Turnaj v Dota 2 o pět milionů dolarů už zná svého vítěze
zdroj: tisková zpráva

Turnaj v Dota 2 o pět milionů dolarů už zná svého vítěze

22. 7. 2014 11:38 | Téma | autor: Adam Homola |

V současnosti největší e-sportový turnaj máme úspěšně za námi. Včera v noci se utkali ti nejleší z nejlepších v Dota 2, přičemž cena byla rozhodně lákavá – pět milionů dolarů. Velké finále patřilo Číně, protože z ní pochází jak tým ViCi Gaming, který skončil na druhém místě, tak vítězové čtvrtého The Internationalu, Newbee. Ti si tedy odnesli pět milionů, zatímco druzí ViCi dostali i tak pěkný milion a půl.

Grand finále se hrálo na nejlepší z pěti zápasů a první si pro sebe získali ViCi Gaming. Pak se ale karta otočila a následující tři hry patřily NewBee. Na poslední vítězný zápas se můžete podívat třeba tady. Bronzová příčka patří týmu Evil Geniuses, kteří získali 1 038 427 dolarů. Známí a populární Natus Vincere (Na`Vi) bohužel letos mnoho štěstí neměli a skončili až na sedmém místě se "skromnou" výhrou 519 214 dolarů.

Připomeňme jen, že to byli právě Na'Vi, kteří vyhráli první The International, ve kterém se bojovalo o tehdy na e-sporty neuvěřitelný jeden milion dolarů. Letos získat vítěz přes pět milionů dolarů a celkově bylo v prize poolu přes 10 milionů dolarů. Těžko si představit, že by se objevil jiný e-sportový turnaj, který by The International překonal. Toho se asi opět za rok chopí zase Valve, až bude The International 5.

dota 2 international 4 newbee members win.jpg zdroj: tisková zpráva

Vítězný tým Newbee

Na přesné rozdělení cen, všechny zápasy, výsledky a replaye se můžete podívat na oficiálním webu turnaje. Dostupný by měl být také přenos pro nováčky o kterém jsme již psali, takže pokud Dotě vůbec nerozumíte, ale jako fenomén vás to zajímá, nemusíte se bát. Stačí si na to vyhradit několik hodin, dávat pozor a pak pochopíte minimálně základy. Pohled na oficiální web hry také napoví, že popularita Dota 2 rozhodně neklesá. Jen za minulý měsíc ji hrálo přes 9 milionů unikátních hráčů. Přidáte se k nim?

Nejnovější články