To nejlepší z Games.cz - Ve hrách až po uši
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Ve hrách až po uši

29. 10. 2017 14:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Taky už hrajete? My jsme v tom až po uši. Nejen že někteří členové redakce před sebou pořád tlačí The Evil Within 2 a Gran Turismo Sport, nemluvě o dalších starších hrách, na které prostě nebyl čas. Stejně jako se vším ostatním, i my jsme si museli zvolit jasné priority a tak třeba Vašek hraje Wolfensteina, Adam Maria, Aleš Assassína a Patrik... Ten odjel do Německa očumovat deskovky. Ale nebojte se, my ho příští týden zapřáhneme, ostatně na Maria si brousí zuby už nějakou dobu. Herní sezóna tak jede v plném proudu a to nás pořád ještě čeká nové Call of Duty, Need for Speed, druhý Battlefront a pak krásná prosincová tečka za celým rokem - Okami HD. Jednoduše se v příštích dnech a týdnech nudit nebudeme.

Recenze

TEW2
The Evil Within 2 - recenze
Zlo může mít mnoho podob a vypadat třeba jako karneval v maskách. V survival akci The Evil Within 2 jsou maškary tak děsivé, že se jich museli štítit snad i ti, kteří je vymýšleli. To dává na srozuměnou, že tento japonský horor nemění styl a již podruhé obléká násilí do nepřehlédnutelně extravagantního kabátku. Naštěstí mu ale také nechybí variabilní hratelnost, velkorysý design úrovní a víc než dostatečná herní doba. Na osvědčených základech vznikla hlubší, propracovanější a lépe vyladěná hra.
Car Mechanic Simulator 2018
Car Mechanic Simulator 2018 - recenze
Hry simulující skutečné pracovní pozice jsou dnes již nedílnou součástí nabídky obchodů, a jejich přítomnost (a leckdy i podivnost) nemůže už nikoho překvapit. Najdeme mezi nimi lepší i horší zástupce, často dokonce katastrofální pokusy malých nezávislých týmů. Série Car Mechanic Simulator naštěstí patří na opačnou stranu spektra do míst, kde se nachází jen pár opravdu povedených simulátorů. Třetí díl s číslovkou 2018 nedělá svému dva roky starému bratříčkovi žádnou ostudu. Aspoň tedy v současné podobě.
Everybody's Golf
Everybody's Golf - recenze
Říká se, že kdo začne hrát golf, přestane prakticky vídat svou rodinu a přátele. Zajímalo by mě, jak jsou na tom vývojáři ze studia Clap Hanz, kteří svůj první díl této nekončící série vytvořili v roce 1999 a letos zamířili se svým Everybody’s Golf po dlouholeté odmlce konečně i na PlayStation 4. Dlouho odkládané vydání, které bylo původně plánované už na rok 2015, nakonec s sebou přináší slušnou porci zajímavých herních aspektů. Čeho se nadšení golfisté nakonec dočkali?
elex_cover
Elex - recenze
Gothic. Téhle, v srdci Evropy neuvěřitelně populární, hře jsem zasvětil velkou část svého dospívání a dlouhé roky jsem byl velice jsem aktivním členem neméně neuvěřitelné komunity kolem serveru Gothicz.net. Ten funguje dodnes, a to navzdory faktu, že poslední Gothic vytvořili Piranha Bytes v roce 2006. Od té doby vytvořili tři díly kvalitativně rozporuplné série Risen a letos přichází s novinkou, která na první pohled boří jejich zaběhnuté zvyklosti. Elex totiž na hráče míří sice tradiční hratelností, ale především laserovými puškami. Vítejte v postapokalyptické sci-fi.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Black Future '88
Zastav a nepřežiješ. Kyberpunková akce Black Future ’88 vám dává jen 18 minut života
Většina z vás již jistě v kinech shlédla světově úspěšné pokračování Blade Runner 2049, proto se vaše zraky mohou upínat směrem k dalšímu kyberpunkovému počinu, byť v jiném médiu. Tím je rougelike plošinovka Black Future '88, které nechybí oči oslepující neonové barvičky a správný syntetický soundtrack. Dohromady to vyznívá tak dobře, že se zde nanejvýš hodí označení tvůrců „Synth-Punk as Fuck“.
Sociable Soccer
Sociable Soccer vyběhl na zelený pažit předběžného přístupu
Věční fotbaloví konkurenti FIFA 18 a PES 2018 dostali nového soupeře – nízkorozpočtového, extrémně rychlého a snad alespoň stejně zábavného, jako jeho starší kolegové. I když, starší. Pokud Sociable Soccer, který právě vyšel na Steamu v předběžném přístupu, berete jako nástupce slavného Sensible Soccer, pak se jeho kořeny vlastně táhnou až do roku 1992. 25 let čekání na povedené pokračování? Ty cca 4 měsíce, které zbývají do vydání plné verze, se náhle nezdají jako tak dlouhá doba.
level_279_HD
LEVEL 279 se vrací do Středozemě a volá po vzpouře lenochů
Je to neuvěřitelné, ale od uvedení prvního filmu Petera Jacksona na motivy Pána prstenů uplynulo letos už 15 let. Dílo J.R.R. Tolkiena je ale dlouhověké a s koncem filmových dobrodružství se rozhodně neskončila jeho herní cesta. Důkazem toho je i hra Middle-Earth: Shadow of War. Hra toho má sice Tolkienovým odkazem pramálo společného a pravověrní fanoušci k ní mají spoustu výhrad, jako kvalitní akční RPG ale obstojí bez problémů. O tom, jak návrat do Středozemě dopadl, se dočtete v aktuálním Levelu 279, který právě přichází na stánky a do elektronických distribucí Alza Media a Floowie. V nabídce toho má nové číslo samozřejmě mnohem víc.
Grand Theft Auto V (next-gen)
Absence příběhových DLC pro GTA V? Prý to byla náhoda, Rockstar se k nim v budoucnu chce vrátit
Studio Rockstar je známé díky tvorbě excelentních singleplayerových zážitků. Legendární série Grand Theft Auto, vynikající kovbojka Red Dead Redemption, dokonce i méně známé kousky jako Bully… Co hra, to výborný otevřený svět, v němž se rádi ztratíte na dlouhé desítky hodin. Tohle paradigma bylo poněkud narušeno ohromným úspěchem GTA Online, a olej do ohně sýčkům tvrdícím, že se Rockstar posune spíš k multiplayeru, ještě přilila skutečnost, že do GTA V nedorazila žádná singleplayerová DLC, jak bývalo zvykem. Místo toho bylo pečováno právě o multiplayer. Ale firemní ředitel designu Imran Sarwar v rozhovoru pro Game Informer prohlásil, že to není žádné vědomé rozhodnutí, ale „prostě se to stalo“.
Hitman 6 (pracovní název)
Hitman konečně dostane výroční edici s novou kampaní a kopou vylepšení navrch
Více než rok a půl po vydání první epizody a rok po vydání epizody poslední je konečně tady. Edice Game of the Year pro povedený stealth sandbox z minulého roku. Pokud jste s nákupem Hitmana na něco čekali, teď už asi nemusíte dál otálet a můžete si kompletní edici pořídit. Najdete v ní samozřejmě všechno, co byste asi očekávali – veškerý stávající obsah, k tomu nějaký nový, a ještě kopu vylepšení navrch.
YU6D7RADY33D1508455367040
Aplikace Blizzard Battle.net konečně dostala dlouho očekávané a žádané sociální funkce
Pozdě, ale přece. I tak bychom mohli nazvat nejnovější update aplikace Blizzard Battle.net, která poměrně dlouho přešlapovala na místě a až na výjimky se s ní mnoho nedělo. Očividně to chtělo jen popostrčit skrze vydání Destiny 2, kolem kterého a před nímž dostal Blizzard Battle.net spoustu nových funkcí. Šňůra updatů přitom vyvrcholila teď, společně s vydáním PC verze Destiny 2, kdy Blizzard Battle.net dostal kupu nových sociálních funkcí a drobných vylepšení.
Xbox_BC_940x528-hero
První várce zpětně kompatibilních her z Xboxu vévodí Star Wars: Knights of the Old Republic
Že to ale trvalo. Microsoft se chlubí programem pro zpětnou kompatibilitu už nějakou dobu, a záměr dostat na svoji novou konzoli vybrané hry z té první nám sdělil už na letošní E3. Na první várku her se ale dostalo až teď. Začíná se s třináctkou titulů, mezi kterými najdete například Prince of Persia: The Sands of Time, nebo Star Wars: Knights of the Old Republic.
Xbox-One-kinect-2.0
Kinect končí. Microsoft oznámil zastavení výroby svého pohybového ovladače
Pokud se vám doma pod televizí práší na nepoužívaný, pozapomenutý Kinect, dnes je ideální příležitost jej probudit a zamávat mu na rozloučenou. Microsoft oznámil, že produkce známé kamery/pohybového ovladače byla definitivně zastavena, a až se vyprodají zásoby v obchodech, už tenhle doplněk oficiálně neseženete. Ale jak vyjde najevo v dalších odstavcích, vlastně to není vůbec žádné překvapení.
0
GOG spouští halloweenské slevy a „zadarmo“ rozdává Tales from the Borderlands
Halloween je tady a pro různé systémy digitální distribuce to znamená jediné. Příležitost pro tematické slevové akce. Jak se s tím vypořádá Steam teprve uvidíme, nicméně GOG neztrácí čas a spouští svoji velkou halloweenskou slevovou akci. Jejím hlavním tahákem jsou slevy nejen na hororové hry, desítky titulů na GOG Connect a pokud během akce utratíte alespoň patnáct eur, dostanete zadarmo sice finančně neúspěšnou, ale povedenou adventuru Tales from the Borderlands.
bloooood
Krev a mapa! Total War: Warhammer II dostává své brutální DLC a mapu spojující oba kontinenty
Čekali jste, až se budete moci pustit s Temnými elfy do plenění Starého světa a zotročování třeba trpaslíků? No, nejsem si jistý, že všichni máte tak specifické přání, ale faktem je, že ode dneška je pro Total War: Warhammer II ke stažení DLC Mortal Empires, který spojuje mapy z obou her do jedné obrovské kampaňové mapy, kde je k dispozici 35 hratelných lordů, 117 frakcí, 295 osad a spousta možností, jak oba světy sjednotit pod vaší vládou. Mortal Empires je k dispozici zdarma, ale musíte mít v knihovně na Steamu první i druhý díl.
games_3_poutak
Nakupte zásoby, vezměte si dovolenou, vychází hned tři herní pecky – Assassin‘s Creed, Wolfenstein II a Super Mario
Dnešek připomíná válečnou frontu těsně před masivní ofenzívou. Na jedné straně jsou hráči, tedy vy, kteří mají jen omezené množství času a na té druhé velké herní tituly. Ne, že by hry nebyly v ofenzivě už pár týdnu, ale dnešek je opravdu výjimečný jen tím, že se sešly tři hry s velkými jmény a také kvalitou – Wolfenstein II: The New Colossus, Assassin’s Creed Origins a Super Mario Odyssey.

Videa

jizdnirad2310
Jízdní řád na další týden – Assassin's Creed, Wolfenstein II a další
Podzim přináší každý týden řadu nových her a v jejich záplavě by se mohl jeden ztratit. Abyste měli přehled o tom, jaké tituly se objeví na pultech obchodů, a nebo v menu nějakého shopu s digitálně distribuovanými hrami, vám pomůže náš Jízdní řád. Ten vám zrekapituluje, co vychází v týdnu od 23. do 29. října. Video namluvil a sestříhal Honza Vondrášek.
gamesplay_elex
GamesPlay – hrajeme postapokalyptické RPG Elex
Elex sice z úvodních trailerů vypadal všelijak, ale nad nejnovějším projektem tvůrců legendární série Gothic nejde jen tak mávnout rukou. Je potřeba si posvítit na to, jak se v Piranha Bytes poprali s originálním sci-fi fantasy světem, kde se hromady nejrůznějších frakcí rvou o titulní surovinu. Bude se střílet, bude se sekat, bude se létat na jetpacku. O to se postarají naši vyslanci – Patrik, který hru recenzoval, a Adam v roli skeptika, jehož zatím hra příliš nepřesvědčila.
gt
Rekapitulace: Podívejte se, jak šel čas se sérií Gran Turismo
První díl závodní série Gran Turismo vyšel v roce 1998 na PlayStation a od té doby se tato značka stala rodinným stříbrem Sony. Minulý týden jste si u nás mohli přečíst recenzi prozatím posledního dílu Gran Turismo Sport, který vyšel na PS4 a obě hry dělí devatenáct (v Japonsku dvacet) let. Jak se celá série vyvíjela? To si můžete prohlédnout ve videu, které sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.
fight club plazma screen-poutak783
Sledujte Fight Club #347
Další středa, další Fight Club. Tentokrát nese číslo 347 a objevil se v něm Pavel Dobrovský, Adam Homola, Petr Poláček a Aleš Smutný. Jako hlavní téma tentokrát posloužil údajný pád příběhových lineárních (a pro někoho singleplayerových obecně), který mnozí věští z konce studia Visceral. Nicméně různé osobnosti herního byznysu od té doby přidaly svou trošku do mlýna a přidali názory ohledně toho, jak moc zlé to je a zda opravdu tomuto typu her zvoní hrana. A teď do toho samého mlýna jsme přihodili i my.
Kingdom Come: Deliverance - souboj
Kingdom Come rekapituluje soubojový systém a nabízí předobjednávky na všech platformách
Realistický, ale přesto zábavný boj se středověkými zbraněmi je jedním z hlavních lákadel Kingdom Come: Deliverance – pro většinu hráčů po celém světě možná dokonce tím vůbec nejpřitažlivějším, přestože v naší kotlině možná ještě víc táhne precizně zpracované prostředí historického Českého království. Příběhu a hernímu světu se věnovalo posledních pár videí, a tak teď nadešel čas, aby se Daniel Vávra a Viktor Bocan opět na chvíli vrátili k mečům v novém vývojářském videu přímo ze skutečné zbrojnice.
L.A. Noire
4K trailer připomíná blížící se vydání vylepšené detektivky L.A. Noire
Možná trochu zapomenutá, ale přesto hodně povedená detektivka L.A. Noire od Rockstaru se už zanedlouho vrátí. Rockstar tentokrát působil z pozice vydavatele, zatímco o vývoj se postaralo dnes už neexistující australské studio Team Bondi. L.A. Noire vyšla na konzole v květnu 2011, na PC v listopadu téhož roku a letos v listopadu si dá ve vyšším rozlišení a v kompletní verzi opáčko na konzolích současné generace.

Nejnovější články