Tvůrci Conan Exiles získali práva na vývoj her ze světa Duny
zdroj: Cryo Interactive

Tvůrci Conan Exiles získali práva na vývoj her ze světa Duny

27. 2. 2019 10:41 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Studio Funcom podepsalo dohodu s Legendary Studios, která vlastní filmová a televizní práva k Duně, založených na knihách spisovatele Franka Herberta. Autoři online survivalu Conan Exiles během následujících šesti let plánují vytvořit minimálně tři PC a konzolové tituly, které se budou odehrávat ve světě Duny.

Funcom se příliš nerozpovídal o konkrétních žánrech nebo časovém zasazení, nicméně v Oslu připravuje jednu multiplayerovou hru v otevřeném světě, která by se letos měla dostat do preprodukční fáze. Takže Conan Exiles ve světě Duny?

Nedá se vyloučit, že některá z her doprovodí chystaný film režiséra Denise Villeneuva, který by do kin měl dorazit během roku 2020 a podle celkem slibného obsazení bych si na něj momentálně vsadila víc než na MMO od Funcomu, ale třeba nás příjemně překvapí obojí.

Vydavatelská divize Funcomu v současnosti mimo jiné spolupracuje s vývojáři studia Petroglyph na realtimové strategii Conan Unconquered. A co je v této souvislosti zajímavé, jde o studio plné veteránů týmu Westwood, který stojí za sérií Command & Conquer, ale především za strategií Dune 2 z roku 1992. Že by po 27 letech přišel čas na pokračování?

Částečně mu nahrává i spolupráce se švédskými The Bearded Ladies Consulting, kterým Funcom ke konci loňského roku vydával zdařilou taktickou strategii Mutant Year Zero: Road to Eden. Zlobit se nebudu asi za žádnou dobrou hru z ostudně nevyužívaného univerza Duny, ale kvalitní strategii bych uvítala asi víc než onlinovku střihu Conan Exiles.

Nejnovější články