Torchlight II na současných ani nových konzolích nevyjde
zdroj: Runic Games

Torchlight II na současných ani nových konzolích nevyjde

6. 9. 2013 10:59 | Téma | autor: Adam Homola |

Trochu překvapivá zpráva k nám přistála z Runic Games od tvůrců povedeného Torchlight a jeho loňského pokračování. Jednička se po nějaké době na Xbox Live Arcade nakonec přeci jen dostala a byl to povedený port, který svému PC originálu ostudu určitě nedělal. Tak nějak napůl se počítalo, že se časem objeví na konzolích i Torchlight II. Zástupce Runic Games to ale pro VG247 vyvrátil - nemáme prý doufat ani v next gen verzi Torchlight II.

Vývojáři z Runicu snad už od svého založení říkají, jak je pro ně Torchlight zásadní věc a chtějí časem udělat i Torchlight MMO, ale zatím je to všechno daleko. A hodně daleko bude asi i Torchlight 3, protože tvůrci si teď jednoduše dávají pauzu a chtějí dělat něco jiného než zase další fantasy klikfest, jak už v minulosti prozradili.

Runic Games je malé nezávislé studio, takže pokud mají chlapci plné ruce práce s novou hrou, je jasné, že už nezbývají lidi ani čas na konzolový port Torchlight II. V tom případě je ale trochu zvláštní, že konzolový port Torchlight II nehodili alespoň na nějaké externí studio, které by se o tu hlavní práci postaralo, zatímco by mohli Runici pracovat na novém projektu.

Bude zajímavé sledovat, co teď z Runicu vypadne a jestli se jim podaří vymanit ze svého chlívečku, ve kterém jsou už pět let. Možná už kují next gen pikle se Sony nebo Microsoftem, možná dělají něco vlastního opět na PC. Jestli jste se ale těšili na izometrickou rubačku na konzolích, nemusíte smutnit - teď vyšlo Diablo III, které je prý povedené i na PS3 a X360. Ostatně, brzy se to dozvíte z naší recenze.

Nejnovější články