Třídílný dokument mapuje historii Psychonauts i studia Double Fine
zdroj: tisková zpráva

Třídílný dokument mapuje historii Psychonauts i studia Double Fine

11. 12. 2015 13:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Zatímco suma peněz vybraná na vývoj Psychonauts 2 na Figu uětěšeně roste směrem k cílové částce 3,3 milionů dolarů, tvůrci z Double Fine se ohlíží za vznikem prvního dílu. Ve spolupráci s 2 Player Productions zvolili formu třídílného dokumentu, který je plný historických zajímavostí.

Dokument s názvem The Color of the Sky in Your World není ani tak o vývoji hry, jako o všech věcech, které se kolem Psychonauts děly. Tim Schafer například zmiňuje, že první nápad na cestování do mysli padl už během vývoje Full Throttle. Jenže to už prý bylo příliš temné či nestandardní a v LucasArts mu to neprošlo.

Nápad putoval do šuplíku, aby ho Schafer vytáhl o něco později, tehdy už pod hlavičkou vlastní firmy Double Fine Productions. Ta mohla vzniknout díky několika stovkám tisíc dolarů z prodeje Full Throttle, které Schaferovi přišly na účet. Následuje oznámení prvního Xboxu, setkání Schafera s Microsoftem, vývoj hry a tak dále - až do vydání.

Dokument sice neobsahuje žádnou zásadní informaci, ale jde o příjemný pohled do historie jedné firmy a její možná nejznámější hry. A pokud si chcete doplnit herní vzdělání, můžete si Psychonauts stáhnout z GOGu či Steamu. Případně klidně rovnou něco přispět chystané dvojce na Figu, jestli vás tedy Double Fine neodradili svým přístupem k vývoji fanoušky zaplacených her Broken Age a Massive Chalice.

Nejnovější články