To nejlepší z Games.cz - Valve za chvíli vydá novou hru
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Valve za chvíli vydá novou hru

5. 8. 2018 16:57 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Je to skoro k nevíře, ale Valve vydává hru. Novou hru, která sice není žádná trojka, ale nebude to překvapivě ani free to play. Ano, řeč je samozřejmě o Artifact, nové karetní hře úzce provázané s Dota 2. A nutno říct, že Artifact vypadá stejně zajímavě, jako zábavně. Snad to teda všechno klapne, Valve zjistí, že vydávat hry je vlastně docela fajn věc a dočkáme se časem i něčeho dalšího. Držíme Valve i sami sobě palce…

Recenze

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Call of Duty: Black Ops 4 Blackout
Nové Call of Duty ukázalo první záběry z módu battle royale
Už o tomto víkendu se můžou hráči na PlayStationu 4 pustit do multiplayerové bety Call of Duty: Black Ops 4, a následující víkend dojde i na Xbox One a PC (viz článek). Při té příležitosti z helikoptéry seskočil nový trailer, kde samozřejmě uvidíte spoustu krve a explozí, ale co je nejdůležitější – růžky vystrčil i zbrusu nový mód Blackout založený na žánru battle royale, který tentokrát nahradí příběhovou kampaň.
Crusader Kings II: The Old Gods
Crusader Kings II už se víc nafouknout nedají, nadchází čas na plnohodnotné pokračování
„V minulosti jsme vydávali špatné hry,“ říká Fredrik Wester, ředitel studia Paradox, v rozhovoru pro Games Industry. „Vím, jaké to je, vydat zabugovanou, nehotovou hru. A už to nehodlám opakovat.“ Krásně citovatelné prohlášení, a pro fanoušky Crusader Kings II zdaleka ne to nejdůležitější. Ještě podstatnější je informace, že skvělou středověkou strategii už v podstatě není možné nafouknout dalšími DLC – a tak se studio spíš dřív, než později vrhne na třetí díl.
The Sinking City
Hlavní hrdina The Sinking City si každé ráno z obličeje holí chapadla
Je to takové běžné ráno, které zná naprostá většina mužů. Vousy začínají přerůstat, a tak je načase chopit se žiletky, respektive břitvy, a s jistou mírou opatrnosti přesnými pohyby docílit perfektně hladké pokožky. Hlavní hrdina akční detektivky The Sinking City ale nemá takové štěstí jako vy a já. On totiž nemusí holit jen vousy, ale i chapadla…
5931e292b74af4f83d8b5d2f-2732-1366
PlayStation 4 překonává svého předchůdce, Switch je skoro na 20 milionech
Pomalu, ale jistě se blížíme ke konci aktivního života současné konzolové generace, což dosvědčují i čerstvě zveřejněná čísla. Nekorunovaným králem stávající generace je Sony a její PlayStation 4, který se už dostal na 83 milionů prodaných kusů. Tím se mu podařilo víceméně dorovnat, možná i překonat prodeje PlayStation 3. Tedy tam, kam se PS3 horko těžko drápal sedm let, se PS4 dostal za pět let.
GOW_Screen_Deerkill_PS4_001_1465878040
Příběh otce a syna z God of War si vyslouží vlastní knihu
Rok 2018 ještě není u konce, ale už teď je jasné, že se dubnový God of War řadí k nejlepším letošním hrám. Jestliže vás příběh Krata a Atrea zaujal a chtěli byste víc, počkáte si na plnohodnotné pokračování nejspíš několik let. Menší nášup dostanete ale už letos, byť tedy ne ve formě hry. Na trh totiž dorazí kniha God of War.
Sylvanas Battle for Azeroth
Nelítostná Sylvanas se v Battle for Azeroth s Aliancí nebude párat
Po Jaině Proudmoore přišla řada na Sylvanas Windrunner. V druhé části seriálu Warbringers uvádějícího Battle for Azeroth, nový datadisk pro World of Warcraft, se vůdkyně Hordy pustí do války s nočními elfy a zavzpomíná si na události Warcraftu III, během nichž se díky jistému lidskému princi z čestné obránkyně lidu stala cynická královna nemrtvých.
Motorcycle-1
PUBG přichází s průraznými střelami a dynamickým počasím
PlayerUnknown’s Batttlegrounds se dlouhodobě potýká s úbytkem hráčů, kteří houfně přebíhají do free-to-play tábora Fortnite. Bluehole Studio si z nedobrovolné rezignace na post krále žánru battle royale nic moc nedělá, nebo se to alespoň snaží nedat najevo a maká dál. Devatenáctý PC update se nese ve znamení meteorologie a penetrace.
Phantom Doctrine
Studená válka se v xcomovské strategii Phantom Doctrine dá řešit různými způsoby
Stratégovo srdéčko upřednostňující pomalé tahy před reálně plynoucím časem již brzy zaplesá. Tvůrci westernovky Hard West za dva týdny vypustí svůj další počin, který se pokusí přeskočit XCOMem vysoko nastavenou laťku. Phantom Doctrine jde naštěstí na věc trošku jinak. Studená válka nabízí na rozdíl od mimozemské invaze spoustu prostoru pro kradmý postup, což by samo o sobě mohlo stačit ke štěstí.
Artifact
Karetní Artifact od Valve vyjde na podzim a nebude free-to-play
Po pěti letech se blíží další hra od studia Valve, ovšem místo dalšího Half-Life nebo Portalu to budou kartičky. Artifact vyjde 28. listopadu letošního roku a teď už konečně známe podrobnosti nejen o jeho herních pravidlech, ale i monetizační politice. A je nutné říct, že v obou případech se od ostatních digitálních karetních her snad ani nemůže lišit víc.
Battle for Azeroth Saurfang
Sylvanas, nebo Saurfang? Horda je v Battle for Azeroth rozdělená stejně jako komunita
World of Warcraft: Battle for Azeroth se snaží ze všech sil upoutat pozornost herního světa příběhovými filmečky, a zatím se mu to nadmíru daří. Po zneklidňující písni Jainy Proudmoore a brutálním antiekologickém činu Sylvanas Windrunner si pro sebe světlo reflektorů ukradl starý ork Varok Saurfang.
anthem-wallpaper-1920x1080
BioWare dávají nahlédnout pod pokličku a prozrazují hromadu věcí o Anthem
Anthem bude, a taky musí být, velký. Obří projekt BioWare, kteří si teď musí zase tak trochu napravit reputaci, vyjde už v únoru příštího roku, a nad hrou doteď viselo hned několik velkých otazníků. Výkonný producent Anthem i Dragon Age Mark Darrah si proto vyhrnul rukávy a jal se na Twitteru odpovídat na téměř všechno, co mu přišlo pod ruku. Výsledkem jsou stovky tweetů, z nichž jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější a nejrelevantnější. Darrah se totiž rozpovídal prakticky o každé části hry a naštěstí pro hráče se velmi často nebál být konkrétní.

Videa

Nové hry 30. července - 5. srpna
Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu
Přelom července a srpna s sebou přináší dusivá vedra, co jednoho nutí s láskou vzpomínat na chladivé zimní měsíce. Aspoň že nás tento týden čekají hned dvě herní novinky, které se odehrávají ve sněžném prostředí - jedno fantasy RPG a jedna policejní strategie. Tuhle dvojičku v novém videu Honzy Vondráška doplní skákačka z Kickstarteru a totální ujetina pro virtuální realitu.
fc383
Podívejte se na záznam rozlučkového Fight Clubu s Petrem Poláčkem
Jak jste si asi všimli, náš pravidelný podcast s pořadovým číslem 383 byl vysílaný v netradiční čas a offline. Důvodem byl fakt, že jsme uspořádali výjimečný díl, v němž jsme se chtěli rozloučit s Petrem Poláčkem, který definitivně odchází z Tiscali. Petr stojí za Games.cz v té podobě, v jaké ji znáte už mnoho let. Rozlučku jsme tak pojali jako setkání s fanoušky a doufali, že vás přijde co nejvíc. Nakonec sál (a restaurace, kam jsme se následně přesunuli) praskal ve švech, což na záznamu neuvidíte, ale můžete se těšit na hned několik témat a nečekaného hosta…
BESTOF10
Best of GamesPlay #10 – červenec
V létě sice často nastává pověstná okurková sezóna, to ovšem není případ našich GamesPlayů. I v červenci jsme vám předváděli naše profesionální umění v oblasti hraní her, především pak v královské disciplíně střelby s gamepadem i bez něj. Do našeho výběru se probojoval taky vynikající destrukční model nového Battlefieldu a přehlídka dlouholetých zkušeností Pavla s Honzou s prvním Diablem. To nejlepší za uplynulý měsíc pro vás sesbíral a sestříhal Honza Vondrášek. 
gamesplay
GamesPlay - hrajeme pinballovou plošinovku Yoku’s Island Express
Vydavatelské portfolio Teamu 17 je stejně zajímavé, jako pestré. Perfektním důkazem je Yoku’s Island Express, originální kombinace pinballu a 2D plošinovky zabalená do sympatického audiovizuálního kabátku, na kterém můžete oči nechat. Celé se to navíc hraje tak příjemně, nenásilně a zábavně, že si hra nejen naši pozornost zaslouží.
fc385
Fight Club #385: Žíznivý klub
Tento týden jsme se sešli i navzdory teplotnímu peklu, a i když jsme si redakci konečně upgradovali o klimatizaci, ve studiu jsme odkázáni na větrák. Díky němu jsme se tedy během vysílání 385. Fight Clubu neroztekli, a pobavili se třeba o herních návratech. Comebacky jsou běžné všude, hry nevyjímaje, a zrovna teď jeden takový pozorujeme - “vrátilo” se totiž No Man’s Sky, a to s velkou parádou.
gamesplay
GamesPlay - snažíme se přežít hardcore mód ve Wildlands
Rok a půl starý Ghost Recon Wildlands nejenže pořád funguje, on nám přímo bobtná pod rukama. Ubisoft se o hru příkladně stará, každou chvíli ji něčím přifukuje a naposled to byl nekompromisní Ghost Mode. Ten má realistické přebíjení, omezené možnosti vybavení, zapnutý friendly fire, a hlavně je tam permadeath. Definitivní smrt už Adama stála tři postavy.
Hardware Club 14
Hardware Club #14: Chlazení
Téma 14. Hardware Clubu je při momentálních venkovních teplotách vskutku příhodné – mluvili jsme totiž o chlazení počítače. A protože se náš tradiční moderátor Lukáš strategicky vzdálil od rozpáleného studia, zasedli jsme v netradiční sestavě: Petr, Jiří a Jindřich.
RETROAliens
Retro GamesPlay – hrajeme akční FPS Aliens vs. Predator
Hry podle filmů, filmy podle her. Minulý týden jsme si udělali výlet do Jurského parku, dnes si pro změnu užijeme návrat do světa Vetřelců a Predátorů. Predátor: Evoluce půjde do kin v září, jeho filmová a herní historie se ale táhne už přes třicet let, s kvalitativními výkyvy do obou směrů. Kterým směrem to bylo v případě Aliens versus Predator, to se dozvíte v dnešním Retru.

Nejnovější články