Tvůrci BioShock založili nové studio a chystají záhadnou hru Black Glove
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci BioShock založili nové studio a chystají záhadnou hru Black Glove

3. 6. 2014 11:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Konec Irrational Games překvapil hodně lidí a samozřejmě se všichni ptali, co bude dál se značkou BioShock. Take Two ale fanoušky minulý týden uklidnila, když naznačila, že osud BioShock her je v rukou 2K Marin. Méně lidí už se ale zajímalo, co bude se zkušenými vývojáři, které si Ken Levine nevzal na svou novou štaci. Co by asi tak ale mohli dělat? Založit cirkus? Provozovat útulek pro psy? Kdepak, část z nich založila nové studio Day for Night Games a pomalu připravuje novou hru s názvem Black Glove.

Day for Night Games tvoří výhradně bývalí členové Irrational v čele se scenáristou a producentem Joe Fielderem (má na kontě i povedenou novelku Mind in Revolt), šéfem výtvarníků Chadem Kingem a jeho kolegou Robbem Watersem, který byl v Irrational čtrnáct let. Společně začali velmi zlehka propagovat svůj chystaný titul Black Glove, který označují za „surreální hru z pohledu první osoby.“

Děj se odehrává v neméně surrealistickém divadle Equinox, v němž působí i hlavní hrdina. Fielder jej připodobňuje k Černé lóži z Twin Peaks. Znamená to, že Black Glove bude vážně zvláštní a „divná.“ Hlavní hrdina se totiž snaží zlepšit práci umělců, filmařů a hudebníků tím, že pozmění jejich minulost. Je to zajímavé a podivné, ale koncept zní příjemně inovativně v šedé řadě zaběhlých herních klišé.

Víc se ale o Black Glove nedozvíme, protože studio se chystá spustit v červenci kickstarterovou kampaň, která má Black Glove pomoci. Pokud se naplní očekávání a Black Glove bude skutečně nějakou bizarní mysteriózní záležitostí ve stylu Twin Peaks (ale třeba i Carnival), pak bychom mohli dostat zase něco nového a neotřelého.

bg zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články