To nejlepší z Games.cz - zataženo před německou bouří
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - zataženo před německou bouří

20. 8. 2017 15:15 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Herní výstava Gamescom vypukne v Německu už příští týden, a jak je dobrým zvykem vydavatelů, své novinky, trailery a oznámení si většinou nechávají na samotnou show. Některá studia se však přeci jenom pochlubila dopředu. Dozvěděli jsme se tak o chystaném rebootu, původem české, adventurní série Posel Smrti nebo o zásadních změnách, které čekají vesmírnou střílečku EVE: Valkyrie. Nový trailer však před Gamescomem vydali i tvůrci Kingdom Come z českého studia Warhorse, a vývojáři z Larianu zase světu nabídli zajímavé výsledky svého průzkumu mezi fanoušky RPG série Divinity. Celkově byl uplynulý týden pořádně rušný, jak dokládá následující výtah toho nejzajímavějšího, co jsme na Games.cz publikovali. Samozřejmě nechybí ani recenze a naše videa včetně závěrečného dílu seriálu gamesplayů Beyond Good & Evil.

Recenze

Observer
Observer - recenze
Píše se rok 2084, a pokud vám snad tento letopočet nápadně evokuje název jistého Orwellova románu, jste částečně doma. Budoucnost není zdaleka růžová a svět si prošel globálním super ničivým konfliktem, který zdevastoval valnou část vyspělé civilizace. Její zbylé ostrůvky ovládají megakorporace, které si usurpují politickou moc. A i přesto, že se náš příběh odehrává na území takzvané Páté Polské Republiky, jde pouze o skořápku reminiscence, chycenou do područí pevného korporativního diktátu Chironu, protože právní státy jako takové přestaly de facto existovat.
immortal_planet-bg
Immortal Planet - recenze
Jevištěm je planeta prokletá nesmrtelností. Pro její obyvatele to není žádná procházka růžovým sadem, protože jejich neschopnost zemřít má k vysněné idylce opravdu daleko. Věčnost v ledovém objetí a mysli upadající do temnot šílenství a zatracení ve vězeních jejich neumírajících těl. Vrtkavou úlevu poskytuje jenom spánek. Nesmrtelní ale sami spát nedovedou, potřebují kryogenické komory. Cyklus byl však narušen, odpočinek nepřichází, civilizace se hroutí a zbývá už jen jediný spící. To jste samozřejmě vy.
bcbe1cf469007590ccd4e805b72f322d1333aa94
Halcyon 6: Lightspeed Edition - recenze
Téměř po roce od vydání původní hry na velitele vesmírné stanice se k nám přiřítil její remaster. Halcyon 6: Starbase Commander slavil svého času u hráčstva nemalý úspěch (a u nás taky – viz recenze) především proto, že se tvůrcům podařilo poměrně precizně namíchat pixel-artový koktejl z toho nejlepšího, co žánr vesmírných strategicko-taktických her v posledních letech nabídl. Je libo budování základny ve stylu XCOM? Zoufalou obranu vesmírné stanice před stále narůstající flotilou nepřátel à la FTL? Kvalitní 4X strategii ve střihu loňské Stellaris (a řady předchůdců)? 

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Destiny 2
Konzolová beta Destiny 2 se vyplatila. Změny na jejím základě zakusí účastníci PC bety za dva týdny
Na konci minulého měsíce proběhla na konzolích beta v září vycházející sci-fi akce Destiny 2. A zdá se, že byla pro Bungie opravdu velkým přínosem. Vývojáři sbírali data všech zúčastněných hráčů a vědí tak, proč ten a ten vyhrál, proč naopak prohrál, a samozřejmě pročítali i tunu názorů a připomínek od komunity. Po skončení bety nelenili a ihned se pustili do nejdůležitějších úprav, které se promítnou do blížící se PC bety.
No Man's Sky
Update Atlas Rises přinesl do No Man’s Sky příběhovou kampaň, portály a náznak kooperace
Trvalo to rok, ale No Man’s Sky je možná konečně tou hrou, kterou měla být už při vydání. V pořadí třetí velký update, o jehož tajemnosti jsme psali před měsícem, posunuje celkovou hratelnost hry na zcela novou úroveň. Může za to především hlavní příběh, portály usnadňující cestování, nové mise a desítky dalších zlepšováků.
EVE: Valkyrie
EVE: Valkyrie mění název, míří mimo virtuální realitu a zlevňuje
Vesmírná střílečka EVE: Valkyrie patří mezi první úspěšné VR tituly. Tvůrci z CCP se navíc o svou značku starají a hru poměrně často rozšiřují zásadními updaty. Teď se blíží jeden z nejdůležitějších, který hru přejmenuje, zbaví hráče povinnosti mít nasazené brýle a zlevní.
Destiny 2
Open beta Destiny 2 je za dveřmi a tvůrci na ni upozorňují 4K trailerem
Destiny 2 se na PC objeví sice až na konci října, ale vyzkoušet si hru můžete už za dva týdny. Dříve anoncovaná otevřená beta PC verze poběží od 29. do 31. srpna a vývojáři z Bungie na ni lákají novým trailerem, který si můžete prohlédnout i ve 4K rozlišení.
Black Mirror
Česká adventura Posel smrti se vrací pod německou taktovkou
Vydavatel THQ Nordic na konci minulého měsíce oznámil tituly, které bude prezentovat na blížícím se Gamescomu. Mezi jejich největší taháky patří Elex, Battle Chasers: Nightwar, SpellForce 3, The Guilt 3, Aquanox: Deep Descent a nově i Wreckfest. Zároveň přislíbil představení zcela nové značky, která míchá prvky postapokalyptického RPG s kung-fu, a také novou hru ze slavné, mysteriózní a děsivé série. O té novice stále nic nevíme, ale onou hrou ze slavné série je nový díl Black Mirror, pro našince známý jako Posel smrti.
Screenshot_2
Hráči upřednostňují znovuhratelnost před craftingem aneb výsledky průzkumu tvůrců Divinity: Original Sin
Larian Studios (Divinity: Original Sin, Divinity: Original Sin II) provedli průzkum na svých fanoušcích, který se týká nejen videoher žánru RPG. Více jak 15 tisíc jedinců odpovědělo na řadu otázek, týkajících se různých herních systémů, ale i konkrétních titulů. Výsledky jsou v některých ohledech poměrně zajímavé, v jiných zase absolutně nepřekvapivé. Nebo se vám snad zdá divné, že naprostá většina dotazovaných hraje na počítači?
Crackdown (Xbox One)
A další odklad. Futuristická střílečka Crackdown 3 vyjde až na jaře 2018
„Crackdown 3 si dala několikaletou pauzu, kdy byl její osud ve hvězdách, ale teď už nad hrou mnoho otazníků nevisí,“ psal Adam ve svém článku z období letošní E3. Bohužel jemu i vám musím oznámit, že Microsoft nad tuhle kooperativní střílečku zase nějaká ta obrácená eska s tečkou pověsil. Odsunul totiž její vydání z původně plánovaného 7. listopadu (tedy dne, kdy vyjde Xbox One X) až na blíže neupřesněné jaro 2018.
The Curse of Tristram
Raynor nekromantem? The Curse of Tristram předělává Diablo II pomocí Starcraftu
V zájmu duševního zdraví moddera jménem Egod doufám, že (pravděpodobně) chystaný remake Diabla II se ještě nějakou dobu neuskuteční. Kdyby vyšel třeba příští týden, sympatický projekt The Curse of Tristram by rázem byl mnohem méně přitažlivý. Jedná se totiž o kompletní předělávku druhého Diabla v enginu strategie Starcraft II. Mohli jste si o ní přečíst v Honzově článku už minulý rok, ale od té doby učinila mílové kroky a chystá se do otevřené bety.
Kingdom Come: Deliverance
Chudák Jindřich. V novém traileru na Kingdom Come to zase odskáčou jeho rodiče
Z popela vyhaslých životů se rodí jediná plodina – nenávist. Konkrétně tedy její specializovaná odrůda, touha po pomstě. Právě takovou rostlinku ke své smůle nevědomky vypěstoval král Zikmund, a ona se zachytila hluboko v duši chlapce jménem Jindřich. Chlapce se zasmušilým obličejem, mečem v ruce a velkolepým osudem před sebou. Přibližně takové nastínění příběhu Kingdom Come: Deliverance přináší nový trailer s názvem Born from Ashes.
Dishonored: Death of the Outsider
Outsider má problém. Billie Lurk proti němu použije meč, kterým ho kdysi dávno obětovali
„Kdo je Billie Lurk?“ ptá se nové video k Dishonored: Death of the Outsider, v němž na tuhle pro fanoušky série dost jednoduchou otázku odpovídá sám veliký šéf, kreativní ředitel Arkane Studios Harvey Smith. Ona odpověď v sobě pochopitelně zahrnuje koncentrovanou dávku spoilerů pro předchozí hry, takže pokud vám ještě zbývají nějaké vražedně magické resty, možná si tenhle článek nechte na jindy.
Quake Champions
Quake se vrátí už příští týden, v předběžném přístupu vyjde i na Steamu
Quake na svůj návrat pořád čeká a doposud jen oťukával zájem hráčů skrze různé krátkodobé, více či méně uzavřené betaverze. To se změní už příští týden, kdy Quake Champions vyjde na Bethesda.net i na Steamu. Zatím pouze v rámci programu předběžného přístupu, ale zároveň s velkým obsahovým rozšířením.

Videa

gp_beyond7
LongPlay – Beyond Good & Evil #7: finále
Cesta Jade a spolubojovníků z IRIS Network za osvobozením Hillys od nadvlády Alpha Sekce, potažmo DomZ se blíží ke konci. V průběhu šesti LongPlayů se Adam s Vaškem dostali až do bodu, kdy před nimi leží cesta do vesmíru, kde se mnohé vysvětlí a následně všechno uzavře (možná). Pokud už si příběh Beyond Good & Evil nepamatujete, nebo jste ho nikdy nezažili, můžete si ho nyní, společně s námi, připomenout.
gp_bookdofdeons
GamesPlay – hrajeme papírovou diablovku Book of Demons
Co má člověk dělat, když by si rád zahrál nějakou diablovku, ale Diablo zapínat nechce, protože má volnou jenom půlhodinku? Známe odpověď na tuto záludnou otázku. Nese název Book of Demons. „Papírová“ diablovka od polského studia Thing Trunk je unikátní hned v několika aspektech. Zaprvé ještě není dokončená a je k mání v early accessu na Steamu. Zadruhé tvůrci nabízí možnost vyzkoušet si demoverzi. Ale hlavně, zatřetí, je to strašlivá návykovka, které propadne i notorický nehráč. V tomto gamesplayi vám ukážeme, jak je to vůbec možné.
Games TV
Nový díl herního pořadu Games TV zkouší finální verzi The Long Dark a další mrazivé hry
Přežít v kanadské pustině, navíc uprostřed krušné zimy, není žádná legrace. Ale ve virtuální podobě je to zároveň působivá zábava, jak vám názorně předvede nový díl našeho herního pořadu. A mrznout v něm bude také u Eskymáků, na palubě sovětského ledoborce nebo v pohádkovém království, inspirovaném skandinávskou mytologií.
fc337_final
Fight Club #337: Je suis mrkev!
Co jiného lze v deštivých dnech dělat než hrát hry, nebo se o nich alespoň bavit. V tradičním středečním podcastu Fight Club jsme se proto ve složení Adam, Vašek, Pavel a Petr pozastavili nad hoooooodně pomalým startem multiplayerové střílečky LawBreakers od Cliffa Bleszinskiho a kolektivu z jeho studia Boss Key, představili jsme vám VR střílečku Arktika.1 od tvůrců série Metro a pobavili se o hrách, které zpracovávají fenomén „fake news“.
gp_vietnam
Čtenářský GamesPlay – Rising Storm 2: Vietnam
Zpracování války ve Vietnamu ze strany studií Antimatter Games a Tripwire v podobě multiplayerové střílečky Rising Storm 2: Vietnam je podle Ondry Šváry (viz recenze) příkladné. Atmosféra je našponovaná, pocit z boje je intenzivní, zbraně a jiné bojové prostředky jsou autentické, co víc by si hráči mohli přát. Snad jen větší přístupnost na počátku hry, protože Rising Storm 2: Vietnam je nesmlouvavá záležitost od první minuty, jak si ukážeme v tomto čtenářském gamesplayi.
rgp_pacman
Retro GamesPlay – Pac-Man
Existují hry, jejichž reputace a historický význam je přímo předurčuje k tomu, abychom je zařadili do našeho pásma retro videí. Pac-Man od designéra Toru Iwataniho a jeho kolegů z Namca mezi ně patří. Pac-Man je totiž legenda na automatech, na konzolích, mobilech i na handheldech, která však už dávno přerostla hranice videoherní průmyslu – je z ní popkulturní ikona, která se objevila ve filmech, seriálech atd. Dneska si ale předvedeme kořenu této legendy.

Nejnovější články