Tvůrce Falskaar modu ke Skyrimu dostal práci v Bungie
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Falskaar modu ke Skyrimu dostal práci v Bungie

26. 11. 2013 16:20 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Další americký sen v praxi? Před nějakým časem jsme psali o devatenáctiletém Alexanderu J. Velickym, který vytvořil mohutný, pětadvacetihodinový mod Falskaar do populárního RPG The Elder Scrolls: Skyrim. Mod rozšířil Skyrim o třetinu, přidal nové postavy, dabing a zabral Velickymu rok práce.

Smutná zpráva je, že teď nebude mít na modování moc času. Dobrá zpráva, hlavně pro něj, je ta, že dostal pozici Associate Designer v Bungie, které právě chystá online RPG Destiny. Jistě, slovíčko associate znamená, že jeho plat bude nižší v porovnání s řadovými designéry, ale pořád je to práce ve velkém a populárním herním studiu. Ve dvaceti letech a s mizivou profesní praxí. Ale evidentně s nemalým talentem.

Velicky to oznámil na modderských fórech TES a v dlouhém příspěvku mimo jiné napsal: „Nikdy se nebojte to zkoušet. Já se rozhodl dělat profesionální designérskou práci už mnohem dříve, sklonil jsem hlavu, vyřítil se vpřed a málokdy se ohlížel zpět. Samozřejmě jsem se občas ohlédl a zkontroloval, zda má práce má nějakou šanci uspět.“

Nejvíce jej prý překvapilo, že dostal práci právě v Bungie. Hlásil se o místo v mnoha společnostech, ale u Bungie šlo zrovna o pokus „aby se neřeklo, že jsem to nezkusil.“ A vyšel. Za rok práce na modu pozice ve velkém studiu, to není špatné, byť takových příběhů určitě bude více, jen nebyly medializované. Výsledek je ale takový optimistický. Um a snaha nakonec k vysněné pozici stačily.

Nejnovější články