Tržbám z prodeje her Ubisoftu kralují PlayStation 4 a PC verze
zdroj: tisková zpráva

Tržbám z prodeje her Ubisoftu kralují PlayStation 4 a PC verze

10. 7. 2015 17:42 | Téma | autor: Adam Homola |

Francouzská společnost Ubisoft zveřejnila výsledky hospodaření za uplynulý kvartál, ze kterých vyplývá nárůst podílu tržeb z prodeje PC verzí her na celkových tržbách. Na prvním místě sice trůní tržby z prodeje PlayStation 4 verzí s podílem 27 %, ale PC se drží v závěsu s 23% podílem, čímž převyšuje tržby z Xbox One a Xbox 360 verzí her.

Na finančních výsledcích Ubisoftu je vidět nejenom solidní pozice PC, ale také aktuální nadvláda PlayStation 4. Tržby z prodeje Xbox One her se totiž na celkových tržbách podílí 11 % - stejně jako PS3 a X360 verze her.

Nejde však o nový a nenadálý stav. PlayStation 4 verze her dominovaly i ve stejném období v minulém roce, kdy tržby z jejich prodeje tvořily 36 % celkových tržeb Ubisoftu, zatímco Xbox One verze 17 % a PC verze 14 %. Samostatnou kategorií pak tvoří Wii a Wii U verze her, které se podílely na tržbách jen 3 % dohromady, zatímco minulý rok ve stejném kvartálu to bylo dokonce jen pouhé procento.

Ubisoft si oproti loňskému kvartálu výrazně polepšila i v kolonce "ostatní", kam spadají například mobilní hry. Zatímco loni se tržby z jejich prodeje podílely na celkových tržbách jedním procentem, letos už 14 %.

zdroj: Archiv

Celkově se za minulý kvartál Ubisoftu dařilo, byť to nejde ani zdaleka srovnat se stejným kvartálem loňského roku. Důvodem je start Watch Dogs, která se tehdy prodávala jako rohlíky. V letošním prvním kvartálu totiž podobný hit Ubisoftu chyběl.

Pro akcionáře velkých vydavatelů jsou prioritní peníze. Pokud se podíl z prodeje PC verzí her takhle zvyšuje, mohlo by to čistě teoreticky znamenat, že se tvůrci z Ubi budou moci PC verzím více věnovat. To ale ukáží až nadcházející měsíce.

Nejnovější články