A máte pravdu, ale čarovná 2D plošinovka se konečně podívá na PlayStation 4 a Xbox One, a to rovnou v kompletní edici Voidheart se všemi dodatky, které od loňského února stihl Team Cherry vydat.
thestarsthemoooon
Star Wars Jedi: Fallen Order bude klidnější Force Unleashed
Informací o nové Star Wars hře máme pořád poskrovnu. Při oznámení na letošní E3 konferenci jsme se dozvěděli, že na ní pracuje Respawn Entertainment a odehrávat se bude mezi 3. a 4. epizodou, ale kromě názvu nic víc. Nyní se o ní v rámci podcastu Making Star Wars rozpovídal Jason Ward a prozradil alespoň něco dosud neveřejného.
Assassin's Creed Odyssey
Assassin’s Creed Odyssey k robustnímu season passu přihodí i remaster třetího dílu
Nadcházející Assassin’s Creed Odyssey se podle ředitele vývoje Scotta Phillipse chlubí tou vůbec „nejambicióznější podporou po vydání v historii celé série“. A nevypadá to na naučenou propagační větičku. Season pass řeckého dobrodružství v sobě zahrnuje dvě velké příběhové sekvence, spoustu menších kousků obsahu a dvě samostatné hry.
pAVPpZZszRDaboJET_Ub4dLXTaAdY0Yn
Nintendo pustilo do světa desítky nových oznámení včetně Yoshiho, Civilizace a Final Fantasy
Nintendo má těsně před spuštěním zpoplatněného Nintendo Switch Online, ale přesto nebyl celý Direct jen o odložené online službě. Většinu času zabraly hry: nová oznámení, novinky ke starým známým titulům a vydání dalších portů z jiných platforem i Wii U. Níže přinášíme jen výcuc toho nejzajímavějšího, přičemž na celý Direct se můžete podívat pod textem.
Dying Light: Bad Blood
Zombie battle royale Dying Light: Bad Blood spouští early access
Kolik je na světě battle royale her, a kolik je na světě early accessů? Toho i toho je mnoho, a do obou fondů nyní přispívá i Dying Light: Bad Blood, spin-off titulního survivalu se spoustou zombíků, který kombinuje PvP s PvE v městském prostředí pro dvanáct hráčů. Stát se posledním přeživším můžete zkoušet už teď, ovšem má to malý háček.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
Čtenářský GamesPlay – chráníme Gotham v Batman: Arkham City
Zatímco pavoučí kůň ze stáje Marvel vyrazil teprve minulý týden, netopýří hřebec z DC na noční ulice dohlíží už nějaký ten pátek. Respektive hodně pátků, protože dnes se ve čtenářském GamesPlayi vrátíme k Batman: Arkham City z roku 2011, který byl ve své sérii již druhým dílem.
fc391
Fight Club #391: Toulky s Larou
Zatím největší událost aktuálního měsíce jsme pořádně probrali minule. Ze Spider-Mana se nakonec vyklubal velký hit, o kterém asi ještě uslyšíme. Herní trh se ale nenechá vykolejit a první větší odvážlivec v podobě pohledné archeoložky Lary se nebojí vyjít z pavoučího stínu. Co na to mistr pera Avellone? Ten si jede zvesela dál a své příběhy prezentuje v další a další a další hře. Těmto tématům a vašim dotazům jsme se věnovali ve Fight Clubu #391.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay - hrajeme Shadow of the Tomb Raider
Dneska se podíváme na Laru. Konkrétně tedy na její nové dobrodružství Shadow of the Tomb Raider, kde se naší mladé neohrožené "archeoložce" omylem povede spustit apokalypsu. Komu z nás se to někdy nestalo, že? Její následné eskapády ale aspoň budou o to zajímavější.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Čtenářský GamesPlay – hrajeme RTS Planetary Annihilation
Planetary Annihilation je realtimová strategie od veteránů žánru typu Total Annihilation a Supreme Commander. Vyšla v roce 2014, jeden z našich čtenářů tedy měl dost času na to, aby se v ní sám stal veteránem. Jestli se mu to podařilo, si předvedeme v dnešním čtenářském GamesPlayi.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme komiksového Shadow Mana
Existuje dobro a zlo, život a smrt, a Shadow Man propojuje polární paralelní světy prostřednictvím temné magie. Vládce světa mrtvých, Legion, shromáždil duše pětice sériových vrahů včetně legendárního Jacka Rozparovače a vyslal je do našeho, živého světa. V dnešním Retro Gamesplayi si půjčíme masku Shadow Mana a plyšového medvídka a budeme balancovat na hranicích obou světů.

Nejnovější články