Tvůrce Papers, Please zvažuje verzi pro PS Vita
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Papers, Please zvažuje verzi pro PS Vita

25. 2. 2014 11:52 | Téma | autor: Aleš Smutný |

RPG strategie z prostředí pseudokomunistické orwelliánské totality Papers, Please patřila k tomu nejlepšímu, co se v nezávislé sféře loni objevilo. Ne nadarmo jste ji zvolili za nejlepší čtenářskou indie hru roku. Příběh úředníčka, který bojuje na několika frontách, dokázal pohltit po stránce myšlenkové, ale i ryzí hratelností.

Nyní to vypadá, že by hra mohla migrovat na čím dále perspektivnější handheld PS Vita, kde by mu to ostatně díky možnosti dotykového ovládání slušelo. Lucas Pope (tvůrce hry) momentálně řeší, jakou cestou by se ale Papers, Please měla na Vitu vydat. „Co se týče Vita verze, na 50 procent ji chci udělat sám a na 50 procent ji dám někomu, kdo bude vědět co dělá.“

Pope si není jistý, zda chce sám dělat celý port. Na druhou stranu se ale bojí se své herní dítě předat někomu jinému. „Až doteď jsem byl jediným člověkem, kdo se hrabal ve zdrojových kódech a vlastně čemkoliv, co má něco společného s touto hrou. Mám prostě rád vše pod úplnou kontrolou.“ Zároveň ale ví, že port bude potřebovat hodně úprav. Protože je displej PS Vita menší, bude třeba větší plochy pro manipulaci s objekty a celkové změny uživatelského rozhraní.

„Jedna moje část se chce na portu opravdu podílet, ale ta další říká 'mám na práci něco dalšího, musím se pohnout dál', takže jsem se ještě nerozhodl.“ Inu, ať dojde Pope k jakémukoliv rozhodnutí, je jisté, že Papers, Please by to na Vitě slušelo a jistě by spoustě hráčů ukradla mnoho času v obýváku nebo při cestování.

Sláva Arstočce!

Nejnovější články