To nejlepší z Games.cz - vrahova odysea
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - vrahova odysea

3. 6. 2018 16:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Mysleli jste si, že si dá Ubisoft od Assassína zase pauzu? My taky. Origins ale zafungoval, a tak letos dostaneme Odyssey. Na jednu stranu proč ne, na druhou stranu proč? Popravdě bychom letos raději uvítali třeba Splinter Cell, Watch Dogs 3, nebo něco nového. A Assassína až příští rok. Železo se ale musí kout, dokud je žhavé a je pravda, že Origins dokázal zahnat únavu sérií a zajetou šablonu příjemně osvěžit spoustou novinek. Doufejme, že se Odyssey pokusí alespoň o srovnatelný skok kupředu.

Recenze

Hyrule Warriors: Definitive Edition
Hyrule Warriors: Definitive Edition – recenze
Prazvláštní spojení rubačky Dynasty Warriors s fantaskním světem Zeldy se na malé obrazovky od Nintenda dostává již potřetí. Hyrule Warriors: Definitive Edition si bere základy původní hry pro Wii U, přimíchává všechna vydaná DLC a celek dochucuje novinkami z 3DS portu Hyrule Warriors Legends. Výsledek? Rozhodně stojí za ochutnání.
Conan Exiles
Conan Exiles – recenze
Když ve skutečném světě ukradnete chleba nebo se třeba dopustíte veřejného pohoršení, strážníci vás nechají sáhnout pro peněženku. Přinejhorším budete pár dní zametat chodníky. To obyvatelé světa Howardova Conana, ti takový luxus nemají. Za prohřešek je svléknou do naha, připoutají na kříž a nechají v poušti, zatímco oblohu brázdí křídla supů. Takový osud potkal i hrdinu (či hrdinku) RPG survivalu Conan Exiles od studia Funcom. Na vás bude se společně s vyhnancem neutěšenému údělu vzepřít.
State of Decay 2
State of Decay 2 – recenze
Už pár měsíců je jasné, že zombie infikovaní hráči před sebou tento rok nemají hezké vyhlídky. Poté, co se slehla zem po Dead Island 2 a projekt Days Gone byl o rok odložen, se zatím jedinou vakcínou na jejich nepřemožitelné krvelačné choutky stává State of Decay 2. A ta je, abych to řekla kulantně, něco jako původní díl State of Decay ve verzi 1.5.
Ancestors
Ancestors Legacy - recenze
Je osmého června, léta Páně 793. Na kamennou podlahu dopadá zkrvavené bezvládné tělo, jehož ruka stále křečovitě svírá útlou modlitební knížku, a to i přesto, že mnichova lebka byla právě rozetnutá vedví těžkým úderem obouruční sekery. Opatství Lindisfarne v Northumbrii bylo právě zákeřně a nemilosrdně znesvěceno krvelačným nájezdem loupeživých pohanů ze severu. Bohatství jednoho z nejsvětějších míst Anglie bylo naprosto vypleněno a smočeno krví řádových bratří. Doba vikinských nájezdů právě započala.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Driving Survival
Český unikát Driving Survival se přejmenovává na Beware a zve do děsivého dema
Češi prostě umí zaujmout svět nevšedními projekty. Automobilový horor Ondřeje Švadleny zvaný Beware (dříve pracovně Driving Survival) zkrátka nemůžete přehlédnout. Pavel hru rozebral ve svém obsáhlém článku koncem roku 2016 a včera si jí všiml dokonce PC Gamer, který informoval o před pár dny zveřejněné demoverzi.
Battlefield V
Známe hardwarové nároky Battlefield V i význam římské číslice
Od oznámení nového Battlefieldu ještě neuběhl ani týden a už se dozvídáme spoustu dalších zajímavých informací. Některé vyplynuly přirozenou cestou, jiné v reakci na horlivé diskuze nespokojených fanoušků. Co znamená „V“ v názvu? Proč jsou všude ženy? Jak je to s platebním modelem a battle royale? A rozjedete to na svém stroji? Dozvíte se v článku.
Terry Pratchett
Nejoblíbenější hrou Terryho Pratchetta byl Oblivion. Vytvořil pro něj i mod
Příběhy ze Zeměplochy a dalších magických míst z pera Terryho Pratchetta mě provázely napříč mým dětstvím, provázejí mě dnes, a pokud se šeredně nemýlím, budou mě provázet až do konce. Můžu tedy dost bezpečně prohlásit, že mám sira Terryho moc rád. A po dnešku, i když jsem nevěděl, že je něco takového vůbec možné, ho mám ještě raději. To, že s oblibou hrál počítačové hry, mi bylo známo. Ale neslyšel jsem ho o nich mluvit. A netušil jsem, že byl aktivním členem moderské komunity.
TauCeti Unknown Origin
Tvůrci série Dead Effect v Brně pořádně představí novou střílečku TauCeti Unknown Origin
Oba dva díly české střílečky Dead Effect sice nepatří k absolutní špičce, ale minimálně v případě mobilních zařízení jde o solidní kousky. Domácí studio BadFly Interactive se s připravovanou novinkou TauCeti Unknown Origin příliš nevzdaluje od svého kopyta. A vyzkoušet si ji můžete již tento víkend v Brně.
Pokémon: Let's Go, Pikachu!/Eevee!
Na Switchi přistálo free-to-play RPG Pokémon Quest, v listopadu dorazí Pokémon: Let’s Go
Po obrovském úspěchu mobilní mánie Pokémon GO a podobně velkém splasknutí bubliny si tvůrci ze studia The Pokémon Company dali docela na čas s představením další hry, která by je (a zároveň i samotný Switch) pořádně nakopla. Popravdě tím zásadním titulem asi nebude dnes vydaný free-to-play Pokémon Quest, ale na listopad plánované RPG Pokémon: Let’s Go, které v podstatě spájí Pokémon GO s možností vyhnout se čerstvému vzduchu.
Arma Bundle
Nový Humble Bundle hostí sérii Arma s některými dodatky
Třetí Arma se i pět let po svém vydání těší oblibě hráčů a chvályhodné péči ze strany vývojářů. Nejsou to ani dva měsíce, co obdržela další DLC s novou vojenskou technikou, a dokud se neobjeví její pokračování, nemá moc důvodů zpomalovat. Pokud se mezi vámi stále vyskytuje někdo, kdo si ještě neprošel autentickým vojenským zážitkem, můžete sáhnout po novém bundlu a dát si klidně celou sérii.
Days of Play
PlayStation chystá zajímavé slevy her, ovladačů i virtuální reality
Je mi jasné, že slevová akce herních titulů žádného majitele PlayStation 4 nevzruší. Kdykoliv zavítám do eshopu a kouknu do záložky „Deals“, musím co nejrychleji zmizet před tou záplavou přeškrtaných tisícovek, které ustupují absurdně malým částkám (zrovna o víkendu jsem opět zahučel s pár stovkami do Mass Effect: Andromeda a Watch Dogs 2). Ale ceny doplňkového hardwaru si drží hladinu jako voda v ucpaném dřezu, proto má smysl posvítit si na blížící se akci Days of Play.
Fallout 76
Fallout 76 má být údajně survival onlineovka silně inspirovaná českým DayZ
Bethesda si nemohla nechat na svoji tiskovou konferenci na E3 asi ani jedno překvapení, a tak skoro všechno oznamuje předem. Výjimkou není ani zcela nový a včera oznámený Fallout 76. Jak už název napovídá, nemáme tu Fallout 5 a tudíž nás nečeká ani další normální Fallout kráčející v zajetých kolejích oblíbené postapokalyptické série. Oficiálních detailů je pomálu, ale ty neoficiální naznačují velký odklon směrem k online survivalu.
atari vcs
Konzole Atari VCS (dříve Ataribox) spustila crowdfundingovou kampaň. Na trh půjde za rok.
Tak ten den skutečně nadešel. Nová konzole od Atari nazvaná Atari VCS právě spustila crowdfundingovou kampaň na IndieGoGo a zatím se zdá, že je o ní zájem. Nicméně jsou tu dva problémy, které mi dělají nepěkné vrásky na čele. Ale umím si představit, že pro milovníky nostalgie jde o opravdu žhavé zboží.
Frostpunk
Frostpunk se letos i příští rok dočká nových scénářů a módů
V recenzi Miloše Bohoňka osmička, v GamesPlayi Adama a Lukáše samá chvála. Budovatelská survival strategie Frostpunk se zkrátka povedla a všechny nadšené ohlasy z různých koutů světa jsou chvalozpěvem pro uši vývojářů z 11 bit studios. Ti to nenechají jen tak být. Místo zasloužené dovolené na Havaji pro vás připravují nálož zajímavého obsahu, která k vám v nadcházejících měsících a letech doputuje formou updatů.
Odyssey
Spekulace o Assassin’s Creed Odyssey mluví o návratu některých klasických prvků
Nepotvrzené klepy o zasazení dalšího dílu série o sympatických zabijácích do starověkého Řecka internetem kolovaly už delší dobu, s jeho oznámením se ovšem můžeme vydat do vod ještě kalnějších a neprobádanějších, tedy do bažin spekulací. Jak se říká, ne všechno, co se píše na internetu, musí být nutně pravda. Proto berte následující informace s maximální rezervou, a na jednotlivé detaily se opatrně těšte až s podrobnějším představením na E3, která nám v těchto dnech už nedočkavě buší na dveře.

Videa

longplay_wotc6
LongPlay - XCOM 2: War of the Chosen #6: konec na dohled
Popravdě jsme ani nečekali, že vydržíme šest dílů. Dnes možná ještě nekončíme, ale co si budeme povídat, po minulém průšvihu je konec v dohledu. Redakce je skoro komplet mrtvá, zbyla nám jen hrstka rekrutů, a ti mají zkušenosti spíš s vysedáváním na střídačce než se souboji.
gamesplay_darksoulsremastered
GamesPlay - pokus o speedrun Dark Souls: Remastered s panem Dortem
Kdy že jsme tenhle speedrun slíbili? To kdybychom si pamatovali. Naštěstí se teď můžeme elegantně vymluvit, že jsme vlastně čekali na remasterovanou verzi původních Dark Souls. Ta konečně vyšla a dopadla docela dobře (recenze). Hozenou rukavici od From Software jsme tak nemohli nezvednout. Hned poté jsme zvedli telefon, zavolali pana Dorta a voilà, speedrun je tady.
gamesplay_twarena
GamesPlay – hrajeme multiplayerovou strategii Total War: Arena
Série Total War se nám utěšeně rozrůstá. Kromě hlavních kousků, z nichž ten příští zamíří do Číny v období Tří říší, se rojí menší tituly, například slušné, byť nikterak ohromující Thrones of Britannia. Tak trochu stranou stojí čistě multiplayerový titul Total War: Arena. Ten v lecčems připomíná World of Tanks – ostatně si ho zahrajete přes účet Wargaming.net. A právě tomuhle nezvyklému strategickému kousku se podívají na zoubek Vašek s Lukášem.
poutak_fc377
Fight Club #377: V menšině
Oznámení očekávaného Battlefield V nám do karet zrovna moc nehrálo. EA se s ním vytasili minulou středu večer, dávno poté, co jsme dotočili Fight Club 376. Ze hry jako takové jsme toho sice pořád moc neviděli, ale zato jsme byli svědky laviny menších “kontroverzí”, které se kolem hry stihly za těch pár dnů strhnout. Nad některými z nich nelze než kroutit hlavou, zatímco u jiných se člověk jenom pousměje a tak jsme si sdělili své dojmy jak z traileru, tak reakce na něj.
beware
GamesPlay - přežíváme ve Škodovce v českém survivalu Beware
Dříve Driving Survival, dnes Beware. Unikátní česká automobilová survival hra má sice do vydání plné verze asi ještě daleko, ale autor hry Ondřej Švadlena vydal volně dostupnou demoverzi, ve které se dnes pokusíme přežít. Demo je sice zcela přiznaně neodladěné a nabízí jen kousek hry, ale hutnou atmosférou nešetří.
gamesplay_crew2
GamesPlay - hrajeme uzavřenou betu závodní arkády The Crew 2
Hlad po povedených arkádových závodech je minimálně v naší redakci skoro hmatatelný, ale zase ne každého z nás první The Crew nadchla. Dvojka je už za rohem, ale ještě před vydáním plné verze tu máme malou ochutnávku v podobě uzavřené betaverze. Ubisoft takhle krátce před vydáním naštěstí nic netají a jakkoliv je beta uzavřená, není na ní žádné NDA – díky tomu ji pro vás můžeme dnes streamovat.
retro_gamesplay_xiii
Retro GamesPlay - hrajeme komiksy říznutou střílečku XIII
XIII neměla v roce 2003 jednoduchou pozici. Konkurence byla díky Prince of Persia: The Sands of Time, Max Payne 2: The Fall of Max Pane, nebo třeba prvnímu Call of Duty brutální. A i když tahle sympatická akce chtě nechtě trochu zapadla, pořád stojí za řeč. Vývojáři z Ubisoftu tehdy vsadili na stejnojmenný komiks, výraznou cel-shadingovou grafiku a pohled z vlastních očí.
Hardware Club 10
Hardware Club #10: Monitory a jejich technologie
Monitor na hry. Někdo rád vysoké rozlišení, někdo zase rychlou obnovovací frekvenci. Jeden preferuje velký panel, ten druhý raději jemnější rastr. Kromě osobních preferencí ale existují i exaktní parametry, podle kterých můžeme oddělit zrno od plev.

Nejnovější články