Tvůrci League of Legends představili střílečku Valorant, křížence Overwatch a Counter-Strike
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci League of Legends představili střílečku Valorant, křížence Overwatch a Counter-Strike

2. 3. 2020 15:45 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Studio Riot Games známé svým hitem League of Legends loni v říjnu udělalo nečekaný krok, když oznámilo spoustu chystaných projektů včetně bojovky, diablovky, manažeru a animovaného seriálu. Jeden z projektů byl pracovně pojmenovaný jako Project A, ale dnes dostal skutečné jméno Valorant. Jde o týmovou střílečku z jedné poloviny podobnou Overwatchi, z té druhé Counter-Striku.

Valorant je free-to-play střílečka, ve které se proti sobě postaví dva týmy po pěti hráčích. Tyto týmy se během až 24 kol octnou v rolích útočníků či obránců a budou se snažit smazat celý nepřátelský tým a odpálit/zneškodnit bombu, čímž vyhrají kolo. Kdo vyhraje víc kol, vyhraje celou bitvu.

Prostředí prvních záběrů z hraní silně připomíná Counter-Strike, a to tím, že hrajete za normální lidi a grafická stylizace působí velmi zastaralým dojmem. Overwatch je ve Valorantu zastoupený speciálními schopnostmi, se kterými byste se v reálném světě asi nesetkali.

zdroj: Riot Games

Jeden bojovník umí vyvolat podivnou zeď, skrz kterou vidí nepřátele podobně jako v noci s termovizí. Další vrhá tornádo tvořené pěti noži, futuristicky vypadající luk určitě nebude jen obyčejnou střelnou zbraní a kdo ví, k čemu dojde v druhé polovině videa, kdy ulice města zaplaví zelená mlha. Ale když se zrovna neoháníte nadpřirozenými jevy, tak třímáte v rukách prachobyčejný nůž, pistolku nebo samopal.

Jednou z velkých předností Valorantu má být technické zázemí hry, ke kterému patří nástroje detekující preciznost zásahů, pomáhající s latencí připojení a bojující s cheatery od dne vydání, ke kterému dojde během letošního léta.

Nejnovější články