Tvůrci Assassin’s Creed vás vezmou do pravěku v Ancestors: The Humakind Odyssey
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Assassin’s Creed vás vezmou do pravěku v Ancestors: The Humakind Odyssey

4. 4. 2019 12:28 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Pravěk je ve světě her až překvapivě nevyužité téma. Ancestors: The Humankind Odyssey vás vezmou na dalekou cestu jak časově, tak geograficky – nádherná, ale divoká a nekompromisní příroda neogénské Afriky se stane vaším druhým domovem ne na desítky, ale dokonce miliony let. Dost na to, aby se před vámi odvinul pěkný kousek z vývoje civilizace.

Parta vývojářů série Assassin’s Creed v čele s Patricem Désiletsem se před pár lety odpojila od Ubisoftu a založila si vlastní studio Panache Digital Games. Právě Ancestors: The Humankind Odyssey je jejich pilotním a poměrně ambiciózním projektem. Dějová linka rozpínající se na milionech let namísto měsíců jim dovolí pracovat s pozvolným vývojem hratelné postavy na principu evoluce.

Se svým klanem musíte zabírat území a získávat nové schopnosti, které od vás budou dědit i vaši následovníci. Tuhle mechaniku tvůrci slibují už od prvního traileru, nyní ji ale demonstrují v praxi ve videu z hraní.

zdroj: Archiv

Abyste v krásném, krutém světě přežili, musíte být odvážní, ale opatrní, obratní a ochotní prozkoumávat. Neexistuje žádný dobrý ani špatný způsob, jak Ancestors hrát. Rozhodně vás ale donutí zkoušet nové věci, budete to vy, kdo vytváří vlastní unikátní dobrodružství.

Désilets zároveň v blogu popisuje, jak je hrdý na to, čeho jako tým dosáhli během čtyř let, když s přáteli z průmyslu zakládali Panache v jeho obývacím pokoji. „Herní svět se v té době hodně měnil. Bylo tu hodně talentovaných studií se skvělými nezávislými hrami a tříáčkové hry se zvětšovaly, krásněly a nabízely takřka nekonečné množství obsahu. Uprostřed téhle nabídky ale zela velká díra. Menší tříáčkové hry prostě nebyly. Buď to byly malé nezávislé věci, anebo olbřímí blockbustery,“ popisuje tehdejší situaci Désilets.

Naštěstí se prostředí od té doby změnilo jak na poli vývoje, tak v ohledu distribuce. Vývojářské nástroje už jsou dnes volně dostupné a lidi si zvykli kupovat hry skrz digitální platformy, což vytváří prostor právě pro tuhle „herní střední třídu“.

Přesto se Panache nakonec rozhodli schovat se pod křídla vydavatele a Ancestors vyjdou v rámci Private Division pod Take-Two, která se stará o menší, nezávislé tituly a patří k ní i nadcházející RPG od Obsidianu The Outer Worlds. Čichám další exkluzivitu pro Epic Store? Uvidíme.

Na svou cestu do pravěku a zároveň na vrchol potravního a evolučního řetězce se budete moct vydat ještě letos.

Nejnovější články