TV stanice si video z ArmA 2 popletla se záznamem útoku IRA
zdroj: tisková zpráva

TV stanice si video z ArmA 2 popletla se záznamem útoku IRA

27. 9. 2011 18:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tak tohle asi nikdo v Bohemia Interactive nečekal.

On by to tedy nečekal nikdo příčetný. Záběry z ArmA 2 totiž vysílala britská komerční televize ITV jako archivní záběry z roku 1988, kdy měli příslušníci Irské republikánské armády sestřelit za pomocí zbraní od plukovníka Kaddáfího vrtulník britské armády. Běžný uživatel to možná vzal za své, i když jsou záběry celkem rozeznatelně ze hry, ale hráči se rovnou podivili.

Marek Španěl z toho také není moudrý. „Budeme chtít nějaké vyjádření od ITV, jak se to mohlo stát. Někdy kreativita a realismus našich her může vést k šíleným výsledkům a tohle je jeden z nich. Ale překvapuje nás, že naše hry vypadají tak realisticky, že je někdo může považovat za záběry skutečných lidí“. Upřímně to překvapuje i nás. Pořad, který byl dostupný v online vysílání ITV, už byl stažen, nicméně vy si můžete prohlédnout danou pasáž, kde k záběrům z ArmA 2 veteráni zaníceně povídají o událostech z té doby.

zdroj: Archiv


ITV si ovšem může z ostudy ušít kabát, kalhoty a klobouček k tomu. A možná bude mít i solidní problémy s komerčním využitím těchto materiálů. Co více, ukazuje to na absurdní neprofesionalitu tvůrců onoho pořadu, protože podle všeho vznikla záměna jednoduše tím, že nějaký uživatel nahrál dané video z ArmA 2 na Youtube jako záznam události z roku 1988 a tvůrci pořadu toto video slepě přejali. Takže nás může uklidnit, že televizní publicistika nemá podobné problémy jen u nás... 

Mimochodem, jakže je ta otřepaná antiherní fráze? Že hráči nedokáží odlišit hru od reality? Opravdu...?

Nejnovější články