Tvůrci vysvětlují, proč má Life is Strange 2 nové hrdiny
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci vysvětlují, proč má Life is Strange 2 nové hrdiny

17. 9. 2018 9:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Téměř desetiminutový minidokument mapuje pozadí vývoje druhého dílu oblíbené série Life is Strange a jednotliví vývojáři v něm s roztomilým francouzským přízvukem představují své úlohy, inspirace a motivace. Těsně po dokončení první sezóny si spolu prý celý tým sedl a společně se zamysleli nad tím, kam by se chtěli dál ubírat. Záhy padlo rozhodnutí, že chtějí začít úplně od začátku, totiž s novými hrdiny a příběhem, z čehož se zrodili Sean a Daniel.

Symbolické DNA série tedy tvoří uvěřitelné postavy, se kterými se hráči mohou ztotožnit, žijí si své obyčejné životy, dokud se nesetkají s něčím neuvěřitelným a iracionálním, s čímž se posléze snaží vyrovnat.

Příběh Life is Strange 2 začíná přesně tak banálně a každodenně, dokud ho nenaruší ona drastická událost, která bratry donutí utéct z předměstí Seattlu. Stávají se vyhnanci na útěku, musí se spolehnout jeden na druhého. Oproti jedničce, kterou pohromadě drželo městečko Arcadia Bay, se děj dvojky nebude dlouho zdržovat na jednom místě.

zdroj: Archiv

Od začátku máte cítit, že jste osaměli, pořád v pohybu, na cestě, bez peněz, v podstatě bezdomovci. Vztah Seana a Daniela to přirozeně utuží, starší bratr musí převzít odpovědnost a postarat se i o toho mladšího, už proto, že každý váš dialog a rozhodnutí bude mít vliv na jeho chování.

Technologie se od prvního dílu vyvinula, Dontnod ale hodlá zachovat výtvarný styl, ovšem s vylepšenými animacemi, nasvícením a detaily. Vývojáři si dali záležet s výběrem herců obou hlavních postav a většina animací je nasnímaná pomocí motion capture. Soundtrack se chce tentokrát od akustických kytar posunout více k elektronice, ale stejně jako v prvním díle bude kombinovat licencovanou hudbu, i skladby složené přímo pro účely hry.

První epizoda Life is Strange 2 vyjde pro PC, PlayStation 4 a Xbox One už za dva týdny, 27. září, další budou následovat zhruba v dvouměsíčních intervalech.

Nejnovější články