To nejlepší z Games.cz - Star Wars sem, Star Wars tam...
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Star Wars sem, Star Wars tam...

17. 12. 2017 10:18 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Máte už nakoupené dárky? Někteří z nás ještě pořád ne, ale alespoň jsme si jako celá redakce zašli do kina na Star Wars: Poslední z Jediů. A byť k tomu máme jisté výhrady, z kina jsme všichni odcházeli spokojení. To samé už určitě nemůžeme říct o Star Wars: Battlefront II, který teď dostává nové bezplatné DLC vycházející právě z Poslední z Jediů. Dokáže jedno DLC točící se kolem populárního velkofilmu zvrátit všechny ty negativní kolotoče samotné hry? Asi ne. Tak jako tak se celá redakce po debatách o Star Wars začíná pomalu připravovat na debaty o letošní hře roku...

Recenze:

legomarvel
LEGO Marvel Super Heroes 2 - recenze
Hráčské publikum je velmi specifické. Má rádo osvědčené herní principy, ale když jim je podáváte v pravidelných intervalech bez dostatečných změn, prskají na všechny strany. Jednou z největších výjimek tohoto pravidla je série LEGO, kde byste obvykle změny nenašli možná ani s lupou v ruce. Právě z toho důvodu mě velmi překvapilo, když jsem v novém LEGO Marvel Super Heroes 2 našla hned několik novinek. Nejedná se sice o zásadní změny, které by původní mustr nějak měnily, ale pro fanouška, který s LEGO hrami strávil už pár let, se jedná o takovou malou revoluci.
American Truck Simulator - New Mexico
American Truck Simulator: New Mexico - recenze
Stalo se to již tradicí, že se na konci každého roku dočkáváme rozšíření pro jeden ze dvou velkých projektů SCS Software. Letos je pro nás však připraven speciální dárek v podobě rozšíření pro každou z obou her (American Truck Simulator, Euro Truck Simulator 2) a jako první přišel na řadu mladší bratříček ze země neomezených možností a jeho Nové Mexiko.
Wulverblade
Wulverblade – recenze
Když vám na úvod povím, že plošinovková hardcore rubačka Wulverblade s pouhými osmi herními úrovněmi vznikala dlouhých pět let, pravděpodobně vám nad tím zůstane rozum stát. K tomu si ještě připočtěte fakt, že za určitých „dokonalých“ podmínek proběhnete každou úroveň během několika málo minut. Ptáte se, kde v tom případě Michael Heald – stvořitel této zkoušky nervů – utopil pět let vývoje? Věřte tomu nebo ne, Wulverblade není jen bezduchá mlátička, ale také odrazový můstek pro začínající nadšence do historie.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky:

Conan Exiles
Čas na plenění a drancování přijde v květnu, kdy vychází Conan Exiles
Docela by mě zajímalo, co by říkal Robert E. Howard na to, že jeho hrdina přežívá skoro sto let po jeho smrti v podobě videoher. Conan Exiles sice titulního Cimmeřana postrádá, ale Funcom překvapivě dokázal svému survivalu vtisknout styl, který je pro hyborský věk typická. Plus teď na Conan Exiles, která se aktuálně nachází v early accessu, přilepil i oficiální datum vydání, kdy hra přejde do plné verze na PC, PS4 a Xbox One – 8. května 2018.
PlayerUnknown's Battlegrounds
PlayerUnknown’s Battlegrounds vyjde na PC za pár dní, hrát už můžete i na Xbox One
Museli byste rok 2017 strávit někde v podzemním bunkru na Sibiři, aby vás tenhle fenomén úplně minul, a ani to by vám možná nepomohlo. PlayerUnknown’s Battlegrounds, familiárně zvaná PUBG, s 24 miliony prodaných kopií od letošního března naprosto ovládla PC scénu a nyní přichází dobýt i tu konzolovou. S novou platformou dojde také na novou mapu, zbraně a vozidla, které vám mají pomoct dosáhnout na vytoužené kuře k večeři.
Death Stranding
Kojima prozradil, co v Death Stranding znamená podivný déšť a jak bude fungovat hráčova smrt
Hideo Kojima si zjevně velmi užívá vytváření věcí, které lidem pořádně zamotají hlavu. Dokazuje to i jeho nejnovější projekt Death Stranding, který každým dalším trailerem klade daleko víc otázek, než kolik jich zodpoví. Tak tomu bylo i s novými osmiminutovými záběry, v nichž se hlavnímu hrdinovi Samovi v podání Normana Reeduse opět děly vážně podivné věci. Ale Marty Sliva z IGN teď japonského vývojáře ulovil pro rozhovor, v němž přece jen došlo k prozrazení nějakých těch tajemství.
Sid Meier’s Civilization VI: Rise and Fall
Dalším národem z datadisku Rise nad Fall pro Civilization VI je Nizozemsko
Před dvěma týdny vás Vašek ve svém obsáhlém článku informoval o chystaném obřím rozšíření Rise and Fall pro Civilization VI. To přinese spoustu nových herních mechanik, ale také osm nových národů, z nichž vám Adam představil Koreu s královnou Seondeok. Jak se zdá, Firaxis drží slovo ohledně prosazování ženských vůdkyní, jelikož druhým národem je Nizozemsko opět s královnou v čele.
Skyrim Switch
PlayStation slaví 70 milionů prodaných kusů, Switch 10 milionů, Xbox mlčí
Minimálně dvěma ze tří konzolí se daří. I tak bychom mohli zestručnit aktuální tiskové zprávy, v nichž se Sony i Nintendo plácají po zádech. PlayStation 4 i Switch se prodávají jako rohlíky, a to si zástupci některých vydavatelů před uvedením současné generace konzolí mysleli, že o ně nebude mít nikdo zájem.
Star Citizen
Crytek žaluje Chrise Robertse kvůli Star Citizen, nedodržel smluvní podmínky ohledně enginu
Není nad to prožít Vánoce v soudní síni a přít se o každou korunu. I když je Crytek v tomto případě nejspíš v právu, vybral si zajímavou dobu na vyřešení svého problému. No, právo nikdy nespí a studio Cloud Imperium Games (CIG) proto právě teď čelí žalobě. Jak se zdá, CIG vědomě porušili práva při používání CryEnginu ve Star Citizen.
Star Wars Battlefront 2
S posledním z Jediů přichází nový obsah do Star Wars Battlefront II
Přestože bych se ke Star Wars nějakou chvíli vracela raději jen skrze zbrusu novou epizodu VIII, EA v čele s DICE ale samozřejmě značku Star Wars Battlefront II odmítají opustit. Do poněkud pošramocené přízně hráčů se s příchodem do kin snaží vlichotit novým DLC, které je zdarma, jak ostatně všechna budoucí. Což je sice chvályhodné, ale osobně si dovolím pochybovat o tom, zdali to na nápravu zpackané pověsti bude stačit.
Euro Truck Simulator 2
Euro Truck Simulator 2 přidává tak obří náklady, že na ně potřebujete pomocný doprovod
Konec roku je zjevně rájem pro kamioňáky. American Truck Simulator se dočkal rozšíření mapy o Nové Mexiko, Euro Truck Simulator 2 má konečně celou Itálii a nyní i možnost převážet skutečně gigantické náklady v DLC Special Transport. Pokud vyhlížíte pomyslný endgame, tohle by mohlo být to, co hledáte.
Surviving Mars
V Surviving Mars nebude vaším největším problémem rudá planeta, ale nátura kolonistů
Tvůrci Tropica se příští rok chystají vyrukovat s do budoucnosti hledící strategií Surviving Mars, kde se pokusíte vybudovat úplně první funkční kolonii na Marsu. Nebude to žádná procházka růžovým sadem, protože prostředí pískem zaváté planety není zrovna přívětivé k udržitelnému životu a lidé jsou… no prostě lidmi, nevyzpytatelnými bytostmi s různými potřebami a poruchami.
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Do Wildlands přišel ten nejobávanější lovec vesmíru: filmový Predátor
Jedno z nejznámějších a nejvíce ikonických filmových monster se teď dostává i do virtuální Bolívie. Týmová taktická stealth akce Ghost Recon Wildlands dostává s přidáním Predátora nový rozměr, kdy se máte připravit na ten doposud nejtěžší souboj ve hře. Není divu, Predátor tehdy solidně zatopil i Arnoldovi, a tak by měl, čistě teoreticky, dělat problém i vám.

Videa:

jizdnirad
Jízdní řád na další týden - virtuální Fallout, Final Fantasy a návrat Okami
Je polovina prosince a to znamená, že se herní trh nadechuje k poslednímu pokusu dobýt vaše peněženky a samozřejmě i pozornost. A pokud ještě čekáte, zda se neobjeví nějaký nový titul, který získá post vaší osobní hry roku, máte šanci už prakticky jen v tomto týdnu. Pár adeptů by to ještě bylo… Podívejte se sami v našem Jízdním řádu, který pro vás namluvil a sestříhal Honza Vondrášek.
longplay_ckI
LongPlay – Crusader Kings II #4: čas dobýt Moravu
Počtvrté usedneme v našem LongPlayi ke Crusader Kings II: Charlemagne a budeme pokračovat v příběhu dynastie Hrabišiců, kterou stále, trochu překvapivě, vede Čeněk. Ten si v minulém díle splnil svůj dětský sen a stal se králem českým. Tedy, do kontroly celého de iure území Království českého mu ještě pár panství chybí, a to znamená jediné – válku s Moravou!
gamesplay_crossout
GamesPlay – hrajeme Crossout, akci ve stylu Mad Maxe
Onlinová postapo řezničina Crossout je venku už nějaký ten pátek, stále však v otevřené betě. Petr s Alešem si ji před více než rokem zahráli v rámci GamesPlaye a věřte tomu nebo ne, hra si za tu dobu prošla mnoha zásadními změnami, které z ní udělali pro hráče mnohem přívětivější zážitek. Pořád je zde naštěstí cítit styl Mad Maxe a absolutní svoboda v konstruování vozidel také nezmizela. Pokud vás Crossout kdysi omrzel, pak neváhejte sledovat náš nový GamesPlay, který vám možná poskytne důvody k návratu.
FC354_final
Sledujte vysílání Fight Club #354
Tak jako každou středu, i tento týden jsme se sešli, abychom si povídali o hrách. V podcastu Fight Club jsme tentokrát zasedli ve složení Pavel Dobrovský, Aleš Smutný, Vašek Pecháček a Šárka Tmějová, a podívali se na zoubek novinkám v herním světě i našich osobních herních mikrokosmech. Vašek se vrátil z Polska plný dojmů z chystané strategie Ancestors Legacy a musel se o ně podělit.

Nejnovější články