Tvůrci L.A. Noire v bankrotu?
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci L.A. Noire v bankrotu?

5. 8. 2011 20:11 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Update - Spekulace, fámy, zvěsti – člověk nikdy neví, co na nich je pravda, nebo jen přidaná omáčka, ale nedá se svítit, někdy se musí pustit dál. Podle postu na fórech NeoGaf je Team Bondi v bankrotu a zbylé zaměstnance (včetně majitele Brendana McNamary) pohltí KMM. Sesterská firma Team Bondi, Depth Analysis, která vlastní ve hře použitou technologii pro oživení obličejů, je na tom prý rovněž špatně, protože na L.A. Noire skoro nic nevydělala – stejně jako Team Bondi.

Tato spekulace navazuje na níže (po rozkliku v článku) uvedené...také spekulace a dohromady vytváří obrázek, který se fanouškům hry asi moc líbit nebude (pokud je na tom alespoň kousek pravdy). Těžko říci, co se v Team Bondi děje, když se L.A. Noire na novou značku prodává výborně v Americe i v Evropě: do obchodů odešly (ne prodaly!) v půlce června 4 miliony kopií, za první měsíc se jich prodalo skoro 900 000 jenom v Americe. Faktem je, že práva na značku má ale Rockstar (PC verze je tedy mimo ohrožení) a sedmiletý vývoj hry, a společně s tím i unikátní technologie, stál možná více, než hra i při skvělých prodejích může realisticky (pro TB) vydělat. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále.

Původní informace z 4. srpna od Aleše Smutného - Dokončení a vydání akční detektivky L.A. Noire byl úspěch nejenom pro Team Bondi, ale i celou vývojářskou scénu v Austrálii. Následná skandalizace poměrů ve studiu během vývoje hry a zvěsti o tom, že Rockstar už s Team Bondi odmítá spolupracovat, natož studio koupit, však na budoucnost týmu kolem Brendana McNamary vrhla hodně velký stín. Team Bondi je kvůli negativní publicitě údajně v úzkých, nikdo s nimi nechce spolupracovat a není tedy divu, že se začínají rojit spekulace ohledně dalšího směřování týmu, některé docela divoké.

Podle jedné z nich jedná Brendan McNamara o tom, že se Team Bondi začlení do studia KMM, patřící společnosti filmaře George Millera. Toho určitě znáte jako režiséra Mad Maxe, aktuálně šéfuje studiím specializujícím se na animace. Jak tahle úvaha vznikla? Brendan McNamara byl viděn, jak si prohlíží kanceláře Dr. D, což je studio patřící právě Millerovi, které momentálně pracuje na druhém dílu animáku o tančícím tučňákovi Happy Feet a je v pořádném časovém skluzu.

A McNamara prý byl po kancelářích a prostoru studia provázen, jako kdyby si jej měl prohlížet v rámci prozkoumání budoucího pracoviště. Nejmenovaný zdroj z Dr. D konstatuje, že z toho byla celá řada lidí nervózních, protože právě do Dr. D přešla část nespokojených zaměstnanců z Team Bondi, kde jim vadil hlavně McNamara a dlouhodobě neúnosné pracovní podmínky. Možnost, že by s ním nebo pod ním zase museli pracovat, je prostě děsí.

Proč by ale měl Team Bondi vlastně přecházet pod křídla George Millera? Happy Feet 2 vzniká příliš pomalu a studio Dr. D svou práci nestíhá. Miller tam převádí zbývající síly ze studia Kennedy-Miller Mitchell (KMM), které pracovalo na Mad Max hře (byla, stejně jako nový MM film, stopnuta), a zdá se, že by se mu tým zkušených grafiků a programátorů z Team Bondi hodil. KMM má navíc pobočku v Brisbane, která pracuje na hře Happy Feet 2 – s tím by Team Bondi také mohl pomoci. Ale hlavně, dle anonymního zdroje z KMM George Miller obdivuje přístup Team Bondi a zejména šéfa McNamary za to, že se odmítl vzdát nebo nějak výrazně upravit svoji vizi a L.A. Noire nakonec dokončil, i když se po vydání ukazuje v jakých podmínkách.

Je to celé jenom spekulace, ale australský průmysl není tak velký, aby případné stěhování nebylo podobným způsobem „profláknuté“. Ostatně, nejmenovaný zdroj Kotaku ze studia KMM sice nebyl schopen pravdivost spekulace potvrdit, ale na rovinu řekl, že by ho hodně překvapilo, kdyby to nebyla pravda. A pokud opravdu je, nezbývá než soucítit s bývalými členy Team Bondi, kteří před McNamarou utekli a nyní by jej zase měli na krku. Je však třeba hodně nahlas říci, že ať už L.A. Noire vznikala jakkoli, byla to skvělá hra a byla by škoda, kdyby Team Bondi měl zaniknout.

Slavomír Benko

Nejnovější články