Tři mrtvé hry ožívají, lákají vás k vyzkoušení
zdroj: tisková zpráva

Tři mrtvé hry ožívají, lákají vás k vyzkoušení

23. 5. 2011 19:01 | Téma | autor: Petr Poláček |

Co mají společného tituly Hellgate, Gods & Heroes: Rome Rising a APB: Reloaded? Ano, jsou to multiplayerové nebo onlineové hry, ale to nehraje roli. Společným pojítkem těchto zcela nesourodých her je klinická smrt, kterou si každý z výše uvedených projektů v jisté fázi své existence prošel. A možná ne klinická, ale opravdová, i s pohřbem. Ale je tu ještě jeden společný znak: všechny tři projekty se někdo jal vykopat z hlíny, zkouší je oživit a čeká, jestli do dopadne lépe než pokusy Dr. Frankensteina.

APB: Reloaded je pohrobek hypované akční onlineovky od spolutvůrce původního GTA Davea Jonese. Všichni víme, jak rychle se ukázalo, že původní verze je špatná, což nakonec vyústilo v krach studia Realtime Worlds. Hotové hry se naštěstí chytili Korejci z GameFirst, trošku ji poladili a dnes odpoledně spustili betatest nové verze-. Můžete se do něj přihlásit a omrknout, jakých změn se hra dočkala, jestli jí to vůbec pomůže, i když bude později dostupná zdarma.

Gods & Heroes: Rome Rising se právě nachází v uzavřené betě a spuštění je naplánováno na 21. června. Je to antická onlineovka zaměřená na římskou mytologii, v níž každý hráč hraje poloboha a brání zemi a bohy z Olympu před nájezdy starých božstev, která se ještě jednou zkouší získat zpět svoji moc. Hra byla původně oznámena už v roce 2005, makali na ní borci z Perpetual Entertainment, kteří měli tehdy rozpracovaný i Star Trek Online. Není snad třeba dodávat, že ani jeden z projektů nedokončili (museli to udělat jiní), v roce 2008 se nad nimi zavřela voda. Gods & Heroes: Rome Rising na rozdíl od APB: Reloaded a Hellgate nebude zdarma, minimálně si v základu budete muset koupit hru v krabici. Více na homepage.

No a Hellgate snad není třeba představovat, kolem nesmírně očekávaného akčního RPG od tvůrců Diabla se toho svého času napsalo a namluvilo více než dost, stejně jako o konci hry, která byla příliš ambiciózní a přestože herně nešlo o propadák, finančně se její vývoj nedal ustát. Hru z hrobu vykopala korejská firma HanbitSoft, která z ní udělala zdarma hratelnou onlineovku, kterou si můžete nyní vyzkoušet díky přístupovým klíčům do bety, které se aktuálně rozdávají. Další informace o hře najdete v tomto článku a na homepage.

 

 

 

 

 

 

Nejnovější články